În premieră pentru ţara noastră, două festivaluri românești au fost nominalizate pentru European Festivals Awards 2011. B’ESTFEST Summer Camp 2011 şi ARTmania Festival 2011 au fost înscrise la categoria Best Medium Sized Festival, respectiv Best Small Festival.

Votează B’ESTFEST Summer Camp 2011 la European Festivals Awards!

Festivalul ce are loc în fiecare an în Piaţa Mare din Sibiu concurează împotriva unor festivaluri precum Incubate Festival din Olanda, Dragonfly Festival din Suedia, dar şi Week-End Fest din Germania.

Fanii care vor să voteze ARTmania Festival drept cel mai bun festival de tip „small” au la dispoziţie site-ul Festival Awards, unde, cu ajutorul unei parole şi unui email, pot aduce festivalul cu un pas mai aproape de câștigarea titlului. Publicul îşi poate vota festivalul favorit până în data de 6 decembrie 2011.

De asemenea, toţi cei care votează vor intra într-o tragere la sorţi specială, unde au şansa să câştige două bilete la fiecare dintre festivalurile câştigătoare.

Festivalul ARTmania a devenit o tradiţie a Sibiului, astfel, în luna august a fiecărui an, Piaţa Mare este zguduită de cele mai bune trupe din sfera goth şi metal. În ediţia din acest an, pe scena festivalului au urcat artişti precum: Helloween, Tarja Turunen, Sonata Arctica sau Lacuna Coil. Pe lângă show-urile muzicale, în baza biletului, spectatorii au avut acces gratuit şi la numeroase expoziţii şi muzee.