Cel de-al treilea weekend din septembrie i-a întâmpinat pe bucureşteni cu un nou festival muzical foarte fresh, Full Moon Live, găzduit de Arenele Romane. Astfel, serile de vineri, 16 septembrie, şi sâmbătă, 17 septembrie 2016, au devenit prilej de petrecere pentru publicul din Bucureşti, care a avut bucuria de a-i asculta live pe Asaf Avidan şi LP, dar şi trupe autohtone precum YellLow, Lucia & Muse Quartet, Imagination Orchestra şi Moonlight Breakfast.

Deşi evenimentul a avut loc în centrul Bucureştiului, atmosfera a fost tipică unui festival la iarbă verde. Relaxarea s-a citit pe feţele oamenilor, care au părut să se bucure intens de fiecare minut în compania muzicii bune, sub un clar de lună plină perfect.

YellLow şi Lucia au dat startul primei zile de festival

Prima zi de festival a debutat cu trupa YellLow, puţin după ora 18:00. Deşi formaţia sună extraordinar de bine, sound-ul pieselor fiind original şi revigorant, membrii ei nu s-au putut bucura şi de un public mai numeros, din cauza orei la care au urcat pe scenă într-o zi de vineri. Însă, formaţia a demonstrat că, în ciuda tuturor lucrurilor, muzica este sinonimă cu pasiunea şi că merită împărtăşită indiferent de numărul spectatorilor.

YellLow în concert la Arenele Romane din Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
YellLow în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din prima zi de concerte!

După o pauză de aproximativ jumătate de oră, timp în care am avut parte de mixurile lui Alt Om, pe scenă a urcat Lucia, în compania celor la Muse Quartet. Tânăra cântăreaţă, care ne-a cucerit cu vocea curată şi cu delicateţea ei, şi-a început concertul cu piesa „Silence”, cea care a făcut-o cunoscută publicului larg din România. De obicei, artista încheie concertele cu această piesă, însă a avut o strategie bună pentru a capta mai repede atenţia publicului.

Datorită vocii sale unice în peisajul muzical românesc, Lucia nu a avut nicio problemă în a-i face pe spectatori să îndrăgească fiecare piesă şi să o asculte cu drag. Printre melodiile care au întregit setlistul au făcut parte „Show Up”, „Still Here”, „Strong”, „Make Up Song”, „Me Over You”, „Making Me Go”, „We Need a Start” şi „Yours”.

Lucia în concert la Arenele Romane din Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Lucia în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din prima zi de concerte!

Artistul genial cu o tonă de şarm şi voce specială

Seara s-a încheiat cu concertul aşteptat de toţi cei prezenţi la Arenele Romane, şi anume cel susţinut de Asaf Avidan, cântăreţul de origine israeliană. După doi ani de la primul său concert în România, artistul a fost întâmpinat cu multă căldură şi dragoste de către fani, lucru pentru care Asaf le-a fost extrem de recunoscător. Deşi ne-a mărturisit că vocea sa era într-o stare foarte proastă, din cauza unei răceli care îl chinuie de două săptămâni, piesele au sunat extrem de bine şi răspunsul publicului a fost senzaţional de fiecare dată.

Talentul lui Asaf Avidan este imposibil de comparat, atât prin prisma pieselor pe care le compune, cât şi a abilităţii de a câştiga inima fanilor prin cuvinte, spontaneitate şi naturaleţe. Asaf Avidan şi-a început concertul cu piesa „Is This It”, urmată de „Fair Haired Traveller”, „Gold Shadow” şi „Devil’s Dance”. Publicul s-a entuziasmat de două ori mai mult când artistul a interpretat cunoscuta „Reckoning Song”, urmată de „Love It or Leave It”, o piesă cu un beat foarte catchy, care te vrăjeşte de la prima ascultare.

Asaf Avidan în concert la Arenele Romane din Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Asaf Avidan în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din prima zi de concerte!

„Over You Blues”, „Bang Bang”, „Her Lies” şi „Cyclamen” au continuat concertul şi ne-au arătat cum se transformă muzica în artă. „Crazy Baldhead” a fost un omagiu adus muzicii lui Bob Marley, cu care a crescut cântăreţul, pe vremea când studia la o şcoală din Jamaica.

Concertul propriu-zis s-a încheiat cu piesa „Your Anchor”, dar, aşa cum era de aşteptat, a urmat şi partea de bis, care a inclus piesa „Different Pauses”, la sugestia unor fani, dar şi „Devil In Me”. Concertul lui Asaf Avidan nu a însemnat numai muzică, ci am avut parte şi de o interacţiune constantă a artistului cu fanii săi, pe care se vede ca îi apreciază enorm.

Asaf Avidan în concert la Arenele Romane din Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Asaf Avidan în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din prima zi de concerte!

Astfel, cântăreţul nu a ezitat să facă glumiţe sau să povestească întâmplări din viaţa sa, unele mai puţin comune decât altele, totul sub pretextul sincerităţii care îl caracterizează. De altfel, el însuşi se autointitulează misionar al iubirii şi al onestităţii, iar, când fiecare piesă a sa e un miracol în care iubirea şi toleranţa au rolul principal, cum am putea să contestăm acest fapt?

Început promiţător şi în a doua zi de festival

Petrecerea a continuat şi a doua zi şi, de această dată, deschiderea a fost asigurată de Imagination Orchestra şi Moonlight Breakfast. Imagination Orchestra e o trupă românească de jazz care îmbină mai multe influenţe muzicale, precum jazz, rock, funk, şi care foloseşte frecvent şi improvizaţia. Deşi de cele mai multe ori pe instrumentiştii de la formaţiei îi putem întâlni în localurile cu specific jazz, Full Moon Live a fost o ocazie bună să-i ascultăm într-un cadru mai larg şi să-i cunoaştem mai bine.

Imagination Orchestra în concert la Arenele Romane din Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Imagination Orchestra în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din a doua zi de concerte!

Moonlight Breakfast, trupă foarte apreciată în România şi care are deja un număr mare de fani, a intrat pe scenă în jurul orei 20:30 şi a dat startul cu piesa „Time”, urmată de „Still” şi „Play”, în timpul căreia Bazooka a oferit un solo superb la clarinet.

„Dancing”, una dintre piesele foarte noi ale trupei, şi „Hello” ne-au dat mult chef de dans, iar concertul s-a încheiat pe ritmurile piesei „No More”. Deşi puţin cam apatic la început, publicul, vizibil mai numeros decât în ziua precedentă, s-a mai detensionat pe la jumătatea reprezentaţiei celor de la Moonlight Breakfast, show-ul terminându-se cu multe strigăte şi aplauze, spre bucuria membrilor trupei, care le-au promis fanilor că vor ţine minte acest moment.

Moonlight Breakfast în concert la Arenele Romane din Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Moonlight Breakfast în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din a doua zi de concerte!

LP sau când originalitatea nu cunoaşte limite

Dacă publicul a fost şi mai numeros în cea de-a doua zi a fost datorită prezenţei cântăreţei LP la Arenele Romane. Pentru prima dată în România, cântăreaţa new-yorkeză a fost luată prin surprindere încă de la început de entuziasmul fanilor şi de bucuria pe care aceştia o transmiteau. Plină de o energie pozitivă greu de descris în cuvinte, LP a ales piesa „Muddy Waters” pentru a-şi deschide show-ul, iar fluieratul care deja a făcut-o faimoasă nu a lipsit din această piesă.

„Strange” ne-a vorbit despre nevoia fiecăruia de a iubi şi de a primi iubire, indiferent de cât de „ciudaţi” şi diferiţi suntem. „Death Valley” ne-a încântat cu influenţe rock’n’roll, iar piesa „Other People” a scos la lumină o poveste despre o iubire complicată. Pentru a ne face să ne simţim şi mai bine, LP a cântat „It’s All Good”, o melodie pe care a scris-o pentru momentele fericite.

LP în concert la Arenele Romane din Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
LP în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din a doua zi de concerte!

„Tokyo Sunrise” a reprezentat un moment emoţionant şi vesel, deoarece LP a coborât de pe scenă şi a mers pe lângă fani, spre extazul acestora. Cântăreaţa a mulţumit de mai multe ori publicului pentru iubirea pe care i-o arată şi a mărturisit că se simte foarte bine aici şi că nu-şi închipuia că avea să ajungă vreodată în România, având în vedere distanţa. De altfel, a menţionat că frumuseţea muzicii constă tocmai în puterea de a aduce oamenii aproape unii de ceilalţi, în pofida distanţei.

Concertul a continuat cu piesele „Dead Town”, „Forever For Now”, „Into The Wild” şi, cireaşa de pe tort, „Lost On You”, melodia care a adus numele lui LP pe buzele tuturor şi ale cărei versuri au fost scăldate în marea de aplauze şi voci care fredonau împreună cu ea. La bis, artista a interpretat „Levitator” şi a părăsit scena aclamată de toţi fanii.

LP în concert la Arenele Romane din Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
LP în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din a doua zi de concerte!

LP a oferit un concert minunat în care ne-a arătat că e un om special cu multiple calităţi muzicale. LP jonglează efectiv cu vocea, cu chitara acustică, la ukulele şi la muzicuţă, în timp ce emană talent şi originalitate prin toţi porii.

Cele două zile de la Full Moon Live, organizate de Events, ne-au întrecut aşteptările şi sperăm ca această experienţă să se repete cândva, într-o altă noapte cu lună plină.