UPDATE: 06.11.2013 – Twin Arts anunţă că din motive obiective concertul Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu din 18 noiembrie 2013, de la Bucureşti nu va mai avea loc. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create. Contravaloarea biletelor poate fi recuperată începând cu data de 08.11.2013 de la punctele de vânzare din reţeaua Eventim din care au fost achiziţionate. 

Sala Palatului din Bucureşti va găzdui un concert de înaltă ţinută, pe 18 noiembrie 2013, începând cu ora 20:00, Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu vor urca pe scenă în faţa publicului român pentru a le oferi o seară memorabilă de jazz.

Legendarul saxofonist norvegian va fi acompaniat de Trilok Gurtu (tobe), Rainer Brüninghaus (pian) şi Yuri Daniel (bass).

Jan Garbarek este unul dintre cei mai cunoscuţi, apreciaţi şi prolifici muzicieni de jazz. Cu un stil inspirat din folclorul norvegian, creaţia sa apare ca fiind o misterioasă poezie a naturii. Sunetele muzicii sale dau dependenţă, piesele sale respiră libertate, ele neputâmd fi încadrate într-un gen anume, pendulează între jazz-ul ambiental, world music şi chiar muzică clasică, iar concertele sale poartă audienţa într-o lume magică a armoniei şi contemplaţiei.

Discografia sa cuprinde peste 30 de albume lansate de-a lungul carierei sale de peste 40 de ani. Albumul „Officium” din anul 1994 a avut încasări record pentru casa de discuri ECM Records, iar în anul 2005 albumul „Praise of Dreams” a fost nominalizat la premiile Grammy.

Jan Garbarek apare ca invitat pe mai mult de 40 de discuri ale unor mari muzicieni precum Keith Jarret, David Darling, Manu Katché, Ralph Towner, Gary Peacock, Eberhard Weber sau Miroslav Vitous.

Nume importante ale jazz-ului mondial la Bucureşti

Alături de Garbarek, vor urca pe scena de la Sala Palatului nume mari ale jazz-ului mondial: Trilok Gurtu, câştigător a numeroase şi prestigioase premii este unul dintre cei mai spectaculoşi percuţionişti ai scenei muzicale actuale. A colaborat cu artişti precum John McLaughlin, Neneh Cherry, Dave Holland sau Annie Lennox.

Rainer Brüninghaus, compozitor şi pianist, a înfiinţat în anul 1975 grupul Colours alături de Eberhard Weber şi Charlie Mariano, iar din anul 1988 colaborează cu Jan Garbarek.

Yuri Daniel a studiat basul în Portugalia la Jazz School of the Hot Club în anii ’80, colaborând cu nume cunoscute ale scenei portugheze şi nu numai: Rui Veloso, Dulce Pontes, Sérgio Godinho, José Mário Branco, Resistência, Amélia Muge, Paulo Moura, Cliff Korman, Rick Lathan, John Stubblefield.

Bilete Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu

Biletele pentru concertul susţinut de Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu la Sala Palatului din Bucureşti sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro la următoarele preţuri:

Categorie bilete Preţ
Categoria I 290 lei cumpără bilete
Categoria II 250 lei  cumpără bilete
Categoria III 200 lei  cumpără bilete
Categoria IV 140 lei  cumpără bilete
Categoria V 90 lei  cumpără bilete

Concertul este oferit de Twin Arts în parteneriat cu Ambasada Regală a Norvegiei în România, iar accesul în sala de spectacol se va face de la ora 19:00.