Nu mai este o noutate faptul că jocurile video câștigă tot mai mulți adepți în rândul oamenilor de toate vârstele. O statistică anunța că există peste 2.4 miliarde de practicanți de jocuri video pe mobil, iar la nivel financiar vorbim de o industrie de miliarde de dolari.

Primele jocuri video au apărut în perioada 1950-1960. Erau jocuri simple, inspirate din jocurile practicate în mod tradițional. Grafica era primitivă, bazată pe câteva elemente liniare, iar sunetul folosit era generat de niște sintetizatoare.

În timp ce jocurile au evoluat, iar noile tehnologii ating noi nivele, a fost îmbunătățită și grafica, iar linia melodică a devenit tot mai complexă. Odată cu progresele tehnologice, muzica pentru jocuri video a fost diversificată și a început să includă aceeași lățime și complexitate asociată cu partiturile de televiziune și filme.

În succesul unui joc video, imaginea și sunetul sunt factori decizionali. Oamenii sunt atrași de cursivitatea cadrelor și coloristica acestora, dar și de anumite tonalități și sunete care îndeamnă la relaxare și divertisment.

Coloanele sonore ale jocului se pot schimba, de asemenea, în funcție de acțiunile sau situația unui jucător. Unele jocuri sunt mai alerte, mai ritmate, altele sunt mai lente. Sunt sunete de alertă atunci când personajul principal din joc se află într-o situație periculoasă. Sunt melodii care anunță recompensa pentru anumite realizări.

Practicant de jocuri video și ascultător de muzică

Muzica pentru jocurile video poate fi originală, realizată special în studiourile de creație ale jocului, sau poate fi preluată cu licență de la casele de muzică. Este o muncă titanică în procesul de realizare al unui joc video. De exemplu, pentru coloana sonoră se lucrează cu regizori, compozitori și supraveghetori muzicali. Aceștia colaborează cu programatorii și dezvoltatorii de jocuri.

Odată cu evoluția tehnologiei, marii producători de jocuri au renunțat la a mai crea sunete originale și au apelat la muzica pre-înregistrată. Astfel a crescut calitatea sunetului pentru ca poate fi realizat în mod liber cu orice tip de instrument. Coloana sonoră este înregistrată și apoi redată în cadrul jocului.

La început au existat limitări din punct de vedere hardware, spațiul de stocare jucând un rol esențial în realizarea jocurilor video, iar grafică și coloana sonoră trebuiau să se încadreze în anumiți parametri. Ulterior, o dată cu creșterea puterii de procesare, iar memoria nu mai fost un impediment, creatorii de jocuri video practic nu au mai avut limite.

În momentul în care limitările hardware au fost ridicate, au apărut foarte multe jocuri cu coloana sonoră personalizată sau cu melodii preluate din repertoriile artiștilor consacrați. Astfel, jocurile video respective au avut mai mult succes în rândul fanilor și iubitorilor de anumite genuri de muzică sau artiști.

Primul joc pe PC care a introdus suport în joc pentru coloanele sonore personalizate a fost Lionhead Studio’s Black and White. Jocurile din seria Grand Theft Auto au acceptat coloane sonore personalizate, folosindu-le ca un post de radio separat în joc. 

Mulți practicanți de jocuri video consideră că muzica poate îmbunătăți experiența în joc și pot influența vânzările. Muzica influențează starea jucătorului și de multe ori îl poate face să fie mai concentrat și focusat pe sarcina din joc. De multe ori, partea de grafică și partea audio ne pot învălui atât de mult încât pierdem noțiunea timpului.

Această experiență complexă s-a dorit și în cazinouri. În general, nu contează doar momentul jocului, ci și atmosfera din jurul jocului. Indiferent că vorbim de jocuri video, jocuri online sau jocuri practicate în stil clasic, totul contează pentru bunăstarea și relaxarea participanților.

Luminile viu colorate, atmosfera relaxantă, sunetul specific aparatelor și muzica ambientală, fetele frumoase și elegante, toate acestea fac parte din universul cazinoului. Și nu lipsesc inconfundabilul sunet al recompenselor și strigătul de bucurie al câștigătorilor.

Proprietarii de cazinouri știu că oamenii preferă cel mai mult slot machine, ceea ce i-a determinat să investească mai mult în dezvoltarea acestora. Și chiar au apărut astfel de aparate personalizate inclusiv la nivel de muzică. Totodată, în cazinourile mari sunt organizate petreceri și sunt aduși cântăreți de renume pentru a menține atmosfera. 

Atmosferă relaxantă în cazinou

Iar această experiență a cazinourilor tradiționale s-a dorit și în mediul online. Astfel au apărut slot machine inspirate și înzestrate cu diferite melodii pe fundal sau tematici muzicale. De exemplu Rockabilly Wolves, care are o coloană sonoră retro rock. De asemenea, Ozzy Osbourne slot și Guns N’ Roses slot sunt ”păcănele” realizate special pentru fanii rock-ului. Cele mai îndrăgite melodii Guns N’ Roses pot fi ascultate prin intermediul slot machine, care a fost dezvoltat în parteneriat cu membrii formației – Axl Rose și Slash.

Există multe alte sloturi online personalizate cu diferite genuri muzicale, astfel încât să puteți juca confortabil. Muzica și jocurile video / jocurile de noroc îl fac o echipă ideală pentru distracție, divertisment și relaxare. 

Și nu doar muzica influențează succesul acestor jocuri de tip slot, dar și grafica lor, care aduc în atenția user-ilor elemente cunoscute din lumea muzicală. Acestea influențează jucătorii și îi determină să revină mereu în platforme pentru a se bucura de experiența jocului, dar și de experiența ambientală. Oferta cazinourilor online este variată și pentru toate gusturile. Muzică preferată și jocurile video favorite sunt cu siguranță o rețetă bună de a petrece timpul liber.

În prezent, experiența este și mai complexă prin faptul că putem practica aceste jocuri oriunde dorim prin intermediul internetului și al telefoanelor inteligente. Nu e de mirare faptul că spectacolele și concertele au mereu zeci de mii de fani. 

Oamenii iubesc muzica și dezvoltă afinități pentru diferite genuri muzicale. Există terapii tratate cu muzică și există studii care ne arată că muzica ne influențează viața cotidiană. Lumea nu poate exista fără muzică. Totul se desfășoară pe sunete și linii melodice. 

Citeşte despre: