Grimus şi AAAK sunt trupele ce vor avea şansa ca pe 31 august 2012 să concerteze în deschiderea concertului Red Hot Chili Peppers din Bucureşti. Dacă cei de la AAAK susţin recitaluri în deschiderea mai multor show-uri din cadrul turneului european RHCP, trupa Grimus a fost una dintre finalistele în competiţia pentru obţinerea râvnitului loc în programul concertului de pe Arena Naţională

Află mai multe detalii despre concertul Red Hot Chili Peppers!

Din cele cinci trupe finaliste a competiţiei organizate de Rock FM pentru deschiderea concertului Red Hot Chili Peppers: Zdob şi Zdub, Vama, Grimus, OCS şi E.M.I.L., clujenii de la Grimus au fost selectaţi câştigători. Trupa care anul acesta a mai concertat în deschiderea concertelor Roxette şi Placebo, a fost aleasă chiar de către managementul RHCP pentru a susţine un recital în cadrul evenimentului ce va avea loc pe Arena Naţională din Bucureşti.

Grimus a fost considerată încă de la început ca una dintre cele mai interesante trupe ale noului val al rock-ului românesc. „Panikon” şi „Egretta”, cele două albume ale trupei au primit aprecieri din partea criticilor de specialitate, iar show-urile live pline de energie le-au adus nenumăraţi fani. Despre oportunitatea de-a cânta în deschiderea RHCP, trupa Grimus a declarat:

„Anul acesta a fost unul extraordinar pentru noi. Ne-am aflat pe scena unora dintre cele mai importante festivaluri din Europa: EXIT, Rock for People, Sziget şi B’ESTFEST Summer Camp. A urmat show-ul din deschiderea trupei Roxette, la noi acasă, la Cluj, dar şi cel susţinut la concertul Placebo de la Bucureşti. Însă poate cea mai mare realizare pentru noi de până acum este faptul că am fost aleşi să deschidem pentru Red Hot Chili Peppers, o trupă cu care am crescut şi datorită căreia ne-am decis să facem muzică. Onoarea pentru noi este cu atât mai mare cu cât am fost aleşi chiar de managementul trupei. Aşa că suntem pregătiţi să oferim bucureştenilor pe 31 august 40 de minute de adrenalină marca Grimus”.

AAAK sau As Able as Kane are o poveste ce a început în urmă cu 24 de ani şi a fost încununată de un prim album, „Buildingscape Beat” lansat în 1988. După o pauză de aproape 20 de ani, trupa „brutală, sexy, îndrăzneaţă şi funky, uneori toate îmbinate perfect” a revenit în forţă atrăgând atenţia celor de la Red Hot Chili Peppers alături de care concertează în această vară în mai multe ţări europene.

Cu doar câteva zile rămase până la unul dintre cele mai aşteptate concerte al anului: Red Hot Chili Peppers, fanii mai au posibilitatea să îşi achiziţioneze bilete pentru peluze şi tribune din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi de la Sala Palatului. Biletele disponibile petru concertul organizat de Emagic au preţuri începând de la 155 de lei.