Sâmbătă, 16 septembrie 2017, de la ora 17:30, în Piața Constituţiei din Bucureşti, are loc cea de-a patra ediţie a concursului internaţional de 3D video mapping – iMapp Bucharest, cu ocazia Zilelor Bucureştiului (15-17 septembrie). DJ-ul Paul Damixie, trupa de retro-electro Moonlight Breakfast şi celebra orchestră Pink Martini, alături de solista Storm Large, vor susţine concerte în Piaţa Constituţiei. Accesul publicului este gratuit.

Cei mai buni artişti multimedia din lume îşi prezintă creaţiile pe fațada de 23.000 de metri pătraţi a Palatului Parlamentului, a doua cea mai mare clădire administrativă din lume. Organizat pentru prima dată pe 20 septembrie 2014, iMapp Bucharest este unul dintre cele mai mari spectacole multimedia de 3D video mapping din lume.

În cadrul Zilelor Bucureştiului, ce au loc în perioada 15-17 septembrie 2017, sunt organizate mai multe evenimente în Piaţa Constituţiei, printre care, concertul Angelei Gheorghiu (15 septembrie) şi Zilelor Bucureştiului Live! (17 septembrie), unde trupele Delia & Band, Voltaj, Holograf, Trupa Vunk, The Motans şi Irina Rimes vor susţine concerte.

Program concerte iMapp Bucharest 2017

17:30 – 19:10 – DJ Paul Damixie
19:30 – 20:30 – Moonlight Breakfast
21:00 – 22:30 – Pink Martini
22:30 – concurs iMapp Bucharest/stillMapp Bucharest

DJ-ul român Paul Damixie este cunoscut internaţional pentru remixul piesei „Hello”, a cântăreţei britanice Adele. Trupa de retro-electro Moonlight Breakfast prezintă show-uri complexe, un mix fresh de Soul, Electro, Beat, Nu-Jazz şi Swing, din cadrul căruia nu lipsesc proiecţiile 3D, cu elemente vizuale abstracte şi fragmente video.

Trupa americană Pink Martini este apreciată în întreaga lume, cucerind publicul încă din anul 1997, atunci când a lansat albumul „Sympatique”. Cu o experienţă de peste 20 de ani şi un repertoriu variat, Pink Martini încântă de fiecare dată publicul prin stilul lor cosmopolit şi se apropie de fani interpretând piese în diverse limbi străine, printre care franceză, portugheză, turcă, română, arabă sau engleză.

iMapp Bucharest 2017 – echipe finaliste şi un juriu de prestigiu

Cele şase echipe finaliste car vor avea proiecţii pe Palatul Parlamentului sunt: MotionLab (România), mammasONica (Italia), EPER (Ungaria), Gong Zhen (China), Flightgraf (Japonia) şi Ouchhh Studio (Turcia). Artiștii vor prezenta în competiţia finală, spectacole dinamice, care vor anima elementele arhitecturale ale Casei Poporului, timp de 4 minute şi 30 de secunde, în concordanţă cu tema ediţiei – „Above and Beyond”. Câștigătorul competiţiei va fi desemnat de un juriu de prestigiu, format din personalităţi marcante ale industriei audiovizuale internaţionale.

Publicul are posibilitatea de a-şi alege favoritul în seara evenimentului, începând cu prima proiecţie, printr-un SMS la numărul 1828 cu tarif normal. Astfel, echipa care va aduna cele mai multe voturi prin SMS va fi desemnată câştigătoarea Premiului Publicului. Mai mult decât atât, unul dintre votanţi are şansa de a câştiga prin tragere la sorţi o excursie în Budapesta, capitala ţării echipei câştigătoare a premiului iMapp Bucharest 2016.

Alte surprize în cadrul iMapp Bucharest

stillMapp Bucharest are ca scop promovarea interacţiunii dintre cultura locală şi comunităţile de artişti români şi internaţionali, adresându-se rezidenţilor oricărei ţări din Uniunea Europeană. Tema concursului de fotografie este aceeaşi cu cea a întregului eveniment – „Above and Beyond”, conceptul de bază al festivalului fiind explorarea.

În acelaşi timp, Asociaţia Părinţilor Isteţi (API) va atrage atenţia asupra riscurilor fenomenului de bullying, printr-o proiecţie pe faţada Casei Poporului. 246 de milioane de copii la nivel global sunt anual victime ale bullying-ului, o problemă cu care aceştia se confruntă încă de la grădiniţă şi care are impact în sănătatea lor emoţională.

Cea mai importantă expoziţie de fotojurnalism la nivel global îşi va prezenta câştigătorii ediţiei din 2017 printr-o proiecţie în premieră pe Casa Poporului. Selecţia prezentată face parte din expoziţia anuală internaţională World Press Photo, care călătoreşte în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de locaţii din peste 45 de ţări şi vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediţie.

iMapp Bucharest este organizat în cadrul Zilelor Bucureştiului de către Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie.