Acest eveniment a avut loc in data de 14 Oct 2015.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Miercuri, 14 octombrie 2015, de la ora 20:00, Morrissey va susţine un concert în premieră în România, la Sala Palatului din Bucureşti. Morrissey şi-a început cariera muzicală ca vocalist al trupei The Smiths, trupă care a făcut valuri în Anglia în anii ’80.

Morrissey a prins microbul scrisului la o vârstă foarte fragedă, şi deşi preferata sa e poezia, atacă toate genurile literare, iar la doar 20 de ani i se publică biografia lui James Dean, „James Dean nu este mort”. Talentul lui de scriitor se reflectă şi în versurile pieselor pe care le compune, ca vocalist al trupei The Smiths şi ulterior în cariera solo.

În 1982, începe să colaboreze cu chitaristul şi compozitorul Johnny Marr, şi astfel ia naştere probabil cel mai redubatibil duo componistic al anilor ‘80. Celor doi li se alătură curând colegii de şcoală ai lui Marr, Andy Rourke (bass) şi Mike Joyce (tobe) şi astfel ia naştere trupa The Smiths. The Smiths a lansat şase albume de studio şi mai multe single-uri de succes între 1983 şi 1987.  Trupa s-au despărţit în 1987 din cauza unui conflict dintre Morrissey şi Marr.

Anul următor, Morrissey se lansează într-o carieră solo, cu albumul „Viva”, un disc bine primit de fani şi de critici depotrivă. Parcursul său pe cont propriu înregistrează chiar o notorietate mult mai mare în SUA decât avusese vreodată trupa The Smiths. Cel mai mare triumf este albumul „Your Arsenal” (1992), nominalizat la Grammy pentru „cel mai bun album alternativ”.

Turneul „Oye Esteban” (1999-2000) prinde foarte bine în America Latină, iar Morrissey revine în 2004 cu discul „You Are the Quarry”, de pe care strălucesc single-urile „The World Is Full of Crashing Bores” şi „How Can Anybody Possibly Know How I Feel?”.

Morrissey rămâne un artist-cult, cu o bază de fani foarte loiali, care îl adoră. O parte dintre ei continuă să spere la o reuniune The Smiths, deşi este foarte puţin probabilă. Textele lui Morrissey sunt deseori deprimante, abordând teme ca dragostea, moartea, vegetarianismul, alienarea, toate fiind îmbibate cu o doză de umor care nu te lasă indiferent.

Bilete Morrissey la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul Morrissey din 14 octombrie 2015, de la Sala Palatului din Bucureşti, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro la preţuri care diferă în funcţie de poziţionarea faţă de scenă:

Categorie Preţ
Cateogoria VIP  260 lei cumpără bilete
Categoria I  220 lei cumpără bilete
Categoria II  190 lei cumpără bilete
Categoria III  145 lei cumpără bilete
Categoria IV  120 lei cumpără bilete

Concertul Morrissey de la Sala Palatului din Bucureşti este un eveniment organizat de Events.