Noi artişti au fost confirmaţi la UNTOLD Festival şi noi informaţii despre eveniment au fost anunţate în cadrul unei conferinţe de presă organizate pe 5 martie 2015, la Cluj-Napoca. Organizatorii se aşteaptă ca festivalul să adune peste 300.000 de participanţi din toată ţara, dar şi de peste hotare, în perioada 30 iulie – 2 august 2015, în mai multe locuri din Cluj-Napoca.

Fedde le Grand, Andy C, Tujamo, Pendulum Dj Set, DJ Premier, Wilkinson, Bondax, Foreign Beggars, P Money, Akua Naru, Crazy P, Jeru the Damaja, Onra (live), Mr Woodnote & Eva Lazarus, Nightmares on Wax (dj set), Subcarpaţi, Şuie Paparude sunt noii artişti anunţaţi, alături de Avicii, David Guetta, ATB, John Newman, Tinie Tempah, Patrice, Cazzete, Fatman Scoop, artişti deja confirmaţi.

„Ne propunem să organizăm unul dintre cele mai mari evenimente muzicale din Europa şi promitem că UNTOLD Festival va fi mai mult decât un festival, va fi o experienţă senzorială unică, în România. UNTOLD va aduce la un loc acţiunea, personajele şi intriga unei poveşti de neuitat. Ideea noastră a pornit de la nevoia şi dorinţa unor astfel de evenimente pe care le-am regăsit la pasionaţii de muzică din regiune”, a declarat Bogdan Buta, Director General UNTOLD Festival.

Povestea UNTOLD Festival

Inspirat din festivaluri de categoria Major Festivals din Europa şi Statele Unite ale Americii, UNTOLD Festival promite minimum 80 de ore de party incendiar în care Clujul se va transforma în destinaţia turistică muzicală a verii. Povestea spusă pe ritmul muzicii, începe în inima Transilvaniei, pe tărâmul în care vampirii, ielele, lostriţele uriaşe şi alte personaje fantastice trec graniţa înspre lumea reală.

UNTOLD Festival 2015 este doar începutul unei lumi vizuale pline de farmec şi mister, în care Clujul devine tărâmul magic unde personaje precum Prâslea cel Voinic sau Greuceanu prind viaţă. Anii viitori vor reprezenta fiecare câte un capitol unic din povestea nespusă, ce va transforma oraşul într-o lume specială şi plină de imaginaţie.

Peste 23.500 abonamente vândute în mai puţin de 2 luni

Peste 23.500 de abonamente au fost vândute până în acest moment, doar unul din patru abonamente fiind vândute în Cluj-Napoca, iar restul în principalele oraşe din ţară şi din străinătate.

Preţul noului abonament Pre-Sale, pentru toate cele patru zile de desfăşurare ale evenimentului, este de 259 lei şi va fi valabil până la data de 8 aprilie 2015, în limita a 10.000 abonamente. Acestea sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.

UNTOLD Festival, în Arena Clujului

Spaţiul de poveste va fi amenajat în cinci zone tematice: Hoia Baciu devine The Mountain, Malul Someşului devine The River, Parcul Central devine The Forest, Piaţa Unirii se schimbă în The Citadel, iar Cluj Arena devine The Arena.

UNTOLD cucereste Clujul - infographic

Zona River va avea trei scene – cea principală, la Cluj Arena, şi două scene secundare, în interiorul şi exteriorul Sălii Polivalente. Aici, participanţii vor avea posibilitatea să savureze preparate din bucătăriile internaţionale, pe toată perioada festivalului.

Zona The Forrest va fi situată în Parcul Central şi va fi alcătuită din două scene, un târg de produse urbane şi o zonă specială de chill out, pregătită pentru vizitatori.

Zona The Citadel va avea o scenă situată în Piaţa Unirii, special creată pentru a da impresia unui castel.

Zona The Pool va fi amenajată într-un ştrand din Cluj Napoca, în incinta căruia se va amenaja o scenă.

Camping UNTOLD Festival

UNTOLD Festival amenajează zone de camping şi o parcare pentru vehicule mici. Campingul, accesibil tuturor participanţilor în limita locurilor disponibile, va fi îngrădit şi păzit permanent. În interiorul acestuia vor exista duşuri cu apă curentă, toalete ecologice şi zone de reciclare. Tot pe teritoriul campingului vor funcţiona magazine non-stop, terase, precum şi o zonă de foodcourt.

Costurile pentru accesul cu cortul sau cu rulota în zona camping-ului vor fi de 49 lei de persoană, iar costul pentru parcare va fi de 39 lei de maşină. Costurile includ cele patru zile de festival. Pentru accesul la zona de camping, vor fi puse la dispoziţie mijloace de transport în comun.

UNTOLD Festival este proiectul major al programului Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului, organizat de Federaţia SHARE Cluj-Napoca în parteneriat cu organizaţia Student Plus, fondator al Federaţiei SHARE Cluj-Napoca.

UNTOLD se anunţă a fi cel mai mare festival de muzică din România, având o investiție de 4,5 milioane euro. Acesta se va desfăşura pe minimum 10 scene şi va beneficia de sprijinul a 1.000 de voluntari.