În 1998, într-o zi de septembrie, Bere Gratis îşi începea povestea muzicală. În 2014, Bere Gratis a sărbătorit 15 ani de la debut într-un show special ce a avut loc la Sala Polivalentă din Bucureşti, pe 1 aprilie. Alături de ei au fost mii de fani şi o mulţime de prieteni: The dAdA, Ştefan Bănică, Nicu Patoi, Dan „Polymoog” Stesco, Coiotu’, Artan, Giulia, Paula Seling şi Ovi, Mihai Răzvan Ungureanu.

The dAdA au deschis show-ul aniversar

Înarmaţi cu darurile primite de la trupă, „cărticele” în interiorul cărora sunt imprimate versurile câteva dintre cele mai cunoscute piese Bere Gratis, fanii au păşit în Sala Polivalentă cu ceva timp înainte de ora 20:00. Aici, au descoperit un set-up special, scena de mari dimensiuni (cu trei platforme mari şi şapte ecrane) fiind plasată pe una dintre lateralele sălii.

The dAdA au deschis concertul Bere Gratis - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
The dAdA au deschis concertul Bere Gratis – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

La 20:20 au urcat pe scenă cei de la The dAdA. Veseli, plini de viaţă şi pregătiţi de distracţie, cei de la The dAdA au reuşit rapid să dezmorţească publicul. Au început cu „GPS”, au continuat cu „Banii mei” şi apoi le-au povestit celor prezenţi despre o domnişoară care este „Unpredictable”.

Carismaticul Septimiu Urzică, solistul trupei a declarat că sunt bucuroşi să fie invitaţi în cadrul evenimentului şi le-a urat „La mulţi ani!” sărbătoriţilor. Apoi, alături de cei prezenţi cei de la The dAdA au mărturisit că „Ne doare la…” şi şi-au încheiat set-ul în aplauze pe ritmurile single-ului actual al trupei, „Geamul potrivit”.

Amintiri şi poveşti pe note muzicale

La câteva minute după ce băieţii de la The dAdA au coborât de pe scenă, pe ecranul central a fost difuzat un montaj video cu imagini din timpul celor 15 ani trecuţi de la debutul Bere Gratis. La finalul acestuia din spatele ecranului au apărut sărbătoriţii, în aplauzele intense ale fanilor.

„Eu nu am să te las” a fost prima piesă a serii, un debut în forţă pentru un eveniment ce avea să fie presărat cu „amintiri din copilărie” şi poveşti spuse pe note muzicale. A fost şi momentul în care Miţă Georgescu şi-a început „maratonul”: când era în centrul scenei, când pe una dintre platforme, iar într-o clipită era din nou în mijlocul scenei.

Miţă Georgescu alături de fanii prezenţi la Sala Polivalentă - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Miţă Georgescu alături de fanii prezenţi la Sala Polivalentă – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Piesele mai vechi şi mai noi au fost alternate, iar fanii s-au putut bucura în prima parte a show-ului cu melodii ca: „Poveste de oraş”, „Despre mine şi ea” sau „Cineva mă iubeşte”.

Bere Gratis este o trupă cunoscută nu doar pentru muzică, ci şi pentru implicarea activă în acţiuni caritabile. „Aceşti copii care sunt ai mei sunt şi ai voştri […] iar copiii voştri sunt şi ai mei„, spunea Miţă înainte de „Mie îmi pasă de îngerii mei”, rugându-i pe cei prezenţi ca la finalul serii să trimită un SMS la 8844, pentru a sprijini spitalul Marie Curie.

Primii invitaţi, primele surprize

În momentele ce au urmat, pe cele şapte ecrane au fost proiectate imagini cu munţi semeţi şi pajişti verzi din România, în timp ce pe scenă alături de Bere Gratis apărea primul invitat al serii, Coiotu’ (Trooper). Împreună au interpretat piesa „Rază de speranţă”, care face parte din coloana sonoră a filmului Piatra Craiului My Love, ce urmează să fie lansat.

După ce le-a mulţumit pentru prezenţă Cercetaşilor României, care toată seara s-au bucurat din plin de show şi au cântat alături de trupă, fluturându-şi în aer eşarfele, Miţă a devenit foarte „serios”. Ca un adevărat dirijor el şi-a condus „orchestra” de fani înt-un exerciţiu de „încălzire vocală” inedit.

Coiotu' şi Miţă la aniversarea de 15 ani a trupei Bere Gratis - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Coiotu’ şi Miţă la aniversarea de 15 ani a trupei Bere Gratis – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Cei prezenţi au avut apoi şansa să îl vadă pe Radu Vastag într-o postură diferită faţă de cea cu care s-au obişnuit. Zâmbăreţul chitarist i-a ghidat pe spectatori într-o călătorie cum „nu a văzut Parisul”, ocupându-şi locul în centrul scenei şi demonstrându-şi calităţile vocale.

Unul dintre cele mai frumoase momente ale serii a fost cu siguranţă cel dedicat Laurei Stoica. Acesta a început cu un colaj foto cu regretata artistă, în timp ce în sală răsuna piesa „Vreau să am steaua mea”. A urmat un moment acustic extrem de sensibil ale căror personaje centrale au fost Miţă, Neuro şi toţi cei prezenţi cântând la unison melodia „Un actor grăbit”. La final, pe ecranul principal a apărut mesajul: „Laura te iubim!” semnat „Noi toţi”.

Când stelele rockului românesc se întâlnesc

Într-o sală cufundată în întuneric şi cu publicul aplaudând de nerăbdare, un reflector s-a aprins pe platforma din mijloc, unde Dan „Polymoog” Stesco (Compact) cânta la clape primele acorduri ale piesei „Străzi albastre”. În timp ce publicul îl aplauda pe unul dintre cei mai buni clăpari autohtoni, reflectoarele dezvăluiau un al doilea invitat.

Dan Stesco, Miţă, Neuro şi Nicu Patoi pe scena Sălii Polivalente - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Dan Stesco, Miţă, Neuro şi Nicu Patoi pe scena Sălii Polivalente – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Nicu Patoi era pe platforma din dreapta scenei, iar solo-ului lui a fascinat complet audienţa. Pe cea de-a treia platformă Neuro demonstra încă o dată, deşi nu mai este de mult nevoie, că este unul dintre cei mai talentaţi chitarişti ai generaţiei sale. Celor trei li s-a alăturat Miţă, într-un moment ce cu siguranţă nu va fi uitat de iubitorii rockului de la noi.

După o scurtă „Vacanţă la Roma”, alături de Zhao cei de la Bere Gratis au povestit despre „O lume nebună”. Iar de atunci a început nebunia. Lista invitaţilor serii a fost completată de Artan, ce purta cu mândrie tricoul cu Partizan, cu care au cântat „Ce mişto”, fiind pe alocuri acoperiţi de vocile fanilor.

De 15 ani pe acelaşi drum

„Stai pe acelaşi drum” a fost interpretetă la început de Miţă şi Andreea Manolache (backing vocals), cărora pe parcurs li s-au alăturat Paula Seling şi Ovi. La finalul piesei Miţă le-a urat celor doi „Succes la Copenhaga!”, iar aceştia au urat trupei „La mulţi ani!”.

În 2003 vă povesteam fiecăruia dintre voi că la tine aş vrea să vin, după 11 ani, de atunci, tot la tine aş vrea să vin. Şi vă mulţumim din tot sufletul că aţi fost întotdeauna alături de noi!„, a spus Miţă înainte de „La tine aş vrea să vin”. Pe parcursul piesei trupa l-a avut alături pe Mihai Răzvan Ungureanu, la chitară.

Paula Seling şi Ovi au fost alături de Bere Gratis - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Paula Seling şi Ovi au fost alături de Bere Gratis – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Piesa care a dat numele concertului, „Două inimi” a fost ocazia perfectă pentru ca Giulia să poposească pe scenă şi împreună cu Miţă şi public să cânte actualul single al trupei.

Ultimul invitat al serii a fost Ştefan Bănică. Alături de acesta trupa a cântat un medley între „Vino mai aproape” şi „Am să-o aştept mereu”, schimbând între ei piesele, pentru o seară. Înainte de a părăsi scena în uralele spectatorilor, Ştefan le-a urat sărbătoriţilor mulţi ani şi „un public cel puţin la fel de frumos că în astă seară„.

Always Look on the Bright Side of Life

Show-ul s-a încheiat cu un bis ce a cuprins „La dolce vita” şi „Îţi mai aduci aminte”. La final, în aplauzele publicului, cei de la Bere Gratis s-au retras în culise, nu înainte de a le mulţumi fanilor pentru sprijin şi dragoste şi a le reaminti să aleagă întotdeauna să vadă „the bright side of life”.

Bere Gratis pe scena Sălii Polivalente - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Bere Gratis pe scena Sălii Polivalente – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Cei de la Bere Gratis şi-au povestit primii 15 ani de carieră printr-un eveniment ce a fost o încântare pentru fani, atât prin piese şi producţia tehnică, jocurile de lumini şi efectele vizuale fiind impresionante, dar mai ales prin atmosferă. „Două inimi” a fost celebrare a unei trupe ce îşi lasă amprenta din ce în ce mai proeminent în muzica românească. Prin talent, carismă, atitudine şi pasiunea pe care o depun în tot ceea ce fac, Bere Gratis reuşesc că captiveze audienţe la fiecare apariţie şi să îşi menţină aproape fanii.

La Sala Polivalentă pe 1 aprilie 2014, două inimi au bătut în acelaşi ritm timp de mai bine de două ore. Una a trupei (Mihai „Miţă” Georgescu – voce, Robert Anghelescu – clape, Marian Săracu – tobe, Marius „Neuro” Bob – chitară şi Radu Vastag – chitară bass), iar cealaltă a fanilor, care au venit să le ureze „La mulţi ani!”

Setlist Bere Gratis – „Două inimi” – Sala Polivalentă

Setlist The dAdA

1. GPS
2. Banii mei
3. Unpredictable
4. Ne doare la …
5. Geamul potrivit

Setlist Bere Gratis

1. Eu nu am să te las
2. Poveste de oraş
3. Fiecare sărut
4. Cineva mă iubeşte
5. Despre mine şi ea
6. Mie îmi pasă de îngerii mei
7. Rază de speranţă (cu Coiotu’)
8. Nebun
9. Ce nu a văzut Parisul (Radu Vaştag)
10. Un actor grăbit – cover Laura Stoica (Miţă Georgescu & Neuro)
11. Străzi albastre (cu Nicu Patoi, Dan „Polymoog” Stesco)
12. Vacanţă la Roma
13. O lume nebună (cu Zhao)
14. Ce mişto (cu Artan)
15. Ultrafete
16. Stai pe acelaşi drum (cu Paula Seling şi Ovi)
17. La tine aş vrea să vin (cu Mihai Răzvan Ungureanu)
18. Două inimi (cu Giulia)
19. Medley: Vino mai aproape & Am să-o aştept mereu (cu Ştefan Bănică)
20. Pas în doi

Bis:

21. La dolce vita
22. Îţi mai aduci aminte