Acest eveniment a avut loc in data de 23 May 2015.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Sâmbătă, 23 mai 2015, de la ora 22:00, Darude vine pentru prima dată în România şi aduce „furtuna” la Arenele Romane din Bucureşti. În deschiderea evenimentului TrancENDancE vor mixa Snatt & Vix.

Cum poate fi un single lansat în 1996 actual? Doar Darude poate răspunde la această întrebare şi aşteptăm cu entuziasm să aflăm răspunsul pe 23 mai, la Arenele Romane.

Începuturile muzicii trance sunt strâns legate de celebrul single „Sandstorm” a lui Darude, o piesă care, de 19 ani, se face remarcată oriunde se aude. Din 1996 şi până acum am trecut de la casete, la CD-uri, formate digitale şi am ajuns până la servicii de music streaming, însă „Sandstorm” a reuşit să facă trecerea prin toate aceste etape cu succes.

E greu să definim exact ce face ca acest single să fie atât de recognoscibil în 2015, dar putem înţelege de ce a avut succesul fulminant pe care l-a înregistrat la data lansării sale: BPM-ul ridicat, ritmul începe să te obsedeze şi energia specifică party-urilor trance de la începutul anilor 2000.

Darude povesteşte că a compus piesa care l-a făcut celebru aproape dintr-un accident, încercând să descompună o altă piesa trance al cărei nume a rămas secret până astăzi. Această întâmplare a dat naştere unui single definitoriu pentru muzica electronică, iar luna aceasta avem şansa să-l ascultăm pe Darude mixând live la Arenele Romane.

Pe 23 mai, Darude va ajunge pentru prima dată în faţa publicului din România, pentru a mixa beat-ul repetitiv, aproape mecanic, dar pătrunzător care a urcat în topuri din toată lumea când a fost lansat.

Ca o curiozitate muzicală, „Sandstorm” a devenit chiar un meme la finalul lui 2014, când un jucător de Leage of Legends a pus piesa pe fundalul unei filmări care surprindea secvenţe dintr-un joc. Clipul a ajuns pe Reddit şi a câştigat surprinzător de repede popularitate, iar userii au întrebat frecvent în comentariile la clipul de pe Youtube ce piesă se aude pe fundal. Răspunsul – Darude, „Sandstorm” – a devenit astfel un meme şi chiar şi acum după aproape 7 luni, se mai scrie despre acest lucru. Darude nu a fost deranjat deloc de această întâmplare, ba chiar a apreciat-o şi se bucură de noul său val de fani, gameri înrăiţi.

Bilete Darude la Arenele Romane din Bucureşti

Biletele pentru show-ul Darude de la Arenele Romane din Bucureşti, din 23 mai 2015, costă 40 de lei (acces general) şi 100 de lei (VIP) pot fi cumpărate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro.

Accesul persoanelor sub 18 ani este strict interzis!