Acest eveniment a avut loc in data de 25 May 2012.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Vineri, 25 mai 2012, de la ora 20:00, sunteţi aşteptaţi să asistaţi la un concert de zile mari: Jose Carreras revine în România pe scena Sălii Palatului din Bucureşti. Jose Carreras îi va avea ca invitaţi pe dirijorul David Gimenez şi soprana Nataliya Kovalova, artiştii fiind acompaniaţi de Orchestra Radio din Bucureşti.

Află detalii despre invitaţii lui Jose Carreras!

Originar din Catalonia, Josep Carreras i Coll s-a născut într-o familie modestă, pe 5 decembrie 1946, la Barcelona. Încă din copilărie a arătat o adevarată vocaţie spre cântec. La vârsta de 7 ani a intrat la Conservatorul Superior Municipal, unde a studiat solfegiul, pianul şi canto cu Magda Pruneda, nimeni alta decât profesoara lui Orfeon Graciense. Prima sa apariţie publică a fost la Radioul Naţional Spaniol, unde interpretează „La Donna e Mobile„.

La vârsta de şaptesprezece ani şi-a început serios cursurile de canto, realizând mari progrese în patru ani de zile, continuându-şi totodată studiile în chimie şi lucrând la un laborator de cosmetică. Muzica a rămas însă cea mai importantă pentru el. Îşi face debutul ca tenor în 1970 când interpretează un rol principal alături de Montserrat Caballe. În 1971, Jose Carreras căştigă premiul întâi la „Concursul Internaţional de Canto Verdi” şi debutează la Londra alături de Montserrar Caballe. Urmează New York, Scala din Milano, devenind cunoscut şi apreciat în întreaga lume.

Jose Carreras a dobândit faimă și recunoaștere internațională ca fiind şi unul din „Cei trei tenori„, alături de Placido Domingo și Luciano Pavarotti, într-o serie de concerte foarte populare începute în 1990 și continuate până în 2003. Repertoriul renumitului artist cuprinde peste 6 piese de operă, mai mult de 600 de titluri dintre cele mai diverse stiluri. Discografia sa include peste 150 de albume, printre care 50 de opere complete, oratorii, recitaluri populare şi clasice, de-a lungul carierei fiindu-i oferite numeroase discuri de aur şi platină, la nivel mondial.

Bilete Jose Carreras

Preţurile biletelor sunt următoarele, în funcţie de distanţa faţă de scenă:

categoria VIP: 1.000 lei
categoria 1: 800 lei
categoria 2: 600 lei
categoria 3: 400 lei
categoria 4: 300 lei
categoria 5: 200 lei – sold out

Biletele pentru spectacolul susţinut de Jose Carreras pe25 mai 2012 la Sala Palatului din Bucureşti pot fi achiziţionate din reţeaua Biletoo şi online pe www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro şi www.myticket.ro.