cokelive-peninsula

Cel mai mare festival de muzica din Romania a gazduit concerte inedite intr-o atmosfera incendiara, creata de public in tandem cu artistii prezenti pe scenele amenajate la Targu Mures.

In week-end-ul prelungit care tocmai a trecut, mai precis 4 zile (de joi pana duminica) s-a desfasurat a 7-a editie a festivalului CokeLive Peninsula, astfel ca cele mai diverse genuri muzicale au rasunat pe malul raului Mures de la rock, folk, pop, dance pana la muzica electronica, trance si progressive house.

S-au aliniat la scena si au incantat publicul prin reprezentatii live, melodii consacrate sau piese mixate: 16 formatii internationale, 30 DJ-i din care 10 romani, 20 de formatii romanesti printre care Iris, Vita de Vie, Vama, Kumm si Sarmalele Reci.

Headline-urile de pe „Coca-Cola Main Stage” au fost (in ordine pe zile): Tiesto, Nine Inch Nails si The Prodigy. Pe celelate scene au mai urcat Pavel Stratan (Coke Terrace), Booka Shade (Freedom Arena), Guerillas (Ursus Party Tent). In ultima zi, britanicii de la The Prodigy au adus, asa cum asteptau organizatorii, cel mai mare numar de vizitatori, reusind sa stranga in fata scenei peste 15 000 de tineri aflati in delir.

Pe o vreme buna, chiar foarte buna, fata de editiile precedente, peninsularii s-au bucurat in timpul zilei de activitati interactive, sporturi, jocuri, locuri de relaxare si de racorire. Unii, cei mai curajosi, au sarit cu coarda elastica, altii s-au urcat in balon si au privit festivalul de la inaltime. Noi ne-am gasit oaza de racoare in timpul zilei in Labirintul creat din lazi de Coca-Cola si am privit un joc de fusbal uman. Cei pasionati de shooting-uri si nu numai s-au inscris la o partida de paintball, iar apoi au mers pe la baruri sau terase ca sa povesteasca celorlalti cum s-au distrat.

Pe scurt, distractia a fost pe placul si pe buzunarul tuturor. Mancarea a fost variata, multa si buna, totodata accesibila ca pret: o portie consistenta de gulas 8 lei, un porumb fiert 2 lei, un meniu gratar cu garnitura si salata 11 lei, un mic 2,5 lei, o bere la pahar 3 lei. Ziua am mers la plaja in incinta Complexului Week-end, unde toti peninsularii au avut intrarea gratuita.

CokeLive Peninsula este un eveniment unic in Romania, deoarece este singurul unde poti trai atmosfera de festival total, de petrecere continua, zi si noapte. Festivalurile nu sunt o stiinta exacta, dar despre ele se stie ca se organizeaza in onoarea cuiva sau a ceva. CokeLivePeninsula onoreaza tinerii si are loc pentru tinerii din Romania, inclusiv pentru cei din Targu Mures, acolo unde are loc de 6 ani, dar si pentru cei din tarile vecine sau mai indepartate. Potrivit sondajelor, 6% din peninsulari au fost tineri veniti din Ungaria, Bulgaria, Austria, SUA, Moldova, Germania, Franta, Danemarca.

Anul acesta Festivalul Peninsula a luat denumirea CokeLive Peninsula datorita implicarii mai pronuntate a companiei Coca-Cola Romania in pregatirea evenimentului, astfel ca festivalul a capatat o amploare si mai mare. Festivalul din Ardeal se caracterizeaza prin abundenta, incepand cu concertele in lant, distractiile variate si continuand cu locurile de campare si ofertele gastronomice. Modul in care este conceput si organizat acest festival asigura multumirea tuturor, este practic imposibil sa nu-ti gasesti muzica preferata, mancarea preferata, distractiile care te atrag, care te relaxeaza sau care iti cresc adrenalina la cote neimaginate…e loc pentru toata lumea. Este locul unde traiesti experiente inedite cu prietenii si iti faci noi cunostinte. Ziua tinerii stau la plaja si se distreaza, noaptea danseaza la concerte fara oprire si fara sa simta ca au obosit. Ai putea spune ca urmeaza toti un program impus, dar de fapt, fiecare e liber sa aleaga, pentru ca are de unde! Seamana cu vacanta perfecta, cu pachetul „concerte all inclusive”, in care primesti mai mult decat iti puteai dori. Odata ajunsi in Bucuresti, imi doream sa fiu inapoi la Peninsula.

Bugetul pentru aceasta editie a fost de peste 1,2 milioane de euro alocat evenimentului, iar biletele de intrare la CokeLive Peninsula au avut preturi cu 60-70% mai mici decat la festivalurile din Europa de Vest, ceea ce reprezinta un avantaj net pentru tinerii romani, care pot asista la concertele unor artisti de renume mondial, dar platind mai putin.

In cifre CokeLive Peninsula din 2009 a insemnat peste 60 de artisti, care au sustinut concerte unicat, 58 000 de tineri care au aplaudat, au cantat si s-au distrat in fata a 4 scene amenajate pe o suprafata de aproximativ 10 hectare, peste 3000 de locuri de campare aflate pe o suprafata de 3,5 hectare si peste 100 de activitati non-muzicale. Toate acestea, pentru mii de tineri inseamna o experienta care se cere retraita si nu oricum, ci la maxim!

Asa ca asteptam festivalul din 2010, pentru care organizatorii au promis ca vor reveni cu forte proaspete si invita tot mai multi tineri sa participe, deoarece distractia inseamna tinerete si CokeLive Peninsula este conceput si organizat exclusiv pentru tineri, pentru a le satisface gusturile si nevoile lor de distractie. Nu degeaba evenimentul este cunoscut ca cel mai mare festival studentesc si de tineret din Romania.

Foto: Szentes Zágon – Suie Paparude
Foto: Biró István – Vama, Parov Stelar & Band, Tiesto, The Prodigy
Foto: Călin Ilea – Sarmalele Reci, Pavel Stratan
Foto: Haáz Sándor – Iris