UPDATE 20.03.2014: Kings On Ice Olympic Gala a fost reprogramată pentru 7 octombrie 2014, când Evgeni Plushenko va fi prezent la Bucureşti. Biletele achiziţionate deja rămân valabile. Mai multe detalii pot fi aflate aici.

În plină festivate olimpică la Sochi, Bucureştiul se pregăteşte să găzduiască cei mai importanţi şi premianţi patinatori olimpici, pe 5 aprilie 2014, la Sala Polivalentă.

Lista campionilor ce vor fi prezenţi în cadrul Kings on Ice Olympic Gala cuprinde nume celebre precum una dintre cele mai de succes echipe sportive ale Rusiei, Yuko Kavaguti – Alexander Smirnov, Evgeni Plushenko, dar şi cele mai noi confirmări, Sergei Yakimenko şi perechea Fiona Zaldua – Dmitri Sukhanov, dar şi Irina Slutskaya, ambasadoarea Jocurilor Olimpice 2014 de la Sochi.

Cei mai de preţ campioni ai patinajului rusesc

Yuko Kavaguti formează, împreună cu Alexander Smirnov, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate perechi ale sportului rusesc încă din 2006, palmaresul lor cuprinzând medalia de aur la Campionatul European de Patinaj în anul 2010, medaliile de bronz în anii 2009 şi 2010 la Campionatele Mondiale de Patinaj Artistic, dar şi medalia de bronz în finala Grand Prix din 2011. Deşi parteneriatul acestora nu a fost cel mai simplu, Yuko Kavaguti fiind nevoită să renunţe la cetăţenia sa japoneză pentru a participa în 2010 la jocurile din Vancouver, şi Alexander Smirnov suferind un accident la genunchi în 2013, în Sankt Petersburg, perechea este încă una dintre cele mai de preţ din patinajul mondial.

Evgeni Plushenko
Evgeni Plushenko

Patinatorul rus Evgeni Plushenko s-a bucurat de numeroase succese notabile, cum ar fi trei medalii olimpice în anii 2002, 2006 şi 2010, ultimul mare succes al lui Plushenko fiind obţinut chiar în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Sochi prin medalia de aur de la proba de patinaj artistic pe echipe. Această medalie îl face pe Evgeni Plushenko primul patinator din istoria modernă a sportului ce deţine patru titluri consecutive la Jocurile Olimpice.

Noi confirmări de excepţie: Irina Slutskaya, Sergei Yakimenko şi Fiona Zaldua – Dmitri Sukhanov

Una dintre cele mai emblematice şi premiate figuri ale patinajului mondial, rusoaica Irina Slutskaya va fi prezentă în cadrul Kings on Ice Olympic Gala. Cariera patianatoarei cu un palmares mai mult decât bogat a început în anul 1996 când, în cadrul Campionatului European de la Sofia, Irina Slutskaya a câştigat primul loc după realizarea mişcării ce urma să devină semnătura sa, dubla piruetă Biellmann cu schimbare de picior. Cu 40 medalii de aur, 21 medalii de argint şi 18 medalii de bronz, patinatoarea, Slutskaya promite un spectacol pe cinste în cadrul ediţiei cu numărul 5 „Kings On Ice”.

KingsOnIce

Cu o experienţă de peste 15 ani, spectacolul perechii Fiona Zaldua – Dmitri Sukhanov a ajuns să fie o demonstraţie complexă de acrobaţii hipnotizante pe gheată, completate de nişte coregrafii complexe create chiar de cei doi patinatori. Spre deosebire de restul patinatorilor ce ţin capul afisului galei „Regii Gheţii”, doar o jumătate din pereche este de origine rusă, Fiona Zaldua fiind de origine din Marea Britanie. Cei doi patinatori formează o echipă reuşită atât pe gheaţă, cât şi în viaţa reală, Dmitri Sukhanov fiind căsătorit cu Fiona Zaldua. Începând cu anul 2007, duo-ul s-a bucurat de admiraţia întregii lumi, pornind într-un turneu mondial ce a inclus colaborări cu numeroase personalităţi culturale şi sportive.

O altă confirmare pentru gala „Regii Gheţii” este un alt patinator rus îndrăgit în lumea întreagă, şi anume Sergei Yakimenko. Cu un program ce îmbină complexitatea, dar şi eleganţa patinajului artistic, Sergei Yakimenko reprezintă unul din numele de referinţă pentru iubitorii acrobaţiilor pe gheaţă de pretutindeni. În data de 5 aprilie, bucureştenii vor putea asista la celebrele „sărituri mortale”, printre cele mai populare şi intense numere de acrobaţie pe gheaţă lume şi, totodată, mişcări semnătură ale patinatorului Sergei Yakimenko.

Bilete Kings on Ice Olympic Gala 2014

Biletele pentru Kings On Ice Olympic Gala 2014 de pe 5 aprilie de la Sala Polivalentă din Bucureşti sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, la casa de bilete a Sălii Palatului şi online, pe www.myticket.ro la următoarele preţuri:

Categorie bilete Preţ
VIP 400 lei
Categoria I 350 lei
Categoria II 250 lei
Categoria III 180 lei
Categoria IV 120 lei