Acest eveniment a avut loc in data de 1 Sep 2016.
Vezi alte evenimente cu , .
Vezi alte evenimente la din .

Joi, 1 septembrie 2016, de la 19:00, Luna Amară susţine un concert acustic la Casa Universitarilor din Bucureşti. Concertul face parte din seria de concerte Bakyard Acoustic Season şi va avea invitat special trupa Cuibul din Chişinău.

Înfiinţată în septembrie 2000, Luna Amară este o formaţie de rock alternativ, originară din Cluj-Napoca. Cu o discografie formată din 5 materiale și cu o abordare proprie a muzicii rock, cu influențe inclusiv din spectrul metalic și progresiv, trupa are o carieră solidă în peisajul românesc. În 2011, a lansat albumul „Pietre în alb”, un proiect cu teme lirice complexe, punctate de o interpretare în forță și de o producție modernă. Cel mai recent material al formaţiei se numeşte „Live la Conti” şi a fost lansat în 2014.

„Roşu Aprins”, „Oameni noi”, „Asfalt” şi „Pietre în alb” sunt câteva dintre cele mai cunoscute piese ale grupului. Datorită profunzimii versurilor, dar şi pasiunii cu care membrii trupei se urcă pe scenă de fiecare dată, trupa şi-a creat de-a lungul timpului un portofoliu live impresionant. Luna Amară a cântat în deschiderea concertelor unor trupe de renume, precum: Paradise Lost, Clawfinger, Apocalyptica, Toy Dolls, HIM, The Exploited, Amorphis şi Faith No More. Mai mult, formaţia a deschis şi concertul lui Ozzy Osbourne de la Bucureşti, din 2010.

Înființată de către muzicianul Igor Dînga, producătorul muzical Zdob şi Zdub, Cuibul este o trupă originară din Chişinău, care activează din anii ’90. Formată iniţial din patru membri, grupul intră într-o nouă formulă, alături de vocalista Lidia Scarlat. În această componență, Cuibul a lansat albumul „Vise elementare” (2015), material pe care se găsesc 14 piese în format acustic-cameral.

„Aşa şi aşa”, „Ne vom topi”, „Oraşul” şi „Vise elementare” sunt câteva dintre cele mai cunoscute melodii ale trupei. De asemenea, trupa are la activ şi câteva materiale de studio, lansate în limba rusă. Genul ei muzical este o combinaţie între funk, jazz, rock’n’roll, cu influeţe de latino şi chillout.

Bilete Luna Amară şi Cuibul la Casa Universitarilor din Bucureşti

Biletele pentru concertul Luna Amară şi Cuibul, care va avea loc la Casa Universitarilor din Bucureşti, pe 1 septembrie 2016, pot fi achiziţionate online de pe www.iabilet.ro, la preţul de 40 de lei.

În ziua concertului, se vor găsi bilete la intrare la prețul de 50 de lei, în limita locurilor disponibile.

Backyard Acoustic Season este o serie de concerte, organizată de Overground Music şi Liga Media Grup în grădina Casei Universitarilor din Bucureşti.