Aniversarea a 14 ani de carieră şi un nou album, acestea sunt motivele pentru care Bere Gratis le-a dat întâlnire fanilor la Teatrul Naţional Bucureşti pe 19 noiembrie 2012. Seara va rămâne cu siguranţă în amintirea tuturor celor prezenţi, trupa oferind un show de două ore şi jumătate plin de surprize şi invitaţi speciali.

Cortina care acoperea scena Teatrului Naţional a fost primul indiciu că pentru fanii Bere Gratis urmează o seară în autenticul stil al trupei, adică surprinzător şi în acelaşi timp prietenos. Ridicarea cortinei a adus cu sine ropote de aplauze, iar imaginile celor cinci membri ai trupei proiectate pe ecranele mai mici de pe scenă au fost primite cu aclamaţii. Totul culminând cu apariţia din „podea” a trupei în faţa a peste 1000 de oameni care aplaudau neconteniţi.

Elena Gheorghe şi Alex de la Mandinga le-au fost alături pe scena TNB

Show-ul a început cu o „Vacanţă la Roma” şi cu membrii trupei într-o formă de zile mari. De la primele ritmuri, Miţă şi-a revendicat locul în centrul scenei, făcând parcă să dispară timpul trecut de la ultimul show al trupei de la TNB (februarie 2011). Primul invitat al serii a fost un … „Nebun„, rolul personajul fiind jucat de îndrăgitul actor Andrei Duban care pe ritmurile piesei a „furat”  microfonul unei jurnaliste şi telefonul unui spectator.

Publicul nu a rezistat mult pe comodele scaune ale TNB, la cea de-a treia piesă („Poveste de oraş„) cei prezenţi erau deja în picioare dansând şi bătând din palme pe ritmul muzicii. Alex Burcea de la Mandinga li s-a alăturat celor de la Bere Gratis la şueta organizată ad-hoc la o masă din colţul scenei, împreună interpretând piesa „Cineva mă iubeşte„.

Surprizele au continuat cu Elena Gheorghe care a apărut pe scenă într-o ţinută cu accente „rock” cântând împreună cu trupa piesa „În faţa ta„. Următoarea invitată a fost Georgiana, o tânără extrem de talentată alături de care au prezentat publicului o melodie nouă şi foarte sensibilă „Fără cuvinte„.

Energie şi emoţie pe ritmurile Bere Gratis

Pentru cei prezenţi a urmat un moment extrem de emoţionant. Trupa a interpretat piesa „Mie îmi pasă de îngerii mei” ce sprijină campania umanitară „Împreună pentru cei mici – SMS 8844” pentru refacerea blocului operator Spitalului pentru copii Marie Curie. La invitaţia trupei în sală au fost prezenţi şi câţiva dintre cei care lucrează la spitalul bucureştean cărora solistul le-a mulţumit pentru eforturile şi „minunile” zilnice.

Parisul a fost scena următoarei aventuri a trupei, iar ghid a fost Floriana. O tânără blondă al cărui acordeon a povestit „Ce n-a văzut Parisul„. Membrii trupei au părăsit scena, iar pentru fani a urmat o invitaţie la dans. „Vinovaţi” au fost DJ OLiX şi trupa de dans Trouble, iar coloana sonoră a fost piesa a „Ringul de dans” de pe noul album. Un cântec ce se difenţiază puţin de stilul clasic al trupei, având beat-uri de drum and bass cărora nu le poţi rezista.

Bere Gratis a revenit pe scenă cu alte ţinute şi a istorisit întâmplări dintr-o „Noapte albă” şi despre fată căreia îi place „La Dolce Vita„. Pe scenă pentru „Ultrafete” a apărut Călin Goia de la Voltaj. Ceea ce a urmat pentru câteva minute a fost o nebunie atât pe scenă cât şi în sală. Cei doi solişti nu doar că şi-au demonstrat calităţile vocale, dar s-au întrecut în glume şi au încurajat publicul să danseze, publicul nu doar că s-a conformat, dar a şi cântat şi sărit fără oprire.

Cel mai „intens” moment al serii a fost apariţia pe scenă a celor şapte membrii ai trupei Rock School. Puştii interpretând live ireproşabil piesa „Ce mişto” în aplauze tuturor celor prezenţi.

După „Pas în doi„, Bere Gratis a părăsit scena revenind la bis pentru patru piese. Show-ul s-a încheiat cu o interpretare plină de sensibilitate a piesei „Îţi mai aduci aminte” şi cu solistul trupei în genunchi în faţa publicului căruia pe parcursul serii i-a mulţumit de nenumărate ori că „a stat pe acelaşi drum cu ei de 14 ani”.

Vezi galeria foto de la concertul Bere Gratis!

14 ani de carieră ai trupei au fost parcă încununaţi de show-ul ce a devenit o tradiţie pe scena TNB. Romanticii incurabili ale căror riff-uri sunt medicamentul perfect pentru inimile frânte ştiu cum să îşi cucerească de fiecare dată audienţa cu show-uri live pline de energie. Bucuria, culoarea, emoţiile şi sensibiltatea au fost elementele principale ale concertului de lansare al albumului „În faţa ta„. Show-ul va rămâne „pentru totdeauna în amintirea” membrilor trupei şi a fost doar baza pentru nebunia ce se anunţă a fi concertul aniversar al trupei de anul viitor.

Setlist Bere Gratis la TNB:

1. Vacanţă la Roma
2. Nebun
3. Poveste de oraş
4. Cineva mă iubeşte
5. Povestea mea
6. În faţa ta
7. Eu nu am să te las
8. Ultimul glas
9. Fără cuvinte
10. Mie îmi pasă de îngerii mei
11. Ce n-a văzut Parisul
12. Străzi albastre
13. Ringul de dans
14. Fiecare sărut
15. Noapte albă
16. La Dolce Vita
17. Ultrafete
18. Ce mişto
19. Vino mai aproape
20. La tine aş vrea să vin
21. Pas în doi
22. Speranţa din priviri
23. Câmpuri de luptă
24. Stai pe acelaşi drum
25. Îţi mai aduci aminte