Miercuri, 4 octombrie 2023, de la ora 20:00, trupa Il Volo revine în România pentru un concert la Sala Palatului din București, în cadrul turneului mondial 2023.

La vârsta de 14 ani, Gianluca Ginoble, Ignazio Boschetto și Piero Barone au pășit în lumina reflectoarelor prin apariția lor în show-ul TV „Ti lascio una canzone”. Un producător talentat i-a adus împreună, formând astfel trio-ul și oferindu-le numele de scenă distinct – IL VOLO. De-a lungul carierei lor, acești tineri artiști au împărțit scena cu legendele muzicii internaționale, precum Barbra Streisand, Bono, Carlos Santana și Eros Ramazzotti. Remarcabil este faptul că Il Volo reprezintă singurii interpreți italieni invitați să participe la „We Are The World” For Haiti, eveniment care a adunat în 2010 nu mai puțin de 80 de vedete mondiale.

Il Volo a lansat șapte albume, cele mai multe atingând statutul de platină, și au fost onorați cu două nominalizări la prestigioasele Premii Grammy. În 2015, au triumfat la concursul Sanremo cu piesa lor „Grande Amore” și au reprezentat cu mândrie Italia la Eurovision. A urmat apoi un album memorabil, „Notte Magica – un omagiu adus celor trei tenori”, dedicat inspirațiilor lor, Carreras – Domingo – Pavarotti. În perioada 2016-2017, Il Volo a străbătut mapamondul într-un turneu epic, atrăgând atenția și aprecierea fanilor din întreaga lume. Concertul lor de deschidere la Florența a fost susținut alături de Placido Domingo și difuzat în sute de cinematografe din întreaga lume.

Albumul „Musica”(2019), cu piesa emblematică „Musica Che Resta”, a captivat inimile audienței la Sanremo. Acest album a cunoscut un succes remarcabil, plasându-se în Top 10 al celor mai bine vândute albume de pe iTunes în 14 țări, inclusiv Malta, Brazilia și Israel. În Japonia, „Musica” a devenit al doilea cel mai bine vândut album, după faimosul „Bohemian Rhapsody”.

Cel mai recent album al lor, „Il Volo Sings Morricone”, a fost lansat în întreaga lume pe 5 noiembrie 2021. Materialul discografic conține 14 melodii din repertoriul lui Ennio Morricone, reinterpretate de membrii trupei Il Volo în semn de apreciere și respect profund pentru întreaga activitate a regretatului muzician.

Din anul 2009 și până în prezent, Il Volo a susţinut peste 300 de concerte pe toate continentele, în fața a peste 2 milioane de spectatori. Aceștia au cântat în cele mai prestigioase săli, precum Royal Albert Hall, Radio City Music Hall din New York sau Arena di Verona în Italia, reușind să aducă în atenția iubitorilor de concerte live din întreaga lume, frumuseţea muzicii clasice, a operei tradiţionale şi a belcanto-lui italian.

Bilete Il Volo la Sala Palatului din București

Biletele pentru concertul Il Volo de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 4 octombrie 2023, pot fi achiziţionate online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală:

VIP – 500 lei
Categoria I – 390 lei
Categoria II – 340 lei
Categoria III – 300 lei
Categoria IV – 250 lei
Categoria V – 190 lei

Concertul Il Volo din București este un eveniment organizat de BG Sound Stage.