Jessie J, Richie Hawtin, Groove Armada (DJ Set), Mura Masa, Nothing But Thieves, Excision, The Bloody Beetroots şi mulţi alţii completează lineup-ul Electric Castle, ce îi mai cuprinde, printre alţii, pe London Grammar, Damian Marley şi Netsky. Cea de-a şasea ediţie a festivalului va avea loc între 18 şi 22 iulie 2018, la Castelul Banffy din Bonţida.

Jessica Cornish, cunoscută în întreaga lume drept Jessie J, şi-a dedicat întreaga viaţă muzicii, deşi la începutul carierei sale considera că nu va trece de stadiul de compozitoare. La vârsta de doar 11 ani a prins un rol în musical-ul „Whistle Down the Wind”, produs de celebrul Andrew Lloyd Webber, iar la 17 ani a compus melodia „Big White Room”, cântec inspirat din experinţele sale personale.

Încet, încet, artista a început să compună pentru nume mari, precum Chris Brown şi Miley Cyrus. Jessie J s-a făcut cunoscută cu melodia „Do It Like A Dude”, piesa scrisă iniţial pentru Rihanna, dar şi cu hitul „Price Tag”, ambele incluse pe albumul de debut, „Who You Are” (2011).

Au urmat albumele „Alive” (2013) şi „Sweet Talker” (2014). De atunci, artista a jurizat concursul The Voice UK, s-a relocat în Statele Unite şi a luat parte la o mulţime de acţiuni caritabile, precum Children in Need şi Comic Relief, organizate de BBC. Pe parcursul anului 2018, Jessie J va lansa cel de-al patrulea album, „R.O.S.E.”.

https://www.youtube.com/watch?v=LzHKsy3E0rQ

Un alt nume important din line-up-ul Electric Castle 2018 este duo-ul britanic Groove Armada. Primul lor album a fost lansat în anul 1998, şi a cuprins single-ul „At The River”. Cu spectacolele lor, Groove Armada a perfecţionat experienţa muzicii electronice live, un concept revoluţionar pentru ultima parte a anilor ’90. Curând, trupa a devenit un nume cunoscut la nivel internaţional în anul 2001, o dată cu lansarea albumului „Goodbye Country (Hello Nightclub)” şi a single-ului nominalizat la premiile Grammy, „Superstylin”.

Britanicii au la activ 8 albume, cel mai recent lansat în 2015, însă experimentele nu s-au oprit niciodată, stilurile abordate fiind încă destul de diversificate, iar conceptul live Groove Armada s-a dezvoltat într-o experienţă completă, de la muzică, efecte vizuale şi decoruri speciale.

Noile completări ale line-up-ul Electric Castle 2018 îl cuprind şi pe legendarul DJ Richie Hawtin. Canadianul s-a lansat în 1990, când el şi John Acquaviva au pus bazele propriului său label, iar activitatea lor a avut o influenţă extrem de mare asupra curentului minimal techno.

De-a lungul celor trei decenii de carieră, a apelat la mai multe nume de scenă, cel mai cunoscut fiind Plastikman, şi este probabil singurul DJ ce se poate lăuda că a fost „expus” la Guggenheim New York, muzeu pentru care a creat un obelisc din LED-uri, cu muzică special compusă de el.

Mura Masa face parte din tânăra generaţie de muzicieni, începând experimentarea cu muzica electronică încă de când avea 15 ani. La vârsta de 17 ani, melodia „Lotus Eater” a fost preluată de BBC Radio 1, iar în 2017 şi-a lansat albumul de debut, care i-a adus 2 nominalizări la premiile Grammy. Printre cele mai cunoscute melodii ale sale sunt „Lovesick” feat. A$AP Rocky şi „1 Night” feat. Charli XCX.

Nothing But Thieves vor susţine rock-ul alternativ pe scena Electric Castle 2018. Britanicii au deja 6 ani de experienţă muzicală ca formație şi tocmai şi-au lansat  cel de-al doilea album, „Broken Machine”, compus aproape integral în timp ce se aflau în turneu mondial, susţinând concerte sold-out în peste 10 ţări.

Producătorul Excision s-a făcut remarcat în zona Dub Step la începutul anilor 2000, cu un sunet extrem de puternic şi agresiv. Show-urile Excision reprezintă o combinaţie de muzică, video şi lumini, reunite într-o experienţă memorabilă.

Un alt nume puternic pentru Electric Castle 6 este The Bloody Beetroots. Duo-ul abordează un stil electro house agresiv, iar în cadrul concertelor Robert Rifo, liderul grupului, poartă de regulă măşti ce par desprinse dintr-o carte cu benzi desenate, însă prestaţiile sunt pline de energie.

De aproape 2 decenii, Ludovic Navarre, cunoscut sub numele de St. Germain, a reuşit să combine două stiluri aparent diferite, house şi nu jazz. Cu 4 albume lansate şi show-uri în întreaga lume, St. Germain reprezintă un nume de referinţă pentru industria muzicală internaţională.

De asemenea, organizatorii îi propun pe Son Lux, trupa newyorkeză ce şi-a lansat de câteva săptămâni cel de-al 5-lea album, „Brighter Wounds”, pe care-l vor prezenta în premieră pe România la Electric Castle. Acelaşi post-rock se regăseşte şi în stilul Múm, trupa islandeză ce probează încă odată că mica insulă generează mişcări creative foarte originale. Kensington continuă tradiţia trupelor rock olandeze în lineup-ul festivalului. The Last Internationale sunt de testat pentru a vedea cum sună folk-rock-ul născut în cluburile din New York şi transformat într-un show plin de energie.

Confirmările de la Electric Castle 2018

Line-up-ul este completat, pe partea muzicii house, de Tchami, Bakermat, Shiba San, fiecare dintre ei cu o altă abordare asupra stilului. Digitalism au avut prezenţe la toate festivalurile importante din lume, iar în turneul lor mondial se vor opri şi la Bonţida. O nume neobişnuit este şi The Little Big, trupa rave din St. Petersburg cu mesaje politice foarte sarcastice, deloc neobişnuite având în vedere ţara din care provin.

Printre confirmările autohtone care se alătură lineup-ului din acest an se regăsesc Subcarpaţi, Petre Inspirescu, Otherside şi Viţa de Vie, dar şi Raresh, OCS, Vunk, The Kryptonite Sparks şi Class, artişti ce vor cânta pentru prima oară în Bonţida.

Abonamente Electric Castle Festival 2018

Abonamentele pentru festivalul Electric Castle, ce va avea loc între 18 – 22 iulie 2018, la Castelul Banffy din Bonţida, pot fi achiziţionate din reţeaua Entertix şi online de pe www.entertix.ro şi www.emag.ro, la mai multe preţuri, în funcţie de perioada de achiziţie şi categoria de acces.

Categorie Spring Sale* Preț întreg
General Access Pass 429 lei 549 lei cumpără
General Access Pass + Regular Camping 529 lei 649 lei cumpără
General Access Pass + Quiet Camping 529 lei 649 lei cumpără
Premium Pass 899 lei cumpără
Premium Pass + Regular Camping 999 lei cumpără
Premium Pass + Quiet Camping 999 lei cumpără

Campania Spring Sale este valabilă până pe 15 martie 2018.

Preţurile abonamentelor nu includ comisionele companiilor de ticketing.