Înainte de a ne părăsi casele, pregătiţi de festivalul ca o vacanţă, ce are loc între 10 şi 11 august 2013 pe Domeniul Ştirbey, de lângă Bucureşti, ar trebui să ne asigurăm că ştim toate detaliile organizatorice, cât şi cele mai noi surprize.

1. Camping doar pentru câştigătorii concursului Fieldcandy

Deşi celelalte festivaluri din această vară ne-au obişnuit cu o organizare „all inclusive”, din spusele organizatorilor Summer Well aflăm că acesta este un festival „de oraş”, astfel cei ce îi vor trece porţile nu vor beneficia de camping sau facilităţile acestuia, cum ar fi duşurile. Astfel, pentru cei ce vin din afara Bucureştiului, se recomandă cazarea în oraş.

Fieldcandy camping
Fieldcandy camping

Singurii norocoşi ce se vor putea bucura de un cort în cadrul festivalului vor fi câştigătorii programului promoţional organizat de Orange, „Fieldcandy camping”, în cadrul căruia vor intra în posesia corturilor Fieldcandy, ce pot fi folosite pe perioada festivalului.

2. Parcare maşini, spaţii amenajate pentru biciclete şi transport public

În weekendul 10-11 august, Primaria Buftea pune la dispoziţie spaţii de parcare pentru cei ce vor veni cu maşina personală la festival, pe cele trei trasee cunoscute, prin Chitila, Mogoşoaia sau Corbeanca. Dat fiind numărul ridicat de oameni ce vor veni pedalând până în Buftea, organizatorii ne asigură că  Summer Well va dispune şi de o parcare pentru biciclete, însă accesul acestora ori al căştilor de protecţie nu va fi permis în spaţiul de festival.

Pentru cei ce vor alege calea RATB-ului înspre domeniul Ştirbey, festivalul a încheiat un parteneriat cu Regia Autonomă de Transport Bucureşti, autobuzele având plecarea din staţia Muzeul Ţăranului Român (în apropierea Pieţei Victoriei), începând cu ora 14:30 până în jurul orei 01:00. La retur, plecarea se va face din staţia amenajată lângă domeniul Ştirbey. Preţul unei călătorii pentru cei vor avea portofelul electronic deja încărcat va fi de 3.5 lei, din staţie fiind disponibile bilete dus-întors, în valoare de 7 lei.

Află multe informaţii despre modalităţile de transport către festival!

3. Surprize anunţate în ultimul moment şi alte activităţi de festival

În afară de concertele pe care le aşteptăm cu toţii, organizatorii festivalului au gândit şi alte activităţi care să ţină publicul ocupat: vor exista două zone dedicate filmului (Pop Up Cinema), zone de relaxare, o scenă secundară, a trupei japoneze de dans ENRA, activităţi organizate de partenerii festivalului, cum ar fi baloanele Orange şi multe altele.

Les Atelieres Nomad la Summer Well
Les Atelieres Nomad la Summer Well

Cea mai recentă surpriză a festivalului este confirmarea prezenţei celor de la Les Atelieres Nomad. Dacă nu îi ştiţi pe magicienii luminilor încă de la colaborarea avută cu trupa Moonlight Breakfast, veţi avea o surpriză când faţada Palatului Ştirbey va deveni locul de joacă al luminilor colorate.

4. Bilete, acces în spaţiul de festival şi programul concertelor

După cum ştim încă din ediţiile trecute, biletele la festivalul Summer Well se pot achiziţiona doar sub forma abonamentelor de două zile, care mai pot fi găsite doar la preţul de 149 de lei sau 169 de lei, în funcţie de perioada de achiziţie. Acestea pot fi cumpărate atât de la intrarea în spaţiul de festival, cât şi din reţeaua Eventim sau online de pe www.eventim.ro.

De asemenea, acccesul copiilor sub 12 ani este permis, dar şi gratuit, atâta timp cât acesta este însoţit de unul din părinţi. Festivalul a pregătit pentru cei mici un loc de joacă, dar şi căşti antifonice, ce vor fi disponibile la standul de merchandising.

Spaţiu de joacă pentru copii la Summer Wells 2013
Spaţiu de joacă pentru copii la Summer Wells 2013

Program concerte Summer Well 2013

Porţile festivalului se vor deschide, în ambele zile, începând cu ora 15:00, spectacolele fiind programate după cum urmează:

Sâmbătă, 10 august:

17:00 – Blood Red Shoes
18:15 – Eugene McGuinness
19:30 – Michael Kiwanuka
20:45 – Glasvegas
22:15 – The xx

Duminică, 11 august:

17:00 – The Family Rain
18:15 – Spector
19:30 – Everything Everything
20:45 – The Vaccines
22:15 – Suede

Harta Summer Well 2013
Harta Summer Well 2013

5. Restricţii, fără camere foto şi video profesionale

Pentru cei ce vor să imortalizeze serile de 10 şi 11 august de pe Domeniul Ştirbey, o informaţie foarte utilă ar fi aceea că doar fotografii şi cameramanii acreditaţi vor avea acces în spaţiul festivalului cu o cameră video profesională ori cu aparate foto DSLR. În schimb, camerele foto compacte sunt permise. Atenţie însă, organizatorii nu vor stoca ori păzi obiectele al căror acces nu este permis în spaţiul de festival.

Nu este permis accesul nici cu: sticle, conserve, artificii, umbrele, arme, lanţuri, obiecte periculoase, căști de motocicletă sau bicicletă sau animale de companie.