Acest eveniment a avut loc in data de 15 Sep 2017.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Vineri, 15 septembrie 2017, de la ora 20:30, Angela Gheorghiu susţine un concert în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Spectacolul de muzică clasică al celebrei soprane va avea loc în cadrul evenimentului aniversar Zilele Bucureştiului, sub bagheta maestrului Eugene Kohn şi alături de Filarmonica George Enescu și tenorul Teodor Ilincăi. Intrarea este liberă.

Una dintre cele mai cunoscute şi apreciate cântăreţe de operă din timpurile noastre, Angela Gheorghiu, va încânta din nou publicul bucureştean cu un regal muzical pregătit special pentru sărbătoarea Capitalei. Concertul este o premieră pentru România, având la bază un concept unic, care îmbină muzica clasică cu cele mai noi elemente de tehnologie și video mapping. Oferit tuturor cu ocazia Zilelor Bucureştiului, spectacolul este de fapt o invitaţie la descoperirea valorilor autentice românești, dar și la reconectarea cu vibrația profundă a muzicii de operă.

Formatul de spectacol inedit propus, în care întreaga scenă este acoperită în totalitate de proiecții video creează iluzia unui adevărat film 3D. Concertul are un concept inovator deoarece celebrele piese muzicale vor fi sincronizate perfect cu proiecții de video mapping special gândite pentru acest show, iar artiștii vor fi puşi în valoare de un decor virtual tridimensional.

Apreciată pe marile scene internaționale şi invitată la cele mai impunătoare și de seamă evenimente din lume, Angela Gheorghiu strălucește ca un artist adevărat: nu doar o cântăreață și actriță cu o tehnică vocală excepțională și inteligență dramatică și muzicală profundă, dar și un comunicator magnetic, care ajunge la inimile și la mințile unui public extrem de larg. De-a lungul timpului, soprana a adus cele mai înalte valori ale artei operei către o comunitate vastă la nivel mondial, pe o scară neobișnuit de largă.

Celebra cântăreaţă de operă s-a născut în orașul Adjud din România şi a urmat Școala de Muzică din București și cursurile Universităţii Naționale de Muzică din Capitală. Artista îşi face debutul la Royal Opera House din Londra, cu rolul Zerlina. De atunci, cariera sa a avut o ascensiune incredibilă, cântăreaţa având la activ peste 30 de materiale de studio premiate în întreaga lume.

Printre reprezentaţiile sale de succes se numără spectacolele Adriana Lecouvreur, Tosca și La Bohème în Viena, Paris și Londra, și concertele în Amsterdam, Londra, Praga, München, Hamburg și Viena. De asemenea, soprana a fost invitată la diverse evenimente de renume din lume, precum: celebrarea jubileului de aur al Reginei Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham, concertul pentru premiul Nobel pentru pace la Oslo, concertul jubileului Reginei Beatrix la Palatul din Amsterdam, ceremonia de deschidere a celui de-al 59-lea Festival de Film de la Cannes și deschiderea Amfiteatrului Katara în Doha.

Pentru întreaga sa activitate artistică, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor, dar şi de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordate de Guvernul francez. În decembrie 2010, Angela Gheorghiu a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi şi a fost decorată cu Ordinul Steaua României în grad de Comandor – cea mai înaltă decoraţie acordată de către preşedintele României. În octombrie 2012, soprana a primit Medalia Nihil Sine Deo din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate.

Accesul la concertul Angelei Gheorghiu este gratuit.

Concertul Angela Gheorghiu este organizat de ArCuB şi face parte din Zilele Bucureştiului 2017. Acestea au loc în weekendul 16 – 17 septembrie şi cuprinde spectacole de videomapping şi concerte pop-rock în Piaţa Constituţiei. Capitala aniversează 558 de ani de la prima atestare istorică.