Au mai rămas doar 5 zile până la momentul în care castelul îşi va deschide porţile pentru cei care vor participa la cea de-a patra ediţie a festivalului Electric Castle. Ca în fiecare an, locul festivalului este castelul Bannfy din Bonţida, situat la 30 de kilometri de Cluj-Napoca. Festivalul are loc între 14-17 iulie 2016, însă organizatorii au introdus anul acesta şi conceptul de Ziua Zero. Adică mai multă distracţie pentru cei care deţin un abonament, deoarece vor avea acces în incinta festivalului începând cu 13 iulie, de la ora 14:00.

Ediţia de anul acesta aduce câteva schimbări în structura festivalului, de la modilitatea de a ajunge în Bonţida, până la modul de plată în incinta festivalului şi chiar harta acestuia. În primul rând, autobuzele şi autoturismele vor avea două rute diferite pentru a evita blocajele în trafic. Autobuzele vor fi puse în circulaţie de miercuri, 13 iulie, la prâz şi vor circula non-stop până luni, 18 iulie. Punctul de plecare din Cluj-Napoca va fi Sala Sporturilor „Horia Demian”, iar biletele se pot cumpăra din staţii cu 7 lei.

Accesul autoturismelor se va face pe drumul care leagă localitatea Răscruci de Bonţida, organizatorii amenajând un spaţiu de parcare de 4000 de locuri, tariful fiind de 15 lei pe intrare. Cei care se vor caza la localnicii din sat vor avea nevoie de un permis special de acces pentru maşină, pe care îl vor obţine direct de la gazde. De asemenea, majoritatea curselor de tren vor avea opriri în gara din Bonţida pe perioada festivalului.

Amplasarea scenelor şi a porţii de acces au fost regândite anul acesta. Mai jos aveţi harta festivalului pe care va sfătuim să o parcurgeţi înainte de a ajunge la castel.

Harta Electric Castle Festival 2016
Harta Electric Castle Festival 2016

Pentru a facilita accesul şi plăţile în incinta festivalului, au fost introduse brăţări cu sistem RFID, astfel orice plată va fi făcută cu ajutorul acestora, iar festivalierii se vor putea bucura de mai mult timp petrecut în faţa scenelor. Brăţările pot fi alimentate atât printr-un cont creat pe www.electriccastle.ro, cât şi la punctele special amenajate din festival.

Aplicaţia Electric Castle este disponibilă atât pe iOS cât şi pe Android, iar aici se găsesc toţi artiştii, programul pe zile, harta festivalului, o serie de reguli, printre care ce poţi şi ce nu poţi lua cu tine la castel. De asemenea, cu ajutorul aplicaţiei, participanţii îşi pot personaliza programul pe zile, monitoriza brăţările sau îşi pot găsi prietenii, maşina sau cortul.

Organizatorii au pregătit şi un survival kit, atât pentru cei care au experienţă electrică, cât şi pentru cei care vor participa anul acesta pentru prima dată la festival.

Bilete şi abonamentele la festival pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro. Preţul unui abonament este de 399 lei, iar preţul unui bilet pe o singură zi este de 159 lei. Se pot achiziţiona şi abonamente VIP la preţul de 689 lei sau bilete VIP pentu o zi, costul acestora fiind de 249 lei. Pentru cei care vor să meargă însoţiţi de un prieten la Electric Castle, am pregătit şi noi un concurs.

Copiii sub 12 ani vor putea intra gratuit la festival, însă trebuie să fie însoţiţi de un adult. De asemenea, persoanele cu dizabilităţi vor avea gratuitate, cu condiţia să poată face dovada în baza certificatului special emis de autorităţi. Însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi beneficiază de o reducere de 50%.

Electric Castle 2016 înseamnă nume precum Skrillex, Sigur Ros, Bring Me The Horizon, Bastille, Paul Kalkbrenner, Elliphant, RUSKO, Dub Pistols, Flux Pavilion, Enter Shikari, Babylon Circus, Dirtyphonics, NU:TONE B2B LOGISTICS și alți zeci de artiști ce vor evolua pe cele 8 scene din festival.

Articol de Andreea Pîrghie