Operele Aida, MacBeth şi Carmen completează programul spectacolelor lunii august.

Fanii lui Robbie Williams vor putea vedea în România concertul pe care artistul îl va susţine la Tallinn, în Estonia. Concerul va fi transmis în direct la Grand Cinema Digiplex pe 20 august, începând cu ora 20:50. Robbie Williams, un showman desăvârşit, va interpreta timp de 100 de minute cele mai recente hit-uri, dar şi melodii care l-au consacrat atât în decursul carierei lui solo, cât şi împreună cu trupa Take That.

Iubitorii muzicii clasice vor putea urmări în luna august trei opere de mare anvergură istorică şi muzicală. În acest an se împlinesc 200 de ani de la naşterea marelui compozitor Giuseppe Verdi iar pentru a-l onora, Grand Cinema Digiplex proiectează două opere ce-i poartă semnătura.

Jucată pe cea mai mare scenă a lumii, la Arena Di Verona, Aida, una dintre cele mai iubite opere ale tuturor timpurilor, va putea fi vizionată la Grand Cinema Digiplex pe data de 1 august, la ora 20:00. Opera relatează povestea de iubire dintre prinţesa etiopiană Aida, ţinută captivă de către egipteni, şi comandantul egiptean, Radames, a cărui loialitate faţă de faraon este pusă la încercare. Spectacolul este înregistrat şi va fi difuzat în format 3D astfel încât experienţa să fie şi mai realistă şi mai dramatică.

Opera „MacBeth”, pe care Verdi o considera „una dintre cele mai mari creaţii ale omenirii”, va fi transmisă pe 8 august, de la ora 20:00. Transmisă înregistrat de la Royal Opera House din Londra, opera constituie prima lucrare a lui Verdi realizată după o piesă a marelui Shakespeare. Verdi îşi desăvârşeşte opera cu elemente proprii esteticii urâtului: refrenele macabre ale vrăjitoarelor, nuanţele orchestrale şi rolul impresionant al maleficei lady MacBeth.

Rinat Shaham (Carmen) şi Dmytro Popov (Don Jose)
Rinat Shaham (Carmen) şi Dmytro Popov (Don Jose)

Cea de-a treia aventură în lumea operei de la Grand Cinema Digiplex se numeşte „Carmen”, compoziţia marelui Georges Bizet ce conturează o lume a dorinţelor, a sfidării şi a pierzaniei. Spectacolul va fi înregistrat transmis în cinematograf de la Opera Australia pe 22 august, începând cu ora 20:00. În centrul poveştii se află soldatul Don José, care îşi abandonează iubita din copilărie şi dezertează, sedus de fascinanta Carmen. Atunci când toreadorul Escamillo îşi face apariţia şi stârneşte interesul lui Carmen, Don José, împins de gelozie, pregăteşte scena pentru răzbunare. Opera are în repertoriu unele dintre cele mai cunoscute arii din lume, „Habanera”, „Seguidilla”, „Aria Florii” iar mezzo-soprana Rinat Shaham este recunoscută ca fiind cea mai bună întruchipare din istorie a personajului „Carmen”. Scena suspendată din portul Sydney conferă spectacolului un aer aparte.