Acest eveniment a avut loc in data de 5 Dec 2017.
Vezi alte evenimente cu , , .
Vezi alte evenimente la din .

Marţi, 5 decembrie 2017, de la ora 21:00, trupele Sólstafir, Myrkur şi Árstidir concertează în clubul Quantic din Bucureşti, în cadrul unei seri dedicate rock-ului nordic.

Sólstafir este o trupă islandeză înfiinţată în 1995. Numele ei este derivat din simbolistica razelor crepusculare ale soarelui, iar muzica este un amestec hipnotizant de sonorităţi atipice întregite vizual cu peisaje islandeze care taie răsuflarea. Stilul muzical adoptat de islandezi este post rock/heavy metal.

Pe parcursul carierei de peste 20 de ani, Sólstafir a lansat şase albume de studio, cinci EP-uri şi 4 single-uri. Recunoaşterea internaţională a formaţiei a venit o dată cu albumele „Köld” (2009) şi „Svartir Sanda” (2011), care au dat criticilor „bătăi de cap” în etichetarea şi încadrarea muzicii create de Sólstafir, într-un anumit gen. „Berdreyminn”, cel mai recent album a fost lansat în primăvara anului 2017.

„Fjara”, „Hula”, „Goddess of The Ages” şi „Silfur-Refur” se numără printre cele mai cunoscute piese ale formaţiei. Muzica lor s-a auzit pe scenele marilor  festivaluri europene: Roskilde Festival (Danemarca), Wacken Open Air şi Summer Breeze Open Air (Germania) sau Sweden Rock (Suedia).

Myrkur este proiectul muzical de black metal al artistei daneze Amalie Bruun. EP-ul „Myrkur”, produs în totalitate de Bruun, a fost lansat în 2014 şi i-a adus adus artistei un contract important cu Relapse Records. Primul album de studio, „M”, a fost lansat în 2015, iar  în prezent, Myrkur pregăteşte lansarea celui de-al doilea material, intitulat „Mareridt”, în care explorează lumi întunecate, misterioase, încărcate de metafore muzicale deosebite, toate aranjate într-un ansamblu terifiant şi fabulos deopotrivă.

Înfiinţată în 2008, Árstidir  este o trupă de indie pop rock/chamber pop, înfiinţată în Islanda. Stilul specific al formaţiei constă în armonia vocală a membrilor trupei. Până în prezent, trupa are la activ patru materiale discografice. „Verloren Verleden” (2016) este cel mai recent album, pe care se regăseşte şi colaborarea cu artista Anneke van Giersbergen.

Bilete Solstafir, Myrkur şi Árstidir în Clubul Quantic din Bucureşti

Biletele pentru concertele pe care Solstafir, Myrkur şi Árstidir le susţin în Clubul Quantic din Bucureşti, pe 5 decembrie 2017, pot fi achiziţionate din reţeaua iaBilet şi online de pe www.iabilet.ro, la preţuri care diferă în funcţie de perioada de achiziţie.

Categorie Preţ Early Bird Preţ presale Preţ la intrare
Acces General 59 lei 69 lei 80 lei bilete
Golden Circle 85 lei 99 lei 110 lei bilete

Concertele Solstafir, Myrkur şi Árstidir sunt un eveniment METALHEAD organizat de Bestmusic Live Concerts.