Ed Sheeran va concerta pentru prima dată în România, pe 3 iulie 2019, la Arena Naţională din Bucureşti, anunţă organizatorii concertulului, Barracuda Music, prin intermediul Events. Biletele se pun în vânzare joi, 27 septembrie 2018, la 12:00, pe www.eventim.ro, şi vor avea preţuri cuprinse între 199 lei şi 399 lei.

Vezi galeria foto de la concertul Ed Sheeran la Viena, de pe 7 august 2018

Concertul de la Bucureşti face parte din turneul mondial pentru promovarea albumului „÷” (Divide). Acesta va include o serie de spectacole în Franţa, Portugalia, Spania, Italia, Germania, Austria, România, Republica Cehă, Letonia, Rusia, Finlanda, Danemarca, Ungaria, Islanda şi UK, în perioada mai-august 2019.

În cadrul turneului din această vară din UK, Ed Sheeran a cântat în faţa a peste 1,1 milioane de spectatori, inclusiv în patru seri pe stadionul Wembley din Londra, susţinând astfel cel mai mare turneu al unui artist solo care a avut vreodată loc în UK. De asemenea, Ed este artistul cu cele mai mari vânzări mondiale în 2017 (IFPI).

https://www.youtube.com/watch?v=D9_4lAtWPYg

„÷” (Divide), cel de-al treilea album de studio, a fost lansat în luna martie a anului trecut şi a fost premiat cu Grammy. Cu vânzări de peste 15,5 milioane de albume până în prezent la nivel mondial, „÷” (Divide) include hiturile „Shape of You” (cel de-al treilea cel mai vândut single din toate timpurile în UK şi piesa cu cele mai multe redări în streaming pe Spotify), „Castle on the Hill”, „Galway Girl” (hitul Nr. 1 de Crăciun în 2017 în UK), „Perfect” şi „Happier”.

Ed Sheeran şi-a lansat albumul de debut, „+” (Plus) în 2011, acesta având vânzări de 10 milioane de unităţi şi incluzând piesa de debut cu cele mai mari vânzări în UK din acel an, „The A Team”. În 2014, el a revenit cu cel de-al doilea album, „x” (Multiply), aclamat de critici, şi care a inclus hitul „Thinking Out Loud”. „x” a ajuns nr. 1 în topuri în SUA şi Europa şi a fost recunoscut ca unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile de către The Official Charts Company. În prezent, acel album a vândut 16 milioane de copii în toată lumea, fiind certificat cu platină de 90 de ori pentru vânzări.

La finalul anului 2017, Ed a primit Ordinul de Excelenţă al Imperiului Britanic pentru serviciile sale aduse domeniilor muzicii şi acţiunilor caritabile. A câştigat o gamă largă de premii pe parcursul carierei sale, inclusiv 4 premii Grammy, 4 premii Ivor Novello, 5 premii BRIT Awards, 6 premii Billboard Awards şi multe altele.