Violonistul britanic, Nigel Kennedy, revine în concert în România, de data aceasta cu spectacolul „Bach meets Kennedy meets Gershwin”, pe 8 octombrie 2018 la Sala Palatului din Bucureşti. Biletele au fost puse în vânzare, iar preţul acestora începe de la 99 lei.

Concertul „Bach meets Kennedy meets Gershwin” prezintă două epoci muzicale diferite, muzica clasică a începutului de secol XVIII, reprezentată de Johann Sebastian Bach, şi sonorităţilele de jazz simfonic ale începutului de secol XX, reprezentate de George Gershwin.

„M-am dedicat interpretării sonatelor de Bach pentru vioară de când eram adolescent. Această muzică are un puternic accent meditaţional şi este, de asemenea, foarte potrivită pentru exerciţiile de menţinere a mâinilor, a degetelor, în special. Întotdeauna am urât yoga, încă de pe vremea când studiam cu Menuhin. Din fericire, Bach pare să facă mult mai mult pentru mine decât beneficiile imaginare pe care le au muzicienii care practică yoga în exces. Voi alege între sonata Nr. 1 în G-Minor sau mai fericitele forme de dans ale E-Majorului, Partiţa Nr. 3, în funcţie de ce feedback primesc din partea auditoriului. Spectacolul va veni direct din inima mea către voi.

Pe Gershwin l-am urât mereu, până de curând, când m-am apucat de interpretat serios. Cumpărând discul Ella & Satchmo nu mi-am redresat părerea. Dimpotrivă. Cu toate acestea, am auzit de nenumărate ori aceste cântece şi am devenit melancolic. Brusc. Pot spune că le-am iubit în timpul uceniciei mele cu Stephane Grappelli. Cântecele Gershwin au patos, farmec, aromă, astfel încât va fi o bucurie să le cânt pentru voi”, a declarat Kennedy despre show-ul „Bach & Gershwin”.

De peste un sfert de veac, Nigel Kennedy este recunoscut ca unul dintre cei mai virtuozi violonişti din lume. Talentul său absolut unic şi aprecierea în masă a spectatorilor au oferit noi perspective, atât repertoriului clasic cât şi celui contemporan, fiind, în acest moment, cel mai bine vândut violonist de muzică clasică din toate timpurile.

Discografia lui Nigel Kennedy este extrem de populară. Versiunea celebrelor „Anotimpuri” ale lui Vivaldi au intrat în Cartea Recordurilor ca cea mai bine vândută înregistrare a tuturor timpurilor (2 milioane de exemplare). Cel mai recent material al artistului, „My World” (2016), este compus de Nigel Kennedy alături de Oxford Philharmonic Orchestra & The Stella.

De-a lungul carierei sale, Nigel Kennedy a primit o serie de premii şi a concertat alături de cele mai prestigioase orchestre şi dirijori şi a colaborat cu numeroşi artişti şi trupe faimoase, printre care: Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush şi Jack DeJohnette. În 2002, Nigel Kennedy a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Cameră.

Bilete Nigel Kennedy la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul Nigel Kennedy – „Bach meets Kennedy meets Gershwin” – de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 8 octombrie 2018, pot fi achiziţionate de pe www.startickets.ro, la  mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria I 349 lei
Categoria II 249 lei
Categoria III 149 lei
Categoria IV 99 lei

Concertul Nigel Kennedy de la Sala Palatului din Bucureşti este organizat de German Quality Entertainment.