Martin Garrix, David Guetta, Armin van Buuren, Alesso și Salvatore Ganacci sunt noile confirmări pentru cea de-a opta ediție a festivalului UNTOLD, ce are loc între 3 și 6 august, la Cluj-Napoca. Aceste nume se alătură celebrei trupe americană, Imagine Dragons, care va concerta în premieră în România. Alți artiști urmează a fi anunțați în perioada următoare.

Amelie Lens, una dintre artistele care domină cultura de club/festival în ultimii ani, creatorul hi-tech minimal, germanul Boris Brejcha, duo-ul de origine britanică Camelphat, italianul Marco Carola considerat ambasadorul genului techno, omul din spatele label-ului Innervision, artistul german Dixon și cei doi membri ai proiectului american Bedouin sunt de asemenea primele nume anunțate pentru scena Galaxy.

Prețurile abonamentelor pentru cele 4 zile de festival pornesc de la 139 euro + taxe și sunt disponibile pe www.iabilet.ro și www.untold.com.

UNTOLD 2023, singurul festival din Europa care are aceste nume în același line-up

Martin Garrix, DJ-ul numărul 1 din Top 100 DJ Mag, se întoarce pe scena principală de la UNTOLD. Garrix a colaborat cu artiști de top precum Ed Sheeran, Dua Lipa, Usher sau U2 și este al doilea olandez din istoria muzicii electronice care a fost votat de patru ori No 1 DJ în Top 100 DJ Mag. Single-urile sale „In The Name Of Love” (feat. Bebe Rexha) și „Scared To Be Lonely” (feat. Dua Lipa) au depășit 1 miliard de stream-uri pe Spotify, făcându-l primul artist olandez care a obținut acest record. Iar „Animals” a strâns peste 361 de milioane de ascultări pe Spotify și peste 1.6 miliarde de vizualizări pe YouTube.

David Guetta este unul dintre cei mai de succes DJ și producători de muzică electronică din lume. A fost votat DJ-ul numărul 1 al lumii (Top 100 DJ Mag) timp de doi ani consecutivi și a câștigat numeroase premii, inclusiv două premii Grammy și două trofee Guinness World Records. De asemenea, a fost recompensat cu trofeul „Producătorul Anului” la Brit Awards în 2022.

Guetta este unul dintre cei mai ascultați artiști pe platforma de streaming Spotify, al patrulea în 2022, alături de Ed Sheeran, The Weeknd, Justin Bieber și Harry Styles. Acesta a produs piese care au intrat în clasamentele lumii, precum „What Would You Do” cu Joel Corry și Bryson Tiller și „Crazy What Love Can Do” cu Becky Hill și Ella Henderson. „I’m Good (Blue)” cu Bebe Rexha a fost al șaptelea single cu care a ajuns pe locul 1 în UK Singles Chart și a stabilit un record de ascultări pe Spotify, peste 1 miliard. În plus, Guetta a fost implicat în proiectul Future Rave, împreună cu danezul MORTEN, și a avut o rezidență săptămânală în clubul Hï Ibiza Theatre din Ibiza.

Noi artiști în line-up-ul UNTOLD 2023

Combinând stilurile de progressive house și pop, Alesso, DJ și producător din Suedia, a reușit să devină un nume important în cultura muzicii electronice. Primul său mare succes a fost cu piesa „Calling (Lose My Mind)”, o colaborare cu Sebastian Ingrosso și solistul trupei OneRepublic, Ryan Tedder. Ulterior, el a colaborat cu duo-ul britanic Hurts și Calvin Harris pentru „Under Control”, care a ajuns pe primul loc în clasamentul oficial al Marii Britanii, UK Singles Chart. În plus, Alesso a avut onoarea de a deschide concertele Madonnei din cadrul turneului MDNA.

Salvatore Ganacci nu se încadrează în categoria artiștilor convenționali, de la producțiile lansate până la aparițiile live. A colaborat cu Sanjin și Jillionaire de la Major Lazer, iar clipul oficial pentru piesa „Money in my mattress”, lansată împreună cu Trinidad James, a fost considerat de MTV ca fiind „cea mai ciudată creație pe care să o urmărești întreaga zi”. Ganacci reușește să atragă publicul într-un mod unic, aparițiile live ale suedezului devenind virale pe platformele de social media.

KSHMR este un artist unic în muzica electronică. Fiind de origine indiană, acest lucru l-a ajutat să-și definească orientarea muzicală. În 2015, el a debutat pe poziția 23 în Top 100 DJ Mag, fiind cea mai puternică nouă intrare din acel an. După șapte ani, în 2022, KSHMR ocupă poziția 12 în clasamentul respectiv. În 2019, el a stabilit un record de vizualizări pentru o producție electronică pe YouTube cu clipul oficial pentru piesa „Bombay Dreams”, care a depășit 35 de milioane de vizualizări.

Armin van Buuren, cel mai iubit artist iubit din lineup-ul festivalului UNTOLD, se va întoarce pe scena principală în 2023. A fost clasat printre primii cinci DJ din lume timp de 21 de ani, și a construit o relație unică cu fanii UNTOLD în timpul fiecărei apariții live pe scena Cluj-Arena. La ediția aniversară a festivalului din 2019, a prezentat un spectacol de șapte ore și jumătate, exclusiv pentru UNTOLD, cu imnul național românesc deschizând setul.