Aseară în Hard Rock Cafe din Bucureşti au fost alese cele două trupe care vor concerta în deschiderea primului concert Bon Jovi în România. Este vorba de braşoveni de la QuantiQ şi bucureştenii de la Stillborn.

Cele două trupe au participat alături de zeci de alte grupuri rock la o competiţie ce s-a desfăşurat în primă fază pe site-ul www.rockfm.ro. În urma selecţiei iniţiale trei trupe au fost alese pentru a concerta live în faţa juriului şi a fanilor în Hard Rock Cafe din Bucureşti. Cele trei trupe selectate au fost Oldgreen (Bucureşti), QuantiQ (Braşov) şi Stillborn (Bucureşti).

După prestaţiile live, DJii Rock Fm şi reprezentanţii D&D East Entertainment (organizatorii concertului în România) au comunicat câştigătoare competiţie: trupa QuantiQ. La scurt timp însă a fost anunţată şi surpriza serii: alături de QuantiQ pe scena din Piaţa Constituţiei vor concerta şi cei de la Stillborn.

QuantiQ s-a format în urmă cu aproximativ 2 ani şi are un stil muzical ce pleacă de la soft-rock melancolic, ajungând chiar la alternative/progressive rock. Trupa a fost puternic influenţată de mari artişti rock cum ar fi Pink Floyd, dar şi de reprezentanţi ai post-rock-ului.

Stillborn activează în această formulă pe piaţa muzicală românească din 2009. Trupa a lansat anul trecut primul său material discografic, „Într-un vis” fiind lansat în cadrul unui concert ce a avut loc în The Silver Church din Bucureşti. Anul trecut trupa a concertat la cLoverFest, dar şi la prima ediţie a PadinaFest.

Cele două trupe vor deschide duminică, 10 iulie 2011, concertul pe cae trupa Bon Jovi îl va susţine la în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Sursa: www.rockfm.ro