Sâmbătă, 28 August 2010, cea de-a treia zi a festivalului Peninsula se anunţă la fel de incendiară ca şi joi şi vineri. Sâmbătă miile de peninsulari vor putea asculta, vedea şi dansa pe ritmurile unor artişti ca Europe, Tricky şi Hernan Cattaneo.

Sziget Management şi Organizaţia Tinerilor Maghiari din România – MIÉRT, organizatorii celei de-a opta ediţii a festivalului Peninsula au pregatit o mulţime de surprize peninsularilor. Pe lângă trupele şi artiştii care vor urca pe cele patru scene, spectatorii se vor putea răcorii în piscinele Complexului Weekend, vor putea viziona filme, participa la spectacole de stand-up comedy şi practica o mulţime de sporturi în aer liber.

Legendele rock-ului romanesc Phoenix vin sâmbătă pe scena principală a festivalului Peninsula. Nicu Covaci, Ovidiu Lipan „Țăndărică” & Co au schimbat istoria muzicii româneşti fiind una dintre primele „formații de chitare electrice” (denumirea muzicii rock în Romania anilor ’60). Cea mai titrată trupă rock românească va urca pe Weekend Main Stage începând cu ora 19:00.

În 1986 „The Final Countdown” a devenit rapid imnul unei generaţii şi i-a propulsat pe suedezii de la Europe printre cele mai mari trupe rock la nivel mondial. Trupa originară din Upplands Väsbz este la cea de-a treia vizită în România, ei vin la Târgu Mureş pentru a le prezenta peninsularilor piesele de pe cel mai recent album al trupei „Last Look at Eden„. Europe va urca pe Weekend Main Stage de la ora 21:00.

Capul de afiş al zilei de sâmbătă sunt rockerii de la Omega. Cea mai mare şi longevivă trupă rock a Ungariei vine pentru prima dată la Peninsula. Omega va urca pe scena mare a festivalului pentru a demonstra, dacă mai era nevoie, ce îi face cea mai iubită trupă a ţării vecine. Concertul Omega de pe scena Weekend Main Stage va începe de la ora 23:00.

Cunoscut în primul rând pentru colaborarea sa cu Massive Attack, Tricky este considerat unul dintre pionierii genului trip-hop. Muzica sa este un tribut adus hip-hop-ului combinat cu un pic de pop şi cu reggae, însă nu este exclus ca în piesele sale să descoperi şi ritmuri de soul. Britanicul va putea fi ascultat pe Terasa Kiss de la ora 22:30.

Hernan Cattaneo respiră şi trăieşti prin şi pentru muzică. Dacă în 1987 a primit câteva vinyl-uri de la un prieten şi totul a început ca o joacă, cu timpul pasiunea pentru muzică şi talentul l-au transformat într-unul dintre cei mai importanţi DJ din lume. Cattaneo va mixa pe scena Freedom Music Arena de la ora 01:00.

Bilete:

Preţul unui bilet pentru Festivalul Peninsula 2010 este de 80 RON pentru biletele pe zile şi 199 lei pentru abonamente.

Cumpără bilet

Programul celei de-a treia zi a Festivalului Peninsula 2010:

Weekend Main Stage:

17:30 – Magna Cum Laude (hu)
19:00 – Phoenix (ro)
21:00 – Europe (s)
23:00 – Omega (hu)

Freedom Music Arena:

21:00 – Coyote (hu)
23:00 – Livio & Roby (ro)
01:00 – Hernan Cattaneo (arg)
03:00 – Hot X (hu)

Terasa Kiss:

17:00 – Grimus (ro)
18:30 – Che Sudaka (e)
20:30 – Anima Sound (hu)
22:30 – Tricky (uk)
00:00 – Gojira (ro)
00:30 – Noisia (nl)
02:30 – Gojira (ro)

Ciuc Party Stage:

17:30 – Barabas Lornic Eklektric (hu)
19:30 – Sarmalele Reci (ro)
21:30 – Irie Maffia (hu)
23:30 – Butterflies in my Stomach (ro)
01:00 – Huli Buli

Vezi programul complet pentru toate zilele festivalului!

Participă la concurs şi câştigă un abonament la Festivalul Peninsula!

Foto: www.peninsula.ro