Miercuri, 15 noiembrie 2023, de la ora 19:30, Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de Mătase susțin un concert la Sala Palatului din București. Alături de artiști vor urca pe scenă și alte trei prestigioase grupuri de muzici de tradiție: un taraf din Gratia (Teleorman), un trio din Poienile Izei (Maramureșul voivodal) și un taraf din Moldova de Sus (Botoșani).

Intitulat „Sânge pe mustață”, spectacolul va urmări trei direcții generale: un filon de muzică țărănească românească, unul de muzică lăutărească urbană și unul de pop music generic românesc (valsuri, tangouri și cântece de cabaret de la începutul sec. XX până după cel de-al doilea război mondial).

Lăutarul-culegător de muzici de tradiție Simion Bogdan-Mihai, născut în 1990 la Râmnicu-Vâlcea, a început sa studieze cobza de la 15 ani. În 2006, la 16 ani, a călătorit prin România, culegând cântece lăutărești și învățând de la puținii cobzari rămași în viață. Începând cu  2017, a susținut numeroase concerte de muzică lăutărească cu taraful Lăutarii de Mătase. A lucrat la coloana sonoră a documentarelor „Flavours of Romania” și „Wild Carpathia” realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley.

Primul său album, „Valahia în Demol”, lansat la 1 mai 2021, conține 5 cântece, toate din Muntenia și Oltenia, din preajma anului 1800. Cel de-al doilea album, lansat anul acesta, „Drum pavat cu bolovani”, deține un mic record de vânzări (1000 de exemplare epuizate în 9 ore). Ambele au fost produse de Adrian Despot.

Simion-Bogdan Mihai a colaborat cu artiști din zone muzicale diverse, precum Mihai Mărgineanu, Taraf de Haidouks, Les Elephants Bizarres, Chimie, Samurai și alții.

Bilete Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de Mătase la Sala Palatului din București

Biletele pentru concertul Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de Mătase, din 15 noiembrie de la Sala Palatului din București, pot fi achiziționate din rețeaua iaBilet și online pe iaBilet.ro la următoarele categorii de preț:

  • VIP – 198 lei
  • Categoria 1 – 156,09 lei
  • Categoria 2 – 124,66 lei
  • Categoria 3 – 103,71 lei
  • Categoria 4 – 72,28 lei

La prețul biletelor se poate adăuga comisionul de emitere bilet al agenției de ticketing.

Concertul Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de Mătase de la Sala Palatului este organizat de Media Group Services International.