Acest eveniment a avut loc in data de 22 May 2019.
Vezi alte evenimente cu , , , , , , , , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

Miercuri, 22 mai 2019, de la ora 20:00, în Club Expirat din Bucureşti, are loc prima ediţie Red Bull re:VERS din România. Eveniment va pune faţă în faţă pe 8 dintre cei mai promiţători MC’s din ţară: Actoru’, Breloc, Chob, Dilimanjaro, Oliniutza, Pietonu, Rafa și Tibăl. Gazda evenimentului este Deliric.

Fiecare MC va încerca să-și învingă adversarul în bătălia formată din 4 runde succesive a câte 60 de secunde. Juriul decide învingătorul fiecărei runde, iar acesta merge mai departe în competiție până când rămân în joc ultimii doi.

Criteriul decisiv este improvizaţia (capacitatea concurenților de a răspunde în mod direct și expres provocărilor, demonstrându-și abilitatea de a procesa în timp real replicile adversarilor). Jurații vor ține cont și de creativitatea intervențiilor, de ritm şi flow (capacitatea concurenților de a face rime pe loc, în sincron cu ritmul muzicii), de valoarea poetică (demonstrată de sofisticarea, lirismul și ascuțimea versurilor), precum și de respectarea tematicii (fiecare bătălie va avea un subiect – un cuvânt, o imagine sau o întrebare – pe care concurenții trebuie să îl integreze în versuri).

Din juriu fac parte Afo (jucător cu experiență al sportului urban numit freestyle), Teo (maestrul stand-up comedy) și Andi Vasluianu (unul dintre mai talentați actori din România). Gazda evenimentului este Deliric, unul dintre veteranii hip hop-ului autohton și câștigător, alături de CTC, al primului Red Bull SoundClash din România.

Cei 8 MC’s care intră în bătălia muzicală sunt:

  • Actoru’ – vice-campion pe echipe la Battle MC România;
  • Breloc – semifinalist Battle MC România, Urban Bucovina și Brigada Muzicală Contemporană;
  • Chob – câștigătorul locului 2 la competiții similare la Electric Castle și „Cel mai tare din parcare”, cel mai bun Battle MC din Timișoara la preselecția națională a competiției cu același nume;
  • Dilimanjaro – participant la King of Kings, artist cu multiple reprezentații și turnee la activ în România și în străinătate;
  • Oliniutza – câștigătorul centurii de campion Battle MC România 2014 și 2015, membru al trupei Bam Dighidi Bam;
  • Pietonu – membru Urbanrural și DevastationCrew;
  • Rafa – marele câștigător al Battle MC România 2018 și locul 1 pe echipe la All Stars Sibiu în același concurs;
  • Tibăl – câștigător „Cel Mai Tare din Parcare”.

Conceptul „Red Bull re:VERS” derivă din cel mai cunoscut eveniment „Red Bull Batalla de Los Gallos”, primul concurs internațional de bătălie muzicală care a debutat în Puerto Rico (2005). Este singurul eveniment internațional de freestyle ce reunește țări din America Latină și Europa. Azi, „Batalla de Los Gallos” continuă să se extindă, sub diverse nume și în alte țări, precum „Red Bull Raplika” (Serbia, Croația și Bosnia), „Red Bull DernierMot” (Franța), „Red Bull KontroWersy” (Polonia), „Red Bull Bekvechten” (Belgia) sau „Red Bull Francamente” (Brazilia).

Bilete Red Bull re:VERS 2019

Biletele pentru Red Bull re:VERS din Club Expirat din Bucureşti, de pe 22 mai 2019, pot fi achiziţionate din reţeaua iaBilet, dar şi online de pe www.iabilet.ro.

Categorie Presale La intrare
Acces General 30 lei 40 lei bilete

Red Bull re:VERS din Club Expirat din Bucureşti este un eveniment Red Bull Music Events.