Acest eveniment a avut loc in data de 29 Nov 2010.

Luni, 29 noiembrie 2010, ora 20:00, solista Misia va urca pe scena de la Operei Naţionale din Bucureşti.

După ediţia de anul acesta a Festivalului Plai, datorită reacţiilor participanţilor şi dorinţei fadistei de a se întoarce în România cât de curând, organizatorii Plai o aduc pe Misia şi la Bucureşti.

Revenirea Misiei în România va reprezenta promovarea celui mai nou material discografic al acesteia – dublul album „Ruas”. Un dublu album complex, complet, unde ne sunt prezentate străzi (asta înseamnă „ruas”): străzile vieţii, străzile tristeţii, străzile iubirii, strazile absenţei, străzile tuturor străzilor, străzile destinului, străzile fado – străzile pe care ne mişcăm fiecare dintre noi, până la ultima suflare. Străzile – aceste locuri de trecere, de întâlnire şi de despărţire, pe care le traversăm zilnic încercând să ne trăim viaţa.

Misia este considerată una dintre cele mai bune voci ale fado‐ului din istorie, o demnă urmaşă a Amaliei Rodriguez. Un pionier, un spirit liber, Misia este mai mult decât o simplă interpretă. Misia este cea care duce tradiția portugheză mai departe, este o adevărată ambasadoare a muzicii recunoscută în întreaga lume, mărturie în acest sens stând toate ordinele, distincțiile, medaliile şi premiile pe care le‐a cucerit.

Viaţa Misiei a fost conturată de călătorii muzicale, poetice şi geografice – o necesitate pentru un artist care a crescut în nonconformism şi exuberanţă, sub influenţa a două culturi: cea a tatălui (liniştea culturii portugheze burgheze) şi cea a mamei şi bunicii (lumea artistică spaniolă).

Misia este cea care, cu eforturi uriaşe a deschis noi căi în fado, fiind un pionier al genului.

Primele succese le‐a înregistrat dincolo de graniţele ţării: în Spania şi Japonia, apoi în Franţa şi Germania. Mai târziu, a început să devină cunoscută în întreaga lume, dezvoltând o bogată carieră internaţională. Din 1993 a devenit al doilea artist, după Amalia Rodriguez, care a dus fado pe scenele mari ale lumii şi chiar a triumfat în locuri în care fado nu ajunsese până atunci. De la primul album scos de Misia, reacţia publicului a fost una entuziastă în faţa creativităţii fără seamăn a muzicii portughezei. Proiectele sale au primit recunoaştere largă, iar vânzările au crescut rapid. Misia a adunat premiu după premiu. Al doilea album al său, „Misia Fado”, a fost lansat în Japonia, Coreea de Sud şi Spania. „Tanto menos, tanto mais” a obţinut premiul Académie Charles Cros. „Garras dos Sentidos” s‐a vândut în 250.000 de exemplare. Pentru prima dată, acordeonul, vioara şi pianul se auzeau împreună în cântece fado. „Ritual”, un tribut adus artiştilor de la Casas de Fado, a acoperit un repertoriu de cântece populare. După lansarea albumului, Misia a adus fado, pentru prima dată, pe legendara scenă de la Papal Palace, la Festivalul de la Avignon.

Biletele pentru concert au preţuri cuprinse între 70 şi 250 de lei şi vor putea fi achiziţionate de la casieria Sălii Palatului, precum şi on‐line, de pe site‐urile www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro şi www.bilete.ro.

Opera Naţională: Bd. Mihail Kogalniceanu nr 70-72, Bucureşti.