În perioada 26 octombrie – 2 noiembrie 2020, Red Bull re:VERS aruncă mănușa freestylerilor din toate colțurile României și-i cheamă să se-nscrie în competiție. Ediția a doua Red Bull re:VERS dublează doza de adrenalină care vine la pachet cu orice battle MC à la carte. Într-un format 100% adaptat anului 2020, show-ul de anul acesta mută câmpul de luptă în spațiul virtual, de la preselecții până la marea finală din data de 19 noiembrie, și promite entertainment și suspans la cote maxime.

Sub bagheta lui Deliric, marea finală va avea loc pe 19 noiembrie 2020, într-un nou format, exclusiv online: provocări explozive, rime super-tari, gălăgie la pătrat și număr dublu de MCi în arenă. În juriu: AFO, maestru emerit al improvizației, DOC, doctor în dume, și Ramona Dumitrescu, VJ radio, promotor în FM al muzicii trap și hip hop pentru toate gusturile.

Pe 19 noiembrie, 16 MCi vor lua microfonul în primire și-și vor arăta mușchii lirici, mai exact prezența de spirit, capacitatea de improvizație, creativitatea, precum și ritmul & flow-ul. Juriul va ține cont și de respectarea tematicii – concurenții trebuie să includă în versuri anumite subiecte – precum și de valoarea poetică a improvizației. În runde de câte 60 și 120 de secunde, concurenții vor încerca să-și facă adversarul knock-out cu rime scoase pe loc. Cu două treimi din voturi, juriul va decide învingătorul fiecărei runde, care merge mai departe până la bătălia finală. Opt locuri din line-up-ul final al showului sunt adjudecate din start. Cu titlul onorific de wildcards, în cap de listă îi avem pe PIETONU’, câștigătorul primei ediții Red Bull re:VERS, urmat de OLINIUTZĂ, CHOB, BRELOC, XANDER, ZEHA, MCxWOODIE și Gemini Jaxx, toți cu centura neagră la battle MC și replici pe măsură. Alți opt MCi vor fi selectați în urma preselecțiilor din perioada 26 octombrie – 2 noiembrie.

Pentru a te înscrie, trebuie să dai follow contului de Instagram @redbullro, locul în care se va întâmpla magia calificărilor și să stai cu ochii pe stories. Acolo vor fi postate zilnic: emoji-ul, cuvântul și proverbul zilei. De aici, îți activezi puterile de MC, într-un video de 60 de secunde spui creativ cine ești și le arăți tuturor cum câștigi proba zilei într-o bucată de freestyle. Dai tag @redbullro #redbullrevers și intri oficial în spectrul juriului. Pe 5 noiembrie anunțăm cei 8 MCi care ajung în marea bătălie de pe 19 noiembrie, alături de wildcards.

În 2019, la prima ediție Red Bull re:VERS, în ringul din Club Expirat

Cu mâna pe microfon, Afo, Doc și Ramona Dumitrescu jură pe pasiunea lor comună pentru muzică, improvizație și distracție că vor da celebrității cel mai bun MC din România.

În 2019, la prima ediție Red Bull re:VERS, în ringul din Club Expirat s-au luptat 8 dintre cei mai buni MCi ai momentului, într-un spectacol sold-out. Incontestabilul și rimabilul PIETONU’ a ieșit marele învingător al competiției, în fața unui public care-a vibrat împreună cu scena. A fost nevoie nu de una, ci de trei runde suplimentare ca el să fie declarat campion în fața lui OLINIUTZĂ. Și tocmai pentru că lucrurile au fost atât de strânse, OLINIUTZĂ și-a cerut Revanșa în primăvară. Cei doi și-au încordat din nou lexicul și flow-ul, însă sorții au fost din nou de partea campionului en-titre.

Regulamentul integral al competiției Red Bull re:VERS 2020 este disponibil aici. Finala va fi transmisă live pe redbull.ro și pe facebook.com/RedBull/.

Conceptul Red Bull re:VERS derivă din cel al legendarului eveniment Red Bull Batalla de Los Gallos, primul concurs internațional de MC battle care a debutat, în anul 2005, în Puerto Rico. Este singurul eveniment internațional de freestyle ce reunește țări din America Latină și Europa. Azi, Batalla de Los Gallos continuă să se extindă, sub diverse nume, și în alte țări: Red Bull Raplika (Serbia, Croația și Bosnia), Red Bull DernierMot (Franța), Red Bull KontroWersy (Polonia), Red Bull Bekvechten (Belgia) sau Red Bull Francamente (Brazilia).