Americanii de la Limp Bizkit, Nils Frahm, Chvrches, Sigma, Zomboy, Zeds Dead şi Infected Mushroom sunt printre noile nume confirmate la cea de-a 7-a ediţie a festivalului Electric Castle, ce va avea loc între 17 şi 21 iulie 2019, la Castelul Bánffy din Bonţida.

Noile confirmări se alătură numele deja anunţate, printre care, Florence + The Machine, 30 Seconds to Mars, Bring Me the Horizon, While She Sleeps, Metric, The Vaccines, Boys Noize, Chinese Man, Sofi Tukker, Kronos Quartet şi mulţi alţii.

Abonamentele la Electric Castle 2019 pot fi achiziţionate de pe www.eventim.ro la preţul de 499 de lei, iar biletele de o zi au preţuri cuprinse între 199 şi 299 de lei. La preţul acestora se adaugă taxele companiilor de ticketing.

Publicul Electric Castle are şansa să-l întâlnească pe Fred Durst, una dintre cele mai emblematice figuri rock. Cele trei nominalizări la premiile Grammy sau cele peste 40 milioane de albume vândute sunt realizările remarcabile ale trupei, însă acestea spun prea puţin despre modul în care Limp Bizkit a influenţat scena muzicală în ultimele două decenii.

Adeptă a stilului Nu Metal, Limp Bizkit a fost printre primele trupe ce a reuşit să combine rock-ul şi rap-ul. Publicul prezent la festival se poate aştepta la surprize mari pe lângă clasicele „Rollin’”, „Break Stuff” şi „MyGeneration”, pentru că sunt zvonuri că trupa lucrează la un album nou.

Nils Frahm, Chvrches, Sigma, Zomboy, Zeds Dead şi Infected Mushroom, printre noile confirmări le EC

Line-up-ul de anul acesta îl propune pe Nils Frahm, pianistul şi compozitorul german cu o abordare senzaţională asupra muzicii clasice, în care aduce elemente de muzică electronică. Concertele lui sunt experienţe aproape hipnotice; e imposibil de rezistat virtuozităţii cu care acesta abordează două sau chiar trei claviaturi într-o singură linie muzicală.

Trupa scoţiană de synth-pop Chvrches a debutat în 2011 ca un proiect de studio, cei 3 membri ezitând o lungă perioadă să-şi asume show-uri live. Odată debutul făcut, turneele lor sunt continue, iar trupa şi-a câştigat o popularitate mondială atât prin muzică, cât şi prin activismul constant în promovarea talentelor feminine din industria muzicală.

Controversatul Zomboy dă întotdeauna 110% în show-urile sale, iar publicul simte asta. Având disciplina anilor în care a fost toboşarul unei trupe de metal, artistul britanic simte exact ritmul pe care fanii îl aşteaptă şi nu-i dezamăgeşte niciodată.

Zeds Dead, pe de altă parte, mizează pe diversitatea stilurilor electro pe care le îmbină în muzica lor pentru a mulţumi miile de spectatori din marile festivaluri la care sunt invitaţi. Colaborările lor cu alţi artişti îl includ şi pe Jauz, alt nume confirmat pentru ediţia aceasta a festivalului. Tânărul DJ din San Francisco este o adevărată figură cult în lumea bass, fanii săi, reuniţi sub numele de „Sharksquad”.

Unii dintre cei mai bine vânduţi artişti israelieni ai tuturor timpurilor, duo-ul Infected Mushroom, aduc în Electric Castle experienţa celor care şi-au petrecut ultimii 20 de ani dezvoltând stilul psytrance pentru noi generaţii de tineri, fără ca asta să le afecteze publicul care îi admiră încă de la începutul anilor ’90.

Sigma revine după 3 ani în line-up-ul festivalului, timp în care a lucrat la cel de-al doilea album, ce va fi lansat chiar în această vară. Între timp, au bifat o serie de colaborări cu Take That şi Paloma Faith şi visează să îl convingă pe Calvin Harris să producă o piesă împreună.

Iar dacă tot vorbim de visuri sonore, cei de la Gangs of Youth ţintesc chiar mai sus: îşi doresc să atingă notorietatea mondială pe măsura succesului obţinut, deja, acasă, în Australia. Aici, ultimele lor două albume au avut vânzări record şi le-au adus cele mai importante premii ale continentului.

Vorbind de nume mari ale rock-ului, nu mulți producători de muzică electronică se pot lăuda că îşi regăsesc semnătura pe albumele U2, însă Andy Barlow, jumătatea duo-ului Lamb, este o excepţie. Împreună cu Lou Rhodes, cu care formează Lamb de 21 de ani, timp în care au lansat 6 albume, vor fi prezenţi în iulie, pe principala scenă a festivalului.

O premieră în stilurile muzicale prezente la Electric Castle: Giggs este una dintre cele mai puternice voci ale grime, hip hop-ul născut în zona de sud a Londrei şi rapid îmbrăţişat de fani din întreaga lume. Succesul lui a deschis calea pentru mulţi alţi artişti de rap, Giggs fiind însă unul dintre puţinii care nu a acceptat să adopte un stil mai comercial doar de dragul de a câştiga mai multă notorietate.

Irezistibili prin amestecul de influenţe din muzica franceză, mexicană, turcă, Polo & Pan aduc energia culeasă din experienţele culturale trăite în întreaga lume. Două artiste americane puternice, The Black Madonna şi TOKiMONSTA, cea din urmă fiind prima producătoare de origine asiatică care a primit o nominalizare la Grammy, completează seria de prezențe feminine pe scenele festivalului.

Abonamente Electric Castle 2019

Abonamentele şi biletele de o zi pentru festivalul Electric Castle, ce va avea loc între 17 şi 21 iulie 2019, la Castelul Bánffy din Bonţida, de lângă Cluj-Napoca, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la următoarele categorii:

Categorie Sping Sale
General Acces 499 lei (538.92 lei) cumpără
General Acces + Regular Camping 599 lei (646.92 lei) cumpără
General Acces + Quiet Camping 599 lei (646.92 lei) cumpără
Premium Acces 899 lei (970.92 lei) cumpără
Premium Acces + Regular Camping 999 lei (1078.92 lei) cumpără
Premium Acces + Quiet Camping 999 lei (1078.92 lei) cumpără

Lista completă a numelor confirmate pentru ediția 2019 şi mai multe informaţii despre festival, camping şi altele, poate fi găsită pe www.electriccastle.ro.