Dacă pentru prima seară britanicii de la The Prodigy anunţă un show plin de energie la Rock the City, nici a doua seară nu va fi lipsită de surprize. Mike and The Mechanics, Sabaton, BooN, Voodoo şi Monarchy vor concerta pe scena din Piaţa Constituţiei.

Află cine cântă în prima seară la Rock the City 2011!

Mike and The Mechanics în premieră în România

Grupul britanic, Mike and The Mechanics s-a format în 1984, ca un proiect al lui Mike Rutherford, membru fondator al fenomenului Genesis. Primul mare succes al trupei a apărut abia 5 ani mai târziu.”The living years” a ocupat primele locuri atât în topurile de vânzări cât şi în topurile difuzărilor din toată lumea. Pentru britanici urmează o perioadă foarte productivă din punct de vedere creativ. Piese ca „Word of Mouth„, „All I Need is a Miracle” şi „Over My Shoulder” le-au susţinut poziţia membrilor trupei pe piaţa muzicală. După decesul prematur al solistului, Paul Young, trupa a intrat într-o lungă pauza, revenind pe scenă abia în 2004. Pe 2 iulie 2011, Mike and The Mechanics vor urca pe scena Rock the City 2011.

Sabaton revine la Bucureşti

Suedezii de la Sabaton au o istorie de aproape 12 ani. Sound-ul unic al trupei este completat de versurile ale căror sursă de inspiraţie sunt războaiele ce au avut loc de-a lungul istoriei. Albumele „Primo Victoria” şi „Attero Dominatus” au ca şi teme, printre altele, întâmplări din timpul celor două războaie mondiale, dar şi liderii mondiali din acea perioadă. Trupa nominalizată la premiile Grammis (varianta suedeză a premiilor Grammy) a mai concertat în Capitală anul trecut în The Silver Church. Sabaton va susţine un nou show incendiar la Bucureşti în a doua zi de Rock the City 2011.

http://www.youtube.com/watch?v=Gm4-TThmcZ4&hd=1

Metal austriac cu BooN

Austriecii de la BooN îşi aduc amestecul inedit de metal şi hardcore punk pe scena Rock the City 2011 în cea de-a doua zi de festival. Cu trei albume lansate şi o mulţime de demo-uri, BooN a fost de două ori nominalizată la Amadeus Austrian Music Award. Trupa ce a cântat în deschiderea unor artişti ca Sepultura, Clawfinger, Knorkator, Supermax, The Dillinger Escape Plan, Emil Bulls, Ektomorf, AC / DC sau The Sorrow.

Monarchy pe scena Rock the City 2011

Bucureştenii de la Monarchy au experienţă destul de bogată din punct de vedere muzical. Trupa s-a format în 1990 şi după câteva schimbări de componenţă Dan Radu (Byron) devine solistul Monarchy. În 1998 trupa se desparte, însă din fericire trei dintre foşti membrii ai trupei hotărăsc să repornească proiectul în 2008. Cu Dragoş Creţu ca şi solist, Monarchy va conceta în a doua zi de Rock the City 2011.

http://www.youtube.com/watch?v=ZHJRqsLGaoo&hd=1

Reggae şi alternativ rock cu Voodoo

Formată la iniţiativa lui Cristi Dumitrescu, trupa VooDoo se distinge pe piaţa muzicală românească prin stilul muzical unic. Combinaţia inedită de reggae şi alternativ rock a adus muzicii româneşti un suflu nou. Fabian Sasu, Cosmin Lupu, Dan (Matei) Mateescu şi Cristi Dumitrescu vor urca pe scena din Piaţa Constituţiei pe 2 iulie 2011.

Program Rock the City – ziua 2

16:20 – 16:50 Voodoo
17:00 – 17:45 Monarchy
18.15 – 19.15 BooN
19:45 – 21:00 Sabaton
21:30 – 23:00 Mike and The Mechanics

Accesul este permis începând cu ora 15:30.

Vezi programul pentru ziua 1 de Rock the City!

Vezi programul pentru ziua 3 de Rock the City!

Bilete/abonamente Rock the City 2011

Biletele şi abonamentele Rock the City 2011 pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.eventim.ro sau din reţeaua Eventim. Preţul biletelor pentru o zi şi al abonamentelor la Rock the City 2011 este în funcţie de categorie:

Bilete pe zi 

Normal Circle: 133 lei
Gold Circle: 197 lei

Cumpara bilet

Abonamente pe trei zile 

Normal Circle: 180 lei
Gold Circle: 298 lei

Cumpara bilet

Festivalul Rock the City 2011 este organizat de East European EntertainmentD&D East Entertainment şi Marcel Avram.

Foto: www.mike-and-the-mechanics.co.uk