Joi, 1 iunie 2017, de la ora 19:00, are loc spectacolul Harry Potter şi Piatra Filozofală la Sala Palatului din Bucureşti. În cadrul evenimentului, care face parte din seria „The Harry Potter Film Concert”, Orchestra Simfonică București va interpreta partitura celebrului film.

Spectacolul propune vizionarea peliculei „Harry Potter şi Piatra Filozofală” pe un ecran de 20 de metri în format HD, pe un fundal sonor live redat de Orchestra Simfonică Bucureşti. Fiecare notă din coloana sonoră originală a filmului, compusă de John Willams, va fi sincronizată cu proieccţia peliculei.

Concertul cu muzica din filmul Harry Potter reprezintă o experienţă magică din lumea vrăjitorilor, adusă chiar din povestea creată de J. K. Rowling. La nivel mondial, proiectul a fost lansat de CineConcerts şi Warner Bros. Consumer Products, care şi-au propus să pună în scenă prin intermediul muzicii toate cele şapte poveşti din seria Harry Potter.

Până în prezent, doar primele trei primele trei filme: Harry Potter şi Piatra Filozofală, Harry Potter şi Camera Secretelor şi Harry Potter şi Prizonierul din Askaban au fost propuse pentru ecranizare pe mai multe continente. Turneul este programat să includă sute de reprezentații în peste 35 de țări, până în 2018.

„Seria de filme Harry Potter reprezintă unul dintre acele fenomene culturale unice din viaţă care continuă să încânte milioane de fani din întreaga lume. Ne face mare plăcere să vă anunţăm că oferim în premieră oportunitatea de a urmări partituri muzicale de excepţie, interpretate de o orchestră simfonică, simultan cu proiectarea pe un ecran uriaş a filmului îndrăgit. Va fi un eveniment de neuitat”, a declarat Justin Freer, preşedintele CineConcerts şi producătorul seriei de concerte dedicate filmelor Harry Potter

În spectacolul de la Bucureşti va fi difuzat primul film din celebra serie, în care Harry Potter îşi începe aventura sa de vrăjitor şi, în acelaşi timp, lupta pentru piatra filozofală, într-o lume plină de magie şi de personaje unice. Coloana sonoră a peliculei conţine 19 compoziţii muzicale şi a fost nominalizată la premiile Oscar din 2002, la categoriile „Best Original Score”, „Best Art Direction” şi „Best Costume Design”.

„Harry Potter este sinonimul divertismentului în întreaga lume şi sperăm că prin interpretarea acestei muzici incredibile împreună cu filmul complet, publicul se va bucura de reîntoarcerea în această lume, alături de numeroasele personaje şi aventuri minunate care o populează”, a declarat Brady Beaubien, co-fondatorul Cine Concerts.

CineConcerts este unul dintre principalii producători de experiențe muzicale live, interpretate alături de conținut vizual. Printre proiectele lansate de CineConcerts se numără: Gladiatorul, Nașul, O viață minunată, DreamWorks Animation in Concert, Star Trek: Turneul de concerte The Ultimate Voyage pentru cea de-a 50-a aniversare și Mic dejun la Tiffany.

Fondată în 2007, Orchestra Simfonică București este alcătuită din peste 100 de instrumentiști de renume din România. Printre numele celebre alături de care a concertat Orchestra Simfonică București se află: Angela Gheorghiu, Sarah Brightman, Tarja Turunen, Jose Luis Gomez, Jin Wang, Tiberiu Soare, Alexandre Bloch, Sarah Chang, Daishin Kashimoto, Erik Schumann și mulți alții.

Bilete Harry Potter şi Piatra Filozofală la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru spectacolul Harry Potter şi Piatra Filozofală de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 1 iunie 2017, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria VIP 310 lei bilete
Categoria I 240 lei bilete
Categoria II 180 lei bilete
Categoria III 140 lei bilete
Categoria IV 100 lei bilete
Categoria V 80 lei bilete

Spectacolul Harry Potter şi Piatra Filozofală de la Bucureşti este organizat de Wise Trumpets.