front1

Sunt fan IRIS. De aseara, joi, 8 octombrie 2009, de la concertul din Bucuresti, de la Sala Polivalenta. A fost un concert extraordinar, un show de exceptie, un eveniment tinut in prezenta a 7000 de fani.

Cu binecunoscutul salut al solistului Cristi Minculescu, “Buna seara, prieteni!”, formatia Iris a intrat in forta pe scena si au avut forta pana la final. Nu ne-au lasat sa respiram, au cantat piesa dupa piesa, iar publicul a raspuns pe masura. Greii muzicii rock si-au tinut fanii 2 ore cu mainile pe sus sau in aplauze, iar acestia au cantat, au strigat, au tropait, i-au chemat la bis si ar mai fi stat si dupa, daca acesti campioni ar mai fi cantat. Spectacol de lumini, explozii de foc, confetti si artificii au intregit show-ul facut de legendara trupa de muzica rock, una dintre cele mai iubite formatii din Romania.

De obicei, la review-uri, scriu despre momentele inedite ale concertelor, insa despre concertul Iris pot spune ca a fost un lant de momente inedite. Cristi Minculescu si baietii din trupa au fost in cea mai buna forma si au creat un eveniment muzical de exceptie.

Modul de prezentare a membrilor formatiei a fost unul surprinzator. La interval de cateva melodii, rand pe rand, a ramas cate unul dintre artisti pe scena si fiecare a sustinut cate o reprezentatie solo, care a adus fanii in delir si si-au aratat pasiunea pentru muzica rock adevarata. Pe rand, Relu – clape, Boro – chitara bas, Cristi – voce, Valter – chitara si Nelu – tobe, au dat tot ce au putut si au innebunit multimea de spectatori.

Pe scena din Polivalenta, dar si in sala s-au cantat piesele de rezistenta ale trupei: “Trenul fara nas”, “Baby”, “Vino pentru totdeauna”, “Iris Aeterna”, “Matase alba”, “Cei ce vor fi”, “Nu ma uita”, “Somn bizar”, “Ultima toamna”.

Au mai cantat “Vis pierdut”, in memoria celor care nu mai sunt printre noi, in timp ce pe ecrane rulau imagini cu artisti ca Freddie Mercury, Michael Jackson, Laura Stoica, Adrian Pintea, Florian Pittis, John Lenon, Teo Peter.

Melodia “Vino pentru totdeuna” a fost dedicata sotiei lui Cristi, Rodica. Ea a fost si donator in operatia de transplant suferita de Cristi in urma cu 8 luni, acesta fiind si primul concert din Bucuresti al formatiei dupa operatia solistului. Cristi a tinut sa le multumeasca fanilor pentru tot suportul din ultimele 8 luni, pe care l-a primit intr-un moment greu al vietii sale si a recunoscut ca nu are cuvinte sa rasplateasca rugaciunile, incurajarile si toate mesajele primite de la fani in aceasta perioada.

Pe tot parcursul concertului, Cristi a comunicat cu publicul, si-a incurajat fanii sa cante cu ei “Haideti, haideti!”, i-a laudat “Ati cantat frumos, ca intotdeauna!”. A mai spus “Va multumim din inima!” pentru tot ce a dat publicul inapoi: emotii, lacrimi, multumiri, aplauze.
Muzica a sunat extraordinar de bine, spectacolul a fost foarte bine organizat, atitudinea formatiei fata de public, la superlativ.

In timpul spectacolului s-au anuntat mai multe evenimente importante si anume ca acest concert va fi inregistrat si va constitui al doilea DVD al trupei Iris, ca o data cu acest concert s-a lansat si integrala Iris, care contine 19 CD-uri cu piese inca din 1980 si, de asemenea, s-a anuntat ca trupa mai are programate inca doua spectacole in Bucuresti, de Craciun, la Teatrul National, in zilele de 14 si 21 decembrie 2009.

La final, Cristi Minculescu a spus “Nu putem pleca fara sa va oferim o floare. Stiti voi care.” si au cantat impreuna cu fanii “Floare de iris”, urmata de “Strada ta”, apoi s-au retras de pe scena pe ritmurile melodiei “We are the champions”, ca niste campioni adevarati.