Acest eveniment a avut loc in data de 1 Dec 2013.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Duminică, 1 decembrie 2013, de ziua naţională a României, de la ora 19:00, trupa The Straits va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti. Spectacolul vine la 7 luni după ce Mark Knopfler, fondatorul, compozitorul, chitaristul şi solistul legendarei trupe Dire Straits, a concertat tot la Sala Palatului.

Povestea trupei The Straits a început în urmă cu doi ani, la Roma. Clăparul trupei Dire Straits, Alan Clark, şi saxofonistul Dire Straits, Chris White, luau micul dejun lângă piscina unui hotel într-o frumoasă şi însorită dimineaţă, când Alan a mărturisit că vor forma o noua trupă, şi anume The Straits, care să continue moştenirea lăsată de fosta trupă Dire Straits, dezmembrată în anul 1996. Oferindu-li-se şansa să cânte într-un spectacol de binefacere la Albert Hall şi descoperindu-l recent şi pe vocalistul şi chitaristul Terrence Reis, pe care Alan îl mai ascultase interpretând magistral câteva piese ale trupei Dire Straits, idea de a pune bazele trupei The Straits a venit aproape natural.

Noii trupe i s-a mai alăturat şi Phil Palmer, chitaristul care însoţise Dire Straits în turneul mondial „On Every Street” în ’91-’92, iar ca toboşar a fost cooptat Steve Ferrone, unul dintre cei mai buni toboşari din lume şi un foarte bun prieten de-al lui Alan, încă de pe vremea când cântau împreună în trupa lui Eric Clapton.

Printre componenţii trupei The Straits şi-a mai câştigat locul şi Mickey Féat, un basist şi un vocalist foarte apreciat, care a mai evoluat alături de nume care au făcut istorie în lumea muzicii precum David Gilmour sau Art Garfunkel. Jamie Square, un clăpar şi solist vocal extrem de talentat, era singurul om de care mai aveau nevoie pentru ca noul proiect să prindă viaţă. Alan Clark l-a văzut crescând pe Jamie Square, el şi familia acestuia fiindu-i vecini într-un sat din Northumberland, şi i-a putut urmări transformarea într-un fantastic compozitor şi muzician ce poate cânta la mai multe instrumente.

The Straits a luat naştere rapid şi cu nişte membri de un asemenea calibru nu i-a fost greu să se impună, mai ales după succesul răsunător pe care băieţii l-au avut la spectacolul de caritate de la Albert Hall, astfel că au hotărât să continue proiectul, menţinându-se până astăzi şi bucurându-se din plin de aprecierea fanilor fostei Dire Straits.

Singura schimbare făcută a fost înlocuirea lui Phil Palmer, care a trebuit să răspundă unui angajament mai vechi, şi anume acela de a pleca într-un turneu mondial cu George Michael, locul său fiind luat de nu mai puţin talentatul Adam Phillips, care a mai lucrat printre alţii cu Rod Stewart, David Bowie, Tina Turner, Cher, Lionel Richie sau Andrea Bocelli.

The Straits vor răspândi asupra Bucureştiului farmecul muzicii Dire Straits într-un spectacol de două ore în care fanii muzicii britanicilor vor putea asculta: „Sultan of swings”, „Your latest trick”, „Tunnels of Love”, „Money for nothing”, „Brothers in arms” sau „Romeo and Julliet”.

Bilete The Straits la Sala Palatului din Bucureşti

Spectacolul este organizat de Phoenix Entertainment, iar biletele sunt disponibile la preţurile de 345, 240, 155, 105 şi 65 lei, în funcţie de categorie, prin reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.

Categorie bilete Preţ
VIP 345 lei cumpără bilete
Categoria I 240 lei cumpără bilete
Categoria II 155 lei cumpără bilete
Categoria III 105 lei cumpără bilete
Categoria IV 65 lei cumpără bilete