Trupa Vaya Con Dios a umplut ieri pana la refuz Fratelli Studios. Peste 1000 de fani au fost prezenti la cel de-al patrulea spectacol al trupei in Romania, dupa cel din 2009 tinut cu casa inchisa. Concertul a fost prezentat de Finlandia Pure Senses Pure Sound si organizat de Events si Fratelli. Studios

Clasica, distinsa, imbracata in negru cu accente ocru, solista Dani Klein a urcat pe scena din Fratelli Studios punctuala, la ora 23:00. Concertul a inceput in forta cu acordurile primului extras pe single de pe ultimul album Vaya Con Dios, „Les Voiliers Sauvages de nos Vies”. Intr-o formula de opt, cea mai cunoscuta trupa belgiana a pus in scena un spectacol cald, vibrant, cu note melancolice dar plin de energia specific „latina”. Clasicele „Puerto Rico”, „Don’t Cry For Louie” sau „Heading for a Fall” au incalzit publicul care a reactionat pe masura.

Inainte de a incepe piesa „Djelem, Djelem”, Dani a marturisit ca muzica tiganeasca a constituit intotdeauna o sursa de inspiratie pentru ea; de altfel, ieri, vocea Vaya Con Dios si-a facut timp in programul sau foarte incarcat pentru a participa la o actiune umanitara al carei scop a fost sa ii incurajeze pe copiii rromi sa-si termine studiile. Intr-o forma de invidiat, chiar daca abia a iesit din perioada de recuperare dupa problemele medicale ce au dus la amanarea concertului initial programat pe 11 noiembrie, Dani Klein a tinut un show complet, care a durat aproape o ora jumate.

Fanii au cantat alaturi de belgieni hiturile consacrate ale piesei si au dansat cu bucurie atunci cand influentele gipsy le-au pus sangele in miscare. Incantata de aplauzele calduroase, trupa a promis, in culise, ca va reveni la Bucuresti cu placere de oricate ori va avea ocazia.

Setlist complet: Les Voiliers Sauvages de Nos Vies / A En Mourir Pas / Don’t cry for Louie / Just a Friend / Il Suffisait D’Y Croire / Heading For a Fall / La Pirogue De L’Exode / Charly’s Song / Johnny / Matelots / Ain’t No Love / Pack Yoir Memories / Comme On Est Venu / Puerto Rico / Pauvre Diable / Djelem Djelem / Nah Neh Nah.

Berea Redd’s, devenita deja partener traditional al evenimentelor savuroase, a fosti prezenta de asemenea la Fratelli Studios alaturi de comunitatea, in plina crestere, a fanilor Redd’s. Un concert sustinut de Magic FM. Parteneri media: Sapte Seri, Romania Libera, Sugar Media, Monden.info, Hotcity.ro, iConcert.ro, Port.ro, Apropo.ro, Transfer.ro Concerte-online.ro. Parteneri: Media Image, Comunicate de presa.ro, ROI.

Foto: Events/Cristi Mitrea

Citeşte despre: , , ,