Deep Purple, legendele rock-ului clasic vor reveni în România pentru a susţine un concert la Sala Polivalentă din Bucureşti pe data de 20 februarie 2014, după concertul de la Cluj-Napoca, din acest an. Biletele au fost puse în vânzare la preţuri cuprinse între 95 şi 265 de lei.

Trupa britanică a fost înfiinţată în anul 1968 ca o trupă de hard rock, totodată fiind consideraţi de specialişti pionieri ai genului heavy metal. Lansarea albumului „Deep Purple In Rock” (1970) a însemnat conturarea identităţii muzicale a formaţiei. Au urmat „Fireball” şi „Machine Head”, unul dintre cele mai cunoscute albume Deep Purple, ajuns pe prima poziţie în clasamentul britanic. „Highway Star”, „Space Truckin’”, „Lazy” şi „Smoke on the Water” sunt doar câteva dintre piesele care aveau să devină reprezentative pentru cariera trupei.

În ultimii ani, Deep Purple a continuat să lanseze albume şi să concerteze în toată lumea, consolidându-şi poziţia de „legendă” a genurilor hard rock şi heavy metal. De altfel, muzica trupei a influenţat de-a lungul timpului numeroşi alţi artişti precum Metallica, Aerosmith, Van Halen, Alice in Chains, Bon Jovi, Motörhead şi chiar „noul val” de heavy metal britanic: Iron Maiden, Judas Priest sau Def Leppard.

Postul de radio britanic Planet Rock a clasat-o pe poziţia a cincea în clasamentul celor mai influente trupe din lume. Cu vânzări record de peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, dintre care aproape 18 milioane de copii vândute doar în Statele Unite, Deep Purple îşi continuă povestea muzicală cu un nou material discografic, lansat în primăvara acestui an: „Now What?!”.

Existenţa Deep Purple a cunoscut numeroase modificări în componenţă, nume mari ale rock-ului marcând istoria acesteia: Ian Gillan, Ritchie Blackmore, David Coverdale (Whitesnake) sau regretatul Jon Lord.

Bilete Deep Purple la Bucureşti

Biletele pentru concertul organizat de Emagic la Bucureşti sunt disponibile pe www.myticket.ro, dar şi în reţeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi Sala Palatului la următoarele categorii de preţ:

Categorie Preţ
Categoria 1 (locuri pe scaun) 265 lei
Categoria 2 (golden ring – în picioare) 200 lei
Categoria 3 (locuri pe scaun) 185 lei
Categoria 4 (locuri pe scaun) 145 lei
Categoria 5 (locuri pe scaun) 120 lei
Categoria 6 (gazon – în picioare) 115 lei
Categoria 7 (peluză – pe scaune) 95 lei
Harta locurilor la concertul Deep Purple - Foto: myticket.ro

Harta locurilor la concertul Deep Purple – Foto: myticket.ro