Formaţia americană Maroon 5 va susţine primul concert din România, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe 5 iunie 2016, au anunţat organizatorii, Marcel Avram, East European Production, D&D East Entertainment, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Bucureşti, pe 30 martie 2016. Biletele se pun în vânzare în aceeaşi zi, de la ora 16:00, în reţeaua Eventim şi online www.eventim.ro.

În anul 2001, Adam Levine, Jesse Carmichael, James Valentine, Mickey Madden şi Ryan Dusick puneau bazele trupei Maroon 5. Primul single al băieţilor, „Harder To Breathe”, a avut un număr mare de piratări, fapt ce i-a ajutat pe băieţi să câştige rapid notorietate.

La jumătatea anului 2002, Maroon 5 şi-a lansat primul material discografic, „Songs About Jane”, ce a inclus, pe lângă single-ul anterior, melodii precum „This Love”, „She Will Be Loved” şi „Sunday Morning”, ce au ajutat albumul să ajungă pe poziţia 6 din clasamentul Billboard 200.

După anul 2005, după ce trupa primea premiul pentru „Cel mai bun artist nou” în cadrul premiilor Grammy, băieţii au avut 5 turnee mondiale pentru promovarea primului lor album. În anul 2006, Maroon 5 trece prin prima schimbare majoră, când toboșarul Ryan Dusick este nevoit să părăsească trupa, din cauza unor probleme de sănătate, fiind înlocuit de Matt Flynn.

Al doilea album semnat Maroon 5, „It Won’t Be Soon Before Long” a fost lansat în luna mai a anului 2007, şi a cuprins single-ul „Makes Me Wonder”, prima melodie a băieţilor ce a ajuns pe prima poziţie din clasamentul Billboard. Au urmat albumul „Hands All Over” (2010) şi „Overexposed” (2012). În acelaşi an, trupa l-a cooptat şi pe PJ Morton, aceasta fiind şi formula din prezent. Cel mai recent album este „V”, lansat pe 29 august 2014.

Piesa „Moves Like Jagger” a devenit unul dintre cele mai bine vândute single-uri din toate timpurile, cu vânzări de peste 8,5 miliaone de exemplare în intreaga lume. Single-ul de debut al albumului „V”, „Maps”, a stabilit recordul pentru cel mai bun start al unui grup în TOP 40 în 18 ani şi a intrat în Top 100 în peste 18 ţări.

De-a lungul celor 15 ani de activitate, trupa Maroon 5 a vândut peste 20 de milioane de albume şi 70 de milioane de single-uri în întreaga lume. Turneele lor au inclus marile oraşe ale lumii, concertul din 5 iunie de la Bucureşti face parte din turneul de promovare al celui mai recent album, „V”.

Bilete Maroon 5 în Piaţa Constituţiei din Bucureşti

Biletele pentru primul concert Maroon 5 din România, programat pentru 5 iunie 2016 în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor, începând cu 30 martie 2016, ora 16:00.

Categorie Preţ normal Preţ Early Bird
Diamond Circle 572.4 lei - cumpără bilete
Golden Circle 464.4 lei - cumpără bilete
Normal Circle 194.4 lei 151.2 lei cumpără bilete

Primele bilete achiziţionate pentru categoria Normal Circle beneficiază de un preţ special de 151.2 lei, după această perioada preţul unui bilet va fi de 194.4 lei.