Trupa americană Korn va susţine un concert în premieră la Bucureşti, pe 3 august 2015 la Arenele Romane. Este al doilea concert al trupei de nu metal în România, primul contact al trupei cu publicul român a fost în 2010, la Târgu Mureş, în cadrul festivalului Peninsula.

Formată în 1993, în Bakersfield California, Korn este prima trupă al cărei stil muzical ce combină rock, hip hop, groove şi metal, a fost catalogat drept „nu metal”. Pe parcursul a peste 20 de ani de activitate, trupa a lansat 11 albume care s-au vândut în peste 35 de milioane de exemplare.

https://www.youtube.com/watch?v=R-0HjO-OUQA

Muzica trupei a fost întotdeauna specială şi a surprins încă de la început, fiind greu de încadrat în perimetrul unui singur gen. Deşi în stilul lor se regăsesc numeroase influenţe de la Metallica, Nirvana, Led Zeppelin, Alice in Chains, Sepultura, Faith No More, Red Hot Chili Peppers, Duran Duran, Rage Against the Machine, Slayer, Pink Floyd, Biohazard, Nine Inch Nails, Beastie Boys, Black Sabbath sau Anthrax, mare parte din muzica lor a fost inspirată şi din cultura hip hop.

Korn va ajunge, în acest an, pentru prima data la Bucureşti, în formula Jonathan Davis (voce, cimpoi), James „Munky” Shaffer (chitară), Brian „Head” Welch (chitară, backing vocal), Reginald „Fieldy” Arvizu (bass) şi Ray Luzier (tobe, percuţie).

În deschiderea concertului Korn de la Bucureşti vor concerta trupele: Point Blank, Coma, Implant Pentru Refuz şi DJ Hefe.

Point Blank este o trupă de hardcore/nu metal originari din Macedonia care şi-au început cariera muzicală în anul 2000, având apariţii şi susţinând concerte la festivaluri precum: Peace, Unlimited, Bestfest Summer Camp, Rock Your Mind unde au împărţit scena cu formaţii ca: Deftones, Soulfly sau Garbage.

Coma este una dintre cele mai iubite trupe de alternativ rock/hardcore de la noi din ţară ce activează pe scena muzicală din anul 1999. Coma au deschis concertele unor trupe ca: Linkin Park, Deftones, Incubus, Soulfly sau Biohazard.

Implant Pentru Refuz este o formaţie de hardcore ce a luat fiinţă în anul 1995 la Timişoara. Până în prezent au lansat şase materiale discografice, ultimul, „Otheroot” fiind lansat în anul 2009.

Bilete Korn la Arenele Romane din Bucureşti

Biletele pentru concertul Korn de la Arenele Romane din Bucureşti, de pe 3 august 2015, au fost puse în vânzare în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, la preţuri ce variază în funcţie de perioada de achiziţie.

Perioada Preţ
Acces general – pre sale – număr limitat de bilete 140 lei cumpără bilete
Acces general – după pre sale 160 lei cumpără bilete
Acces general – early entry – acces mai devreme în spaţiul de concert 200 lei -
Acces general – la intrare; în ziua evenimentului 180 lei -

Concertul Korn de la Bucureşti este organizat de către Emagic.