UPDATE: Concertul lui Diego el Cigala, unul dintre cei mai cunoscuţi cântăreţi de flamenco, a fost amânat pentru o dată care va fi făcută publică cât mai curând. Biletele cumpărate rămân în continuare valabile, iar cei care doresc să le returneze pot face acest lucru la punctele de vânzare de unde le-au achiziţionat.

Unul dintre cei mai iubiţi cântăreţi de flamenco din lume, Diego el Cigala, vine pentru prima dată în România pentru a suţine concertul „Indestructible”, pe 9 mai 2017, la Sala Palatului din Bucureşti, informează Vreau Bilet, organizatorii concertului. Biletele au fost puse în vânzare şi până pe 15 ianuarie 2017 beneficiază de o reducere de sărbători de 20%.

Considerat unul dintre cei mai inovatori artişti ai secolului, Diego el Cigala, este recunoscut pentru amestecul de genuri exotice din muzica sa, unde domină în principal stilul flamenco. De asemenea, în cântecele sale se regăsesc armonii cubaneze, influenţe de jazz şi ritmuri de folk latino-american.

Câştigător a două premii Grammy şi nominalizat de cinci ori la premiile Latin Grammy, cântăreţul a fost numit „Sinatra al flamenco-ului” de către cei de la Billboard. Artistul este foarte apreciat atât de marii critci muzicali cât şi de colegii săi de breaslă. Celebrul chitarist Paco de Lucia a declarat că Diego el Cigala are „una dintre cele mai frumoase voci de flamenco din timpurile noastre, o voce dulce care pluteşte deasupra lumii”.

Nascut la Madrid, într-o familie de muzicieni de flamenco, Diego el Cigala şi-a început cariera solo în 1998, cu discul „Undebel”. În 2001, artistul a obţinut recunoaşterea internaţională, odată cu lansarea materialului „Corren tiempos de alegria”, pentru care obţine o nominalizare la premiile Latin Grammy, la categoria „Cel mai bun disc de flamenco”.

Colaborarea cu legendarul pianist cubanez Bebo Valdés a dus la creearea unui dublu CD, „Lágrimas Negras” (2003), care a marcat o adevărată revoluţie a acestui gen si i-a adus cântăreţului un premiu Grammy. „Am făcut totul bazându-mă pe intuiţie. Bebo m-a încurajat spunându-mi <<Tu cântă ca un ţigan adevărat, iar eu voi cânta ca un cubanez adevărat!>> Aşa încât tot ce a trebuit să facem a fost să ne lăsăm purtaţi de inspiraţie”, a mărturisit el Cigala.

Artist autentic, care se inspiră doar din propria creativitate, cântăreţul spaniol a mărturisit că nu a încercat niciodată să se inspire din muzica titanilor genului tango. „De ce aş încerca să cânt în felul lor? Aceştia sunt geniali în ceea ce fac. Ideea este să cânt tango aşa cum îl simt eu, izvorât din propria mea experienţă. Trebuie să laşi muzica din tine să te învăluie”, a mai declarat artistul.

Spontan şi original, Diego el Cigala a recunoscut că îşi alcătuieşte repertoriul doar cu acele piese care i se potrivesc, ca şi cum ar proba rânduri de haine. „Unele îmi sunt prea strâmte, altele prea largi, însă descopăr şi piese care mi se potrivesc perfect. Până la urmă sfârşesc prin a alege cântece care mă emoţionează până la lacrimi. Simt că, dacă acestea m-au mişcat atât de tare pe mine, acelaşi lucru se va întampla şi cu publicul”.

Bilete Diego el Cigala la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul Diego el Cigala de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 9 mai 2017, pot fi achiziţionate online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală. Până pe 15 ianuarie 2017, bilete vor beneficia de o reducere de sărbători de 20%.

Categorie Preţ întreg
Categoria VIP 250 lei bilete
Categoria 1 200 lei  bilete
Categoria 2 150 lei  bilete

Concertul Diego el Cigala de la Bucureşti este un eveniment organizat de Vreau Bilet.