Acest eveniment a avut loc in data de 13 Nov 2011.
Vezi alte evenimente la din .

Duminică, 13 noiembrie 2011, Jane Birkin va concerta în premieră la Bucureşti, într-un concert dedicat lui Serge Gainsbourg ce se va desfăşura la Sala Palatului.

O adevarată legendă a muzicii şi a cinematografiei, Jane Birkin s-a remarcat de-a lungul carierei drept o artistă completă şi o adevarată muză pentru alţi creatori de artă, spiritul, chipul şi vocea sa influenţând designeri, actori, regizori şi compozitori.

Compozitor, solist, actor şi regizor, Serge Gainsbourg este considerat unul dintre cei mai influenţi muzicieni din lume, în decursul carierei lansând peste 30 de albume, mai mult de 20 de single-uri de succes şi coloane sonore pentru peste 40 de filme.

În anul 1969 Serge Gainsbourg şi Jane Birkin au lansat „Je t’aime… moi non plus”, melodia născând numeroase controverse, fiind chiar interzisă în ţări precum Spania, Italia, Elveţia sau Olanda datorită conţinutui sexual explicit. Anul 1973 marchează lansarea primului material solo al artistei, compus de Gainsbourg şi intitulat „Di Doo Dah”, urmat doi ani mai târziu de albumul „Lolita Go Home”.

După moartea lui Serge Gainsbourg, alături de care Jane Birkin a trăit o frumoasă poveste de dragoste timp de 13 ani, artista renunţă la muzică, dar revine în 1998, cu materialul “A la légère”. În 2004 urmează „Rendez-vous”, un album de duete ce include colaborări cu: Francoise Hardy, Bryan Ferry, Etienne Daho, Brian Molko, Miossec şi Beth Gibbons.

Bilete Jane Birkin

Biletele pentru concertul Jane Birkin de la Bucureşti sunt disponibile la mai multe categorii de preţuri, în funcţie de distanţa faţă de scenă astfel:

Categ. I – 250 lei
Categ. II – 210 lei
Categ. III – 170 lei
Categ. IV – 130 lei
Categ. V – 80 lei

Biletele pot fi achizitionate de pe www.myticket.ro şi din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, French Bakery şi Sala Palatului.

Sala Palatului: Str. Ion Campineanu nr. 28, Bucureşti.