Acest eveniment a avut loc in data de 15 Sep 2012.
Vezi alte evenimente cu , .
Vezi alte evenimente la din .

În perioada 14 – 15 septembrie 2012, în Piaţa Mică din Sibiu are loc o nouă ediţie a festivalului Imagine. Ca şi în anii precedenţi, festivalul ce promovează tinerele talente, indiferent de genul muzical adopta, va avea loc sub umbrela Jeunesses Musicales Romania.

Imagine este un proiect muzical ieşit din tiparele concursurilor muzicale internaţionale. Imagine este o competiţie în care talentul şi doar talentul contează. Scopul festivalului este acela de a descoperii muzicienii tineri, fără să ţină cont de etnie, religie, cultură, sau orice alt element diferenţiator, şi de a îi promova în toată lumea.

Pentru a lua parte la această competiţie singurul criteriu este vârsta. Artiştii trebuie să aibă între 12 şi 20 de ani (Atenţie! toţi membrii trupelor înscrise în concurs trebuie să aibe vârsta cuprinsă în acest interval). Pentru a se înscrie în concurs, doritorii trebuie să intre până pe 25 aprilie 2012 pe site-ul www.imaginefestival.net, să completeze formularul disponibil pe site şi să încarce demo-urile cu piesele proprii .

După finalizarea perioadei de înscriere vor urma etape de preselecţie în urma cărora vor fi alese trupele ce vor urca pe scenele de la Sibiu şi Bucureşti unde vor avea loc selecţiile live. La finalul întregului proces vor fi alese 4 trupe care vor concerta în finala Imagine România ce va avea loc la Sibiu în luna septembrie.

Pentru că Imagine România face parte dintr-un proiect internaţional mult mai amplu, câştigătorii ediţiei naţionale vor avea oportunitatea de a participa la finala internaţională. Anul acesta, etapa internaţională a competiţiei se va desfăşura tot la Sibiu.

Pe 14 septembrie 2012 cele şase trupe finaliste ale competiţie naţionale se vor lupta pentru un loc în concursul internaţional. Seara se va încheia cu un recital al trupei Mandinga, reprezentanţii României la ediţia din 2012 a concursului Eurovision.

Iar sâmbătă, 15 septembrie 2012, concurenţii din Croaţia, Belgia, Franţa, Norvegia, Suedia, Slovenia şi Romania vor concura pentru marele premiu al Festivalului Imagine: un tur europea şi şansa de a înregistra un album de studio în valoare de 10.000 Euro. Evenimentul va fi încheiat cu un recital marca LaLa Band, foştii concurenţi au festivalului a căror popularitate a crescut substanţial în ultimii ani vor oferi un concert special.