UPDATE: Festivalul Peninsula 2013 se desfăşoară la Cluj-Napoca!

Festivalul Peninsula ar putea avea loc în 2013 la Cluj-Napoca, după ce timp de 10 ani acesta s-a desfăşurat la Complexul Weekend din Târgu Mureş. Informaţiile sunt transmise atât de primarul Clujului, Emil Boc, cât şi de Balazsi Pal Elod, directorul de comunicare al Festivalului Peninsula.

Vezi cum a fost anul trecut la Peninsula!

Organizatorii festivalului au anunţat ieri pe contul de Facebook că iau în calcul mai multe variante de locaţie pentru Peninsula 2013. Una din aceste opţiuni ar fi la Cluj-Napoca. În acest sens au avut discuţii cu autorităţile locale, însă deocamdată nu s-a ajuns la o decizie finală.

Liviu Alexa scrie pe blogul personal că decizia a fost luată deja şi că Peninsula 2013 are loc la Cluj-Napoca, pe Valea Gârbăului, în zona fostului poligon al Armatei, unde în vara acestui an a fost amenajat pentru clujeni primul loc de picnic.

peninsula-2012-targu-mures

Şi primarul Clujului, Emil Boc, a afirmat sâmbătă, 29 decembrie 2012, că există un acord de principiu încheiat între organizatorii Peninsula şi conducerea Primăriei Cluj-Napoca legat de mutarea festivalului de la Târgu Mureş, scrie mediafax.ro.

„Sunt toate şansele ca în iulie 2013 Festivalul Peninsula să se desfăşoare la Cluj-Napoca, într-o locaţie care să nu fie în centrul oraşului. Am discutat cu organizatorii Peninsula încă din vara acestui an, după preluarea mandatului de primar şi există un acord de principiu privind organizarea festivalului la Cluj-Napoca. Un anunţ oficial îl vom face după data de 15 ianuarie 2013. Mutarea Festivalului Peninsula la Cluj-Napoca se face în perspectiva desemnării municipiului drept Capitală Europeană a Tineretului în 2015 şi a candidaturii la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2020. Peninsula va fi un eveniment de marcă în 2015 în Cluj-Napoca”, a spus Boc.

504118fce5f5f_026_3555_kiss_terrace_dirtyphonics_foto_biro_istvan

Vezi galerii foto de la Festivalul Peninsula!

Motivele mutării sunt multiple, dar principalul motiv al organizatorilor este că vor ca festivalul să crească, să devină şi mai mare, iar la Târgu Mureş nu au toate condiţiile optime ca să se întâmple acest lucru. La ediţia din acest an, la care au participat aproape 80.000 de fani, organizatorii au simţit că s-a ajuns într-un punct mort.

„Oficial, vă pot declara că sunt mai multe variante pentru desfăşurarea evenimentului, anul viitor, printre care şi o posibilă mutare la Cluj. Am avut întrevederi cu conducerea oraşului (Cluj Napoca – n.r.), dar nu e nimic sigur, nu am finalizat discuţiile. Există posibilitatea să mutăm festivalul. (…) Clujul are destul de multe avantaje. Nu este nimic sigur. La Cluj ar fi cinci-şase locaţii posibile, se pare că cea de pe Valea Gârbăului ar fi ideală. O altă variantă ar fi rămânerea la Târgu Mureş, în aceeaşi locaţie de lângă Complexul de Agrement şi Sport Mureşul”, a declarat, sâmbătă seară, Balazsi Pal Elod, directorul de comunicare al Festivalului Peninsula.

5039552727010_002_1341_main_tinie_tempah_bi_foto_biro_istvan

Părerile despre mutarea festivalului sunt împărţite, însă fanii care nu sunt mulţumiţi de această schimbare au deschis o petiţie online adresată în principal Primăriei Târgu Mureş, pe care încearcă să-i convingă să lupte pentru păstrarea festivalului care atrage mii de turişti în oraşul unde s-a născut, la Târgu Mureş.

Festivalul Peninsula/Felsziget a debutat în 2003 la Târgu Mureş, având ca organizatori şi finanţatori o parte dintre organizatorii şi finanţatorii Festivalului Sziget din Ungaria, dar se pare că în ultimii ani partenerii din Ungaria s-au retras din organizare şi a început să se simtă asta.