Din 2011, la B’ESTFEST Summer Camp party-urile tin pana dimineata. Dupa ce trei dintre cele mai apreciate nume internationale ale genului – Caspa, Nero si NAPT – au confirmat prezenta in programul festivalului, e randul DJ-ilor romani sa completeze lista, acestora alaturandu-se pe scena Dance Arena si duo-ul bulgar Sirus & Methodikal. Din line-up-ul acestui an va face parte si Petrol – un trio de rock psihedelic originar din Serbia. Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola, B’ESTFEST Summer Camp se va desfasura in perioada 1-3 iulie, la iarba verde, pe islazul comunei Tunari, langa lacul Pasarea, la doar zece minute de Piata Presei Libere!

Gojira – 1 iulie

Gojira este unul dintre cele mai prolifice nume ale scenei muzicale romanesti inca din anul 2005. Fiind un artist extrem de versatil, cunoscut si apreciat pentru excentricitatea sa, Gojira creaza mixuri extravagante de stiluri muzicale precum techno-pop cu breakbeat si dubstep. Cateva dintre remix-urile preferate din portofoliul personal sunt: Timpuri Noi – Adeline, OCS – Nu incerca asa ceva asa, Guess Who – Locul Potrivit si Junkyard – Mass pe mess, de-a lungul timpului luand parte la o serie de evenimente importante pentru scena muzicii electronice din Romania – in anul 2006 a facut warp-up-ul pentru Dj Krush, un an mai tarziu pentru Prodigy, iar in 2010 pentru Black sun Empire, A Skillz, Freestylers si Nero.

Leizaboy (AnonimTM) – 1 iulie

DJ Leizaboy a inceput sa mixeze in 2001, de atunci participand la numeroase evenimente din tara si strainatate printre care TMBase Festival – Timisoara, Graz School of Architecture Festival – Graz (Austria) si Garana Jazz Festival. Timp de 3 ani a creat alaturi de Dj Dubase soundtrak-uri pentru filmele mute de la Transilvania Film Festival (TIFF) – Cluj, Romania si Music on Film – Film on Music (MOFFOM) – Praga, Cehia. DJ Leizaboy a inceput initial sa mixeze trip-hop, pentru ca mai apoi sa treaca la drum and bass si breakbeat, adaugand cu timpul in seturile sale funk si hip-hop pe care acum le mixeaza cu broken beat.

Sirius & Methodikal – 1 iulie

Sirus & Methodikal este numele de scena a doi dintre cei mai cunoscuti DJ bulgari – Makopa si Funkusion. Duo-ul se distinge din multitudinea de DJ prin varietatea muzicala si stilurile inedite mixate intr-un mod placut, alternand sounduri futuriste cu sonoritati vintage. De-a lungul vremii, cei doi au avut aparitii pe scenele celor mai importante festivaluri din Sofia – ParkLive Festival fiind doar unul dintre ele. Imbinarea funk-ului cu muzica disco, house si jazz i-a calificat pe cei doi DJ sa mixeze alaturi de: Thievery Corporation, Gilles Peterson, Bonobo, Mo’ Horizons, Quantic, Mr.Scruff si multi altii.

Unlocka – 1 iulie

Castigatorul battle-ului de DJ organizat de The Ark si B’ESTFEST Summer Camp, Unlocka va mixa pe scena Dance Arena, vineri 1 iulie, alaturi deGojira si Caspa

Marika – 2 iulie

Florin Marica (MARIKA) este unul dintre putinii DJ, producatori si promoteri autohtoni care s‐a implicat activ in fenomenul muzical undergound din Romania anilor ’90. Incepand cu anul 1994 a produs si realizat emisiunea Blue Lines la unul dintre cele mai ascultate posturi de radio din acea perioada – Fun Radio devenind cativa ani mai tarziu redactorul si producatorul emisiunilor Metropolis si Rokada difuzate pe primul canal de muzica din Romania – Atomic TV. In anul 2005, DJ-ul incepe colaborarea cu Expirat Club, fiecare seara desfasurandu-se sub numele Selectro iar 5 ani mai tarziu primeste de la Nights.ro premiul pentru „Cel mai bun concept pentru o serie de petreceri din Romania”.

D-Laid – 2 iulie

D-Laid este unul dintre producatorii care au pus bazele fenomenului electro al scenei autohtone. De-a lungul timpului piesele sale au fost lansate pe compilatii si viniluri ce au facut inconjurul lumii fiind difuzat in heavy rotation la radio-uri straine precum BBC Radio 1, Breaks FM sau iBreaks precum si in seturile unor DJ legendari ca Emmanuel Fereira, Aquasky sau Jay Cunning. Cu peste 10 ani vechime ca DJ, D-Laid si-a perfectionat sound-ul prin prezente la pupitru in majoritatea cluburilor importante din tara dar si la festivaluri precum Sunwaves, TMBase sau Peninsula Felsziget.

Dj Bully -2 iulie

DJ Bully, unul dintre cei mai cunoscuti DJ romani ce a reusit sa creeze o legatura intre scena romaneasca de underground si cea de mainstream, si-a inceput activitatea in anul 2000 mixand diferite stiluri, de la smooth funk breaks si oldschool hip-hop la drum&bass si breakbeat, toate acestea fiind completate de impresionante demonstratii artistice in folosirea platanelor. De-a lungul activitatii sale a fost prezent pe scena alaturi de artisti internationali precum DJ Qbert, Dj MK (Roots Manuva), General Levy, Killa Kella, JFB (UK DMC Champion07 ), Psychofreud sau Subfocus.

Limun & K-lu -3 iulie

La numai 21 de ani, DJ Limun este unul dintre cei mai activi DJ din Romania si asta datorita colaborarilor cu artisti importanti din sfera muzicii underground. In prezent este component al trupei Subcarpati si este considerat actualmente una dintre fortele proaspete si promitatoare in zona muzicala ce se intinde de la turntablism, hip hop, glitch si pana la ghetto funk si dnb sau breakbeat. Prezent la Iarmaroc, TmBase, Summer Jam, DJ Limun a mixat si in deschiderea unor show-uri pentru artisti precum Afu-Ra, Phi Life Cypher, A Skillz sau JFB. K-lu are o mare pasiune pentru ceea ce inseamna turntablism de aceea seturile sale muzicale sunt presarate cu nenumarate scratch­uri si momente speciale. K-lu impreuna cu Limun formeaza un duo exploziv unde muzica nu mai are bariere iar trucurile si ghidusiile care sunt executate pe scena fac deliciul publicului.

Yuffa&Hardcore – 3 iulie

Cu o experienta de mai bine de 5 ani in spatele scenei, cei doi frati reprezinta fara doar si poate unii dintre principalii actori ai scenei drum’n’bass din Romania. Consecventa, pasiunea si energia caracteristice prestatiilor live au facut ca in scurt timp cei doi sa ajunga printre cei mai apreciati DJ din tara, impartind de-a lungul timpului scena cu artisti precum Chase and Status, Shy Fx, JFB , Black sun Empire, Logistics, Audio, Dub Fx, Suie paparude, Travka etc.

Amon – 3 iulie

In cei aproximativ 7 ani de activitate, Amon nu a fost atasat niciunui gen muzical anume, dar a fost in totalitate atasat muzicii. De aceea, coordonatele seturilor sale se schimba in functie de party, de locatie sau stare, trecand in revista genuri precum drum and bass, nu-jazz, nu-disco, dubstep sau indie-dance. A mixat pe aceeasi scena cu DJ Marky, Andy Fletcher, Kormac, Matrix, Noisia si Bailey dar si impreuna cu artisti locali precum Bully, Snow, Phlo sau Dropdread. In prezent, Amon este DJ rezident al clubului The Ark, locatie care ii ofera posbilitatea si totodata provocarea de a aborda multiple genuri muzicale in incercarea sa de a fi un DJ complet.

Snow – 3 iulie

Snow este unul dintre cei mai cunoscuti DJ romani, debutand in anul 1998 cand scena drum’n’bass din Romania era aproape inexistenta. De-a lungul vremii, Snow a fost invitat sa mixeze la cele mai cautate party-uri din tara noastra, ajungand astfel sa imparta scena cu artisti ca Pendulum, Chase & Status, Noisia, Friction, Sub Focus sau Black Sun Empire.

Petrol – 2 iulie

Originari din Belgrad, Petrol este o trupa de rock psychedelic care inca de la inceput s-a diferentiat prin stilul muzical, bazat in mare parte pe improvizatie, fara roluri fixe instrumentale. Odata cu lansarea celui de-al doilea material discografic trupa a inceput sa cante in tari precum Serbia, Macedoania, Slovenia si Croatia, anul acesta fiind prezenta pe scena B’ESTFEST Summer Camp si Exit Festival.

B’ESTFEST Summer Camp 2011 va avea loc vara aceasta in perioada 1-3 iulie, intr-o noua locatie in nordul Bucurestiului, in zona Pipera-Tunari: islazul comunei Tunari, langa lacul Pasarea. Alaturi de Caspa, Nero, NAPT si de noile confirmari, din line-up-ul festivalului fac parte si Skunk Anansie, Mika, Asian Dub Foundation, LAMB, Pendulum (live), House of Pain, Flogging Molly si Hadouken!, Suie Paparude, OCS, Travka, Magnolia, Coma si Sarmalele Reci, ROA, CTC, Electric Brother, The Mono Jacks, Madame Hooligan si Cuantune. Biletele pentru festival sunt disponibile la preturile de125 lei biletul de o zi, 265 de lei abonamentul de 3 zile si 15 lei voucherul de camping, acestea putand fi achizitionate online, de pe www.myticket.ro sau din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau The Ark (Uranus 150). De asemenea, elevii si studentii care vor sa mearga cu gasca la festival, pot beneficia de o reducere de 50% din pretul biletelor. Mai multe detalii si informatii referitoare laB’ESTFEST Summer Camp 2011 sunt disponibile pe www.bestfest.ro, dar si pe paginile oficiale de Facebook si Twitter.