Celebra trupă de rock, Deep Purple, a lansat un nou album, „inFinite” pe 7 aprilie 2017. În cadrul concertului de deschidere a turneului „Long Goodbye Tour”, care va avea loc la Romexpo din Bucureşti, pe 13 mai 2017, membrii trupei vor promova noul lor proiect muzical. Canadienii de la Monster Truck vor concerta în deschidere.

La 4 ani distanţă de la ultimul disc lansat, Deep Purple revine în forţă în topurile muzicale cu „inFinite”, un material care combină mai multe stiluri: hard rock, blues rock, progressive rock şi heavy metal. Noul proiect muzical include 10 piese și este cel de al cincelea disc scos de trupă în această formulă. Pentru promovare, formaţia a lansat primele trei single-uri: „Time for Bedlam”, „All I Got Is You” şi „Limitless”, înainte de lansarea oficială a albumului. Bob Ezrin, care a lucrat cu multe nume celebre din industrie, precum Alice Cooper şi Pink Floyd, este producătorul noului material.

„Dacă luați lucrurile literalmente, aţi putea crede că partea «finită» din numele albumui descrie experiența Deep Purple, cu un început clar și cu un sfârșit nebulos, dar ce credeți despre acel «in»? Cuvântul «infinite» (infinit) este o sabie cu două tăișuri tridimensionale, descrie ceva ce merge totdeauna în toate direcțiile. Stephen Hawking spunea în «O scurtă istorie a timpului» că înainte de Big Bang nu era nimic. Asta contrazice ideea universului nostru ca fiind infinit, pentru că oferă un punct de plecare, contrazicând conceptul. Deci universul lui Hawking este finit prin definiție, chiar dacă el e de acord sau nu cu asta. În mod ironic, Hawking greșește (oamenii de știință întotdeauna greșesc, până la urmă), prin urmare, Universul este infinit, ceea ce înseamnă că nu se va sfârși, și, de asemenea nu a început vreodată, și corolarul este, desigur, că noi nu existăm. Există o soluție metafizică la toate acestea, dar va trebui să aștepte până după turneu, pentru că, slavă Domnului, sunt doar 24 de ore într-o zi, pentru moment, sau zece ore în sistemul decimal metric”, a încercat Ian Gillan, solistul trupei, să explice numele albumului.

Înfiinţată în 1967, Deep Purple este una dintre cele mai cunoscute trupe britanice de rock, care a debutat cu albumul „The Shades of Deep Purple” (1968). Muzica formaţiei cuprinde un mix de stiluri muzicale din zona rock, printre care: hard rock, progressive rock, heavy metal, blues rock şi psychedelic rock.

Până în prezent, grupul a lansat peste 20 de materiale de studio, peste 35 de albume live şi peste 20 de compilaţii. „Smoke On The Water”, „Child In Time”, „Soldier of Fortune”, „When A Blind Man Cries” şi „Perfect Strangers” se numără printre cele mai cunoscute piese ale sale. De-a lungul carierei lor, britanicii de la Deep Purple au colaborat cu mai mulţi artişti de renume, printre care: Ozzy Osbourne,  Kiss, Iron Maiden, Led Zeppelin şi Black Sabbath.

În 2016, trupa a fost introdusă în Rock & Roll Hall of Fame. De asemenea, pentru întreaga sa carieră, formaţia a primit numeroase premii printre care şi „Legend Award” la gala de premiere World Music Awards din 2008.

Bilete Deep Purple la Romexpo din Bucureşti

Biletele pentru concertul pe care trupa Deep Purple îl va susţine la Romexpo din Bucureşti, pe 13 mai 2017, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor.

Categorie Preţ
Tribună 350 lei bilete
Golden Ring 270 lei bilete
Gazon A 190 lei bilete
Gazon B 130 lei bilete

Concertul Deep Purple de la Bucureşti este un eveniment organizat de Events.