Miercuri, 8 martie 2023, de la ora 20:00, Mariza susține un concert excepțional la Sala Palatului din București. Concertul, parte din turneul mondial al artistei, va fi dedicat Zilei Internaționale a Femeii încununând, totodată, cei 20 de ani de carieră discografică ai „divei muzicii fado”.

Originară din Lisabona, Mariza este o adevărată emblemă a acestui stil de muzică. Potențialul său a fost cunoscut încă de la începutul carierei, aceasta ajungând de la un „fenomen local” la notorietatea unui artist apeciat la nivel internațional. Stilul incomparabil al artistei este cel care a reușit să pună în valoare sonoritățile specifice muzicii fado, care se îmbină perfect cu influențele jazz, gospel sau blues, precum și cu ritmurile arabe cu inflexiuni africane. Acest larg inventar de stiluri va fi susținut la concertul de la Sala Palatului de o orchestră inedită, formată din instrumentiști extrem de valoroși la chitară portugheză, chitară clasică, bas acustic, tobe și elemente de percuție.

Cel mai recent album al artistei, „Mariza canta Amalia”, a fost lansat in anul 2021 și reprezintă un tribut adus celebrei Amália Rodriguez, una din cele mai mari inspirații ale Marizei. Albumul marchează 100 de ani de la nașterea Amáliei Rodriguez, supranumită „regina muzicii fado”, datorită contribuției imense aduse popularizării acestui gen muzical în perioada anilor 1939-1999. Similar Amáliei Rodriguez, Mariza este considerată ambasadoarea muzicii portugheze a secolului XXI.

Muzica Marizei nu a încetat să atragă atenția criticilor, aceasta fiind multiplă nominalizată la premiile Grammy și câștigătoare a premiului BBC pentru „Cel mai bun artist european”. Numele său este asociat cu artiști importanți din toate colțurile lumii, precum Lenny Kravitz, Sting, Cesária Évora, Tito Paris, Carlos do Carmo și Rui Veloso. De asemenea, a stabilit un record în ceea ce privește istoria muzicală a Portugaliei, fiind artista cu cele mai mari vânzări de albume din țară.

Bilete Mariza la Sala Palatului din București

Biletele pentru concertul Mariza de la Sala Palatului, din data de 8 martie 2023 pot fi achiziționate în rețeaua iaBilet și online pe www.iabilet.ro, la următoarele categorii de preț:

  • Categoria VIP – 240 lei
  • Categoria 1 – 180 lei
  • Categoria 2 – 130 lei

Concertul Mariza de la Sala Palatului din București este organizat de Asociația Culturală Mall4Art și Phyton Media.