În perioada 7-17 noiembrie 2013, Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e Frumoasă!”  revine pentru a VI-a ediţie la Bucureşti cu surprize cât mai diversificate:  de la spectacolele de operetă sau musical-urile, până la concerte, spectacole de dans clasic şi contemportan, cât şi lansări de carte, expoziţii radio sau proiecţii de film.

Spectacolele din cadrul Festivalului „Viaţa e Frumoasă!”

În ceea priveşte spectacolele pregătite, programul este foarte variat, dar şi foarte bogat. Primele pe listă sunt spectacolele „6 – o piesă neterminată pentru pian, idei şi muză”, după o idee de Ştefan Doniga şi Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian”, ce va avea loc pe 8 noiembrie, la Teatrul Metropolis, şi clasicul „Carmen”, coreo-drama pusă în scenă de Teatrul Muzical şi Dramatic de Stat din Georgia în data de 8 noiembrie la Opera Naţională Bucureşti şi în data de 9 noiembrie la Centrul Cultural „Ion Manu”, din Otopeni.

Următoarele pe listă sunt „Baiadera” în data de 10 noiembrie, „Mozart Steps” pe 12, „O poveste japoneză” în 13 şi „Contele de Luxemburg” pe 14, toate spectacolele având loc la Opera Naţională Bucureşti. Mai mult, în data de 16 noiembrie, Centrul Cultural „Ion Mianu” din Otopeni găzduieşte „Nuntă însângerată” şi spectacolul atelier „Secretul Doctorului Honigberger”, începând cu ora 19.

Muzicieni internaţionali se alătură festivalului

De la jazz până la flamenco, melomanii nu au fost uitaţi de organizatori, Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e Frumoasă”! având pregătite 4 concerte speciale.

În data de 7 noiembrie, începând cu ora 19, cântăreaţa de origine spaniolă Concha Buika va anima Opera Naţională Bucureşti cu ritmuri de flamenco combinate cu jazz şi soul, urmând ca în data de 10 noiembrie, în Foaierul Galben al Operei Naţionale, Sonia Theodoridou să încânte publicul bucureştean cu spectacolul său „Kavafis. Umbrele Iubirii„.

Următorul concert va avea loc în data de 14 noiembrie, la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City, Viktoria Tolstoy & Jacob Karlzon pregătind o seară de jazz suedez, fiind urmat în data de 15, la Godot Café-Teatru de concertul „Cu sau fără clape” cu Martin Budinsky, la ţambal, şi Ştefan Doniga, la pian.

Evenimentele speciale din cadrul festivalului

Cum fiecare ediţie are aspectele sale speciale, şi ediţia 2013 a Festivalului „Viaţa e Frumoasă!” le are pe ale lui: este vorba de duelul muzical dintre tenorul Florin Budnaru şi baritonul Cătălin Petrescu, intitulat „Belissimi„, ce va avea loc vineri, 8 noiembrie, ora 20:00, la Grand Cinema Digiplex din cadrul Băneasa Shopping City, şi duminică, 10 noiembrie, ora 19:00, la Centrul Cultural „Ion Manu” din Otopeni.

Mai mult, în data de 9 noiembrie, începând cu ora 19:00, Festivalul „Viaţa e Frumoasă!” sărbătoreşte la Opera Naţională Bucureşti cariera uneia dintre cele mai apreciate soliste de operetă din România, prin spectacolul „Mioara Manea – 25 ani de carieră„.

De asemenea, Thomas Richards şi Mario Biagini se alătură festivalului, pentru prima oară în această formulă, urmând să susţină o conferinţă şi două workshop-uri destinate tinerilor profesionişti din domeniul artelor spectacolului, dar şi două spectacole menite să transpună spectatorii într-o lume cu totul aparte.

Bilete la Festivalul „Viaţa e Frumoasă!”

Biletele pentru evenimentele susţinute la Opera Naţională Bucureşti, Teatrul Metropolis, Teatrul Nottara şi Biblioteca Naţională a României sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.

Biletele pentru evenimentele susţinute la Grand Cinema Digiplex (Băneasa Shopping City) şi Godot Cafe-Teatru sunt disponibile doar în locaţie.

Accesul la evenimentele desfăşurate la Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni şi UNATC „I.L. Caragiale” este gratuit.