Acest eveniment a avut loc in data de 19 Jun 2010.
Vezi alte evenimente cu , , , , .
Vezi alte evenimente la .

În perioada 17-19 iunie la Arenele Romane din Bucureşti are loc Liveland Festival.

Iniţial festivalul trebuia sa aibă loc la Fornt/The Ark şi E-Uranus.

Primele două trupe anunţate la Liveland Festival sunt The Whitest Boy Alive şi Xiu Xiu.

Liveland Festival este un festival muzical care militează pentru armonizarea relaţiei om-natura. Totodată, este un prilej oportun de transmitere a manifestului organizatorilor, prin intermediul artiştilor, mass-mediei şi spectatorilor, către locuitorii Bucureştiului.”

Programul festivalului:

17 Iunie: The Whitest Boy Alive, The Amsterdams, Decomposer, Robin & The Backstabbers.

18 Iunie: Xiu Xiu, Laetitia Sadier, The Cinematics, The Mono Jacks, Toulouse Lautrec şi Fenech-Soler

19 Iunie: Hugo Race & True Spirit, Kleerup, Kissogram, Mes Quins, Romantic Jurgen şi To Rococo Rot

Cvartetul berlinez The Whitest Boy Alive a debutat în 2003 sub forma unui proiect de muzică dance, evoluând încet către un sound pop folk, fără prea multe elemente electronice. Apreciată pentru abilitatea de a “intra în grațiile publicului” (The Guardian), trupa este formată din: Erlend Øye (Kings of Convenience) – chitară și voce, Marcin Oz – bas, Sebastian Maschat – tobe și Daniel Nentwig – clape.

Originară din San Jose, California, Xiu Xiu este o trupă de art rock experimental, proiectul artistului Jamie Stewart, de altfel singura prezență constantă în cadrul formației, ce îi include în prezent si pe Angela Seo și percuționistul Ches Smith. Muzica lor este marcată de influențe variate: post-punk, synthpop din anii ‘80, noise, ambient, techno, muzică asiatică și folk, iar piesele combină cacofonii ritmice și structuri experimentale cu armonii bogate și stiluri lirice divergente.

The Cinematics sunt o trupa indie rock din Scotia, formata din Scott Rinning (voce si chitara), Larry Reid (chitara), Adam Goemans (bas) si Ross Bonney (tobe). Cei patru se folosesc de riff-uri, synth-uri si ritmuri disco-funk pentru a-si transpune sonor visele cele mai violente.

Aflați încă la vârsta adolescenței, dar plini de potențial artistic, Fenech Soler, adică Ben Duffy (voce și clape), Ross Duffy (chitară) și Dan Soler (bas și clape) sunt un trio techno-pop ce face furori la radiourile britanice. Deși provin dintr-un sătuc de lângă Peterborough, Marea Britanie, sound-ul trupei pare a fi produs într-un studio cu pretenții din Los Angeles, Paris sau Londra, presa de specialitate asemănându-i deja cu trupe ca Vitalic, Cut Copy sau Phoenix.

Hugo Race, fost membru fondator în trupa Nick Cave & The Bad Seeds, este un muzician explorator, al cărui stil muzical evoluează continuu. Sound-ul său este o experiență permanentă și greu de definit, impregnată puternic de punk și jazz, dar și de rock&roll și electro.

To Rococo Rot este un trio berlinez ce combină muzica electronică cu elemente acustice pentru a crea un sound post-rock aparte. Trupa se compune din basistul Stefan Schneider (Kreidler) și fratii Robert (chitară, electronică) și Ronald Lippok (tobe, efecte).

Laetitia Sadier, este vocea şi autorul versurilor trupei anglo-franceze de pop alternativ Stereolab, iar aceasta vine la Bucureşti pe 18 iunie, pentru a prezenta publicului LIVELAND FESTIVAL piesele de pe albumul solo de debut, The Trip, ce va fi lansat în noiembrie anul acesta. Timbrul special al cântăreţei franceze şi versurile revoluţionare devenite trademark-ul Stereolab se reinventează în noi compoziţii, însotite de coveruri insolite ale unor piese celebre. Pe langa activitatea in trupele Stereolab şi Monade, Sadier – voce, clape, percutie, chitara si trombon – a mai colaborat recent cu trupa Atlas Sound la single-ul Quick Canal.

Devenit celebru ca producător al cântăreţei suedeze Robyn, datorită hit-ului „With Every Heartbeat” ce a ajuns pe primul loc al topurilor britanice în 2007, Andreas Kleerup s-a apucat de muzică la vârsta de 11 ani. Artist multi-instrumentist, suedezul a încercat o varietate de forme de exprimare muzicală, de la trupe trash metal la orchestre simfonice, remixuri pentru trupe indie ca Shout Out Louds şi the Concretes, pana la colaborarea cu Cindy Lauper, pe cel mai nou album al acesteia. În 2009, Kleerup a lansat albumul de debut, înregistrat în mare parte într-o clinică de reabilitare, care include pe langa hit-ul cantat de Robyn si colaborari cu alte voci feminine celebre: Lykke Li, Titiyo si Marit Bergman, rezultatul fiind un disc pop cu impact emoţional puternic.

Cumpara bilet

Abonament pe 3 zile – 17, 18 si 19 iunie (limitat la 500 de abonamente) : 75 Lei
Pret bilet joi, 17 iunie : 35 Lei (primele 500 de bilete) si 50 Lei (urmatoarele 500 de bilete)
Pret bilet vineri, 18 iunie : 35 Lei (primele 500 de bilete) si 50 Lei (urmatoarele 500 de bilete)
Pret bilet sambata, 19 iunie : 35 Lei (primele 500 de bilete) si 50 Lei (urmatoarele 500 de bilete)

Toti posesorii de bilete si abonamente vor primi cadou, la intrarea in incinta festivalului, o cartela SIM Orange PrePay cu 4 EUR credit inclus si oferta speciala preactiva.

Arenele Romane: Cutitul de Argint 26, Bucureşti