Acest eveniment a avut loc in data de 11 Mar 2011.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Vineri, 11 martie 2011, ora 19:30, la Cinema Scala Vineri, 25 februarie 2011, ora 19:00, la Cinematograful Patria din Bucureşti are loc spectacolul „Folk & Lyrics Fest” cu Cătălin Stepa, George Nicolescu şi Maria Ploae.

Folk & Lyrics Fest” s-a născut din dorinţa de a promova simbioză dintre muzică şi poezie, având la bază un concept în premieră pentru România. Astfel, pe parcursul ediţiilor programate pentru prima jumătate a lui 2011, cele mai cunoscute nume ale genului folk şi cei mai mari actori ai scenei româneşti vor oferi publicului spectacole inedite, sau altfel spus, artă la superlativ! Într-o perioadă de criză economică şi socială, organizatorii acestui festival intenţionează să dăruiască momente de cultură românilor pentru a-i desprinde, chiar dacă doar pentru câteva ore, de realitatea cotidiană.

George Nicolescu s-a născut pe 12 martie 1950 la Ploieşti. A debutat în 1973 cu piesa „Eternitate” (muzică purtând semnătura lui George Grigoriu). A absolvit Facultatea de filologie, secţia Franceză-Romană, trei ani mai târziu. În perioada1981 -1982 a fost membru al cenaclului „Flacara”. Dintre piesele cunoscute în interpretarea maestrului amintim: „Ordinea de zi”, „Ritm de dragoste”, „Celei care pleaca”, „Voi reveni cu drag mereu”, „Si cântau mandolinele”, „Cantec pentru sănătatea ierbii”.

Cătălin Stepa, fiul Tatianei Stepa îşi etalează în concerte talentul moştenit de la mama sa. Cătălin cântă de când era copil. A învăţat să cânte de la mama sa, desigur. Fiind îndrăgostit de muzică, a colindat toată ţara însoţind-o pe mama sa la concerte şi acum a sosit rândul sau să susţină spectacole. A participat la Festivalul Naţional Om Bun în decembrie 2010.

Actriţă Maria Ploae s-a născut la 19 februarie 1951 în Moldova, pe Valea Berheciului. În 1972, intră la I.A.T.C obţinând unul din cele 5 locuri scoase la concurs, la clasă marelui actor Octavian Cotescu. Încă de studentă este descoperită de Sergiu Nicolaescu care-i oferă rolul domnişoarei Jugu din filmul
de acţiune după românul lui Vintilă Corbu, ” Un Comisar acuza” /1973. Regretatul regizor Mircea Veroiu îi încredinţează rolul Sida, un rol de debut excepţional de bine interpretat, cu sensibilitate, delicateţe şi francheţe în ” Dincolo de pod”, după românul ” Mara” de Ioan Slavici, unde joacă alături de nume celebre ale teatrului şi filmului românesc : Irina Petrescu, Leopoldina Bălănuţă , Petrica Gheorghiu.
De-a lungul carierei, actriţa a realizat roluri memorabile, în filme de mare valoare pentru cinematografia românească: „Pintea”, „Toamna bobocilor”, „Stefan Luchian”, „Cuibul de viespi”, „Un bulgăre de huma”, „Promisiuni”, „Faimosul paparazzo”, „Binecuvantata fii, inchisoare”.

Informaţii bilete

Biletele s-au pus in vanzare la casa de bilete a cinematografului Patria Scala, în librariile Adevărul, libraria Mihai Eminescu, Music Store (vis-a-vis de magazinul Muzica), magazinul Unirea etajul 2, magazinul Victoria (parter), Palatul Copiilor, Sala Palatului şi staţia de metrou Unirii 1, sau on-line pe www.biletoo.ro.

Preţul unui bilet este de 40 lei.

UPDATE: În urma modificării locaţie şi datei de desfăşurare a evenimentului, organizatorii au anunţat că biletele cumpărate deja rămân valabile pentru noua locaţie şi data. Cei care doresc să îşi recupereze banii pe bilete trebuie să se adreseze centrelor de unde le-au achiziţionat. Această modificare a survenit în urma unei suprapuneri de evenimente în data şi locaţia stabilite iniţial, organizatorii neajungând la o înţelegere cu reprezentanţii locaţiei.

Promoţie

Datorită faptului că prima ediţie a festivalului Folk & Lyrics Fest va avea loc în luna martie – luna femeilor, organizatorii au decis ca la un bilet cumpărat se va primi o invitaţie gratuită pentru soţia,prietena, fiica, sora sau mama posesorului biletului plătit.